Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Αιγαίο


Οι Τούρκοι εξέδωσαν νέα Νavtex για έρευνα και διάσωση φουσκωτού σκάφους, ανατολικά της Χίου Η προειδοποίηση Καμμένου από τη Θάσο.

Κυνηγώντας το «"Τσεσμέ"»! Με μία μίνι-περιοδεία σε νησιά τα οποία προσέγγισε το τουρκικό ερευνη­τικό σκάφος «Τσεσμέ» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Έχοντας μαζί του τους αρχηγούς ΓΈΕΘΑ και ΓΈΣ, παρα­κολούθησε ασκήσεις εθνοφυλάκων σε Σαμο­θράκη και Θάσο. Μετά την άσκηση που παρα­κολούθησε, ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος έκανε μια δήλωση-μήνυμα προς την Τουρκία:

«Εδώ, από τη Θάσο -που θα ερχόμαστε πιο συχνά- στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους όσοι σκεφτούν να αμφισβητήσουν την εθνική κυριαρχία και τηv εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν πρόκειται να επι­τρέψουμε να πατήσει κανείς. Υπερασπιζόμαστε τις σημαίες, τα νησιά μας, την κύρια χώρα, τις βραχονησίδες μας, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. όπως ορκιστήκαμε.

Όταν ο λαός και ο Στρατός είναι ενωμέ­νοι, κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει».

Αν και η... παράδοση θέλει κάθε μετακί­νηση υπουργού ή αρχηγού σε νησί του Αιγαί­ου να απαντάται με ανάλογες τουρκικές προ­κλήσεις, η περιοδεία Καμμένου σε Σαμοθράκη και Θάσο έμεινε επί της ουσίας αναπάντητη. Η παρουσία της τουρκικής αεροπορίας ήταν υπο­τονική, αφού μόνο ένα ζευγάρι F-16 εμφανί­στηκε στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ωστόσο, κανείς δεν εφησυχάζει στο Πεντά­γωνο. Η Άγκυρα φροντίζει γι΄ αυτό. Τα τελευ­ταία 24ωρα η Τουρκία έχει επιδοθεί σε μπα­ράζ εκδόσεων Navtex, που από μόνες τους αποτελούν αιτίες συναγερμού για το ΓΈΕΘΑ. Μετά τη Navtex για ασκήσεις με πυρά κοντά στο Καστελόριζο, η Άγκυρα εξέδωσε ξαφνικά χθες το πρωί αγγελία για έρευνα και διάσωση φουσκωτού σκάφους, ανατολικά της Χίου. Οι συντεταγμένες που έδωσε η Άγκυρα ήταν ορια­κές σε σχέση με το αν η επιχείρηση θα γινόταν σε ελληνικά ή τουρκικά ύδατα. Η Άγκυρα, ως γνωστόν, χρησιμοποιεί χρόνια τώρα την έρευ­να και διάσωση ως «άρμα» στις επιδιώξεις της για μοίρασμα του Αιγαίου στη μέση. Πριν από μερικές ημέρες υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική ακτοφυλακή, σε μια επίδειξη δύναμης, διεξήγαγε επιχείρηση διάσωσης δυτικά της Λέσβου.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός της «αναγέννησης» της Εθνοφυλακής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν τρεις διαφορετικές ασκήσεις Εθνοφυ­λακής, σε τρία διαφορετικά νησιά του Αιγαί­ου: Σύμη, Σαμοθράκη και Θάσο. Απ' ό,τι φαί­νεται, αυτή η κατάσταση ετοιμότητας και εγρή­γορσης της Εθνοφυλακής αποτελεί επιλογή του Πενταγώνου και της ηγεσίας του.

Ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος στη Θάσο ανακοίνω­σε στους εθνοφύλακες ότι θα έχουν δικό τους πεδίο βολής, στο οποίο θα εκπαιδεύονται σε εβδομαδιαία βάση!

«Θα σας διαθέσουμε ό,τι μέσο χρειάζεστε και παράλληλα θα φροντίσουμε να γίνονται συχνά ασκήσεις όπως η σημερινή με τμήμα­τα των Ειδικών μας Δυνάμεων, που θα έρχο­νται επ’ αυτού στο νησί και θα είμαστε και εμείς παρόντες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-15/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ