Αρχική » , , , » Νέα Ανακοίνωση ΕΑΑΑ για διεκδίκηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Νέα Ανακοίνωση ΕΑΑΑ για διεκδίκηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων


Απάντηση Νομ. Συμβούλου Υπστγου(Δ) Σωτ. Στρατογιάννη

Με την υπ΄αριθμόν 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφασίστηκε ότι οι διατάξεις των άρθρων 38 του Ν. 3863/2010, 11 του Ν. 3865/2010 και συνακόλουθα των διατάξεων των άρθρων 44 §10 του Ν. 3986/2011 και  2 §13 του Ν. 4002/2011 ως προς την επιβολή και την αύξηση της Ε.Α.Σ. εις βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, αντίκεινται στα άρθρα 4 § 1 και 5,22 §5 και 25 § 1 και 4 του Συντάγματος.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι δυνατή η προσφυγή των συνταξιούχων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την διεκδίκηση των σχετικών εισφορών.

Σύμφωνα με τη γνώμη του Νομικού Σύμβουλου της Ε.Α.Α.Α., συνίσταται η 3μηνη αναμονή μέχρι εκδηλώσεως τυχόν ενεργειών του Δημοσίου.

(eaaa.gr 26/03/2017)


5 σχόλια:

 1. Το ανελέητο «κυνήγι» των συνταξιούχων συνεχίζεται... Η κυβέρνηση στο πρώτο πράγμα που στρέφεται όταν της ζητηθούν από τους εταίρους μειώσεις και περικοπές είναι, το «πετσόκομμα» συντάξεων και παροχών. Αν κάποιοι αναρωτιούνται πόσο ακόμα μπορούν να κόβονται συντάξεις και επιδόματα, θα λάβουν την απάντηση κατευθείαν από το κυβερνητικό επιτελείο, αφού ακόμα και τώρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, βγάζουν μπροστά πρώτον την «κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» και δεύτερον την μείωση της Εθνικής Σύνταξης, η οποία με βάση τα λεγόμενα των δανειστών θεωρείται γενναιόδωρη σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε..........................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι απανωτές περικοπές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι δεν έχουν αφήσει σχεδόν κανένα ανεπηρέαστο. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος αποδεικνύεται ιδιαίτερα επώδυνος, καθώς όσοι υποψήφιοι συνταξιούχοι βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2017 θα δουν μέχρι και 40% μειωμένη σύνταξη σε σχέση με εκείνη που θα έπαιρναν με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο. Τα συγκεκριμένα υψηλά ποσοστά μειώσεων αναμένεται να εφαρμοστούν κυρίως σε όσους ασφαλισμένους: που βγαίνουν πρόωρα στη συνταξιοδότηση, βγαίνουν στη σύνταξη με 35ετία και είναι εργαζόμενοι του Δημοσίου..............................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από την αύξηση της παρακράτησης της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, αλλά και την επιβολή παρακράτησης 6% στις επικουρικές συντάξεις από τον Ιούλιο του 2015 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), περίπου 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι έχασαν γύρω στα 600 εκατ. ευρώ. Θεσπίστηκε ισόβιο χαράτσι 6% για όλους τους συνταξιούχους αλλά και για όλα τα είδη των συνταξιοδοτικών παροχών, όπως κύριες, επικουρικές και μερισματικές συντάξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ
   ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟ
   ΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΚΩΝ(ΠΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙ
   ΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ
   ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ Ε.Α ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ.ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ
   ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑ
   ΡΑΤΑΞΕΩΣ;

   Διαγραφή
 4. Ολοι οι συνταξιούχοι και ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ας το διαβάσουν :

  Σας λένε ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη αυξήθηκε και μάλιστα ανακοινώνονται ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων κάνοντας το υστέρημα των εργαζομένων για μελλοντικές απολαβές μέρος των δαπανών του κράτους .Απο που και ως που το υστέρημα , κρατήσεις των εργαζομένων έγιναν με Τσίπρα -Καμμένο μέρος των δαπανών του κράτους ?

  Το 2007 το ΑΕΠ ήταν 237 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 27.5 δις ευρώ και αντιπροσώπευαν το 11.5% του ΑΕΠ .

  Το 2014 το ΑΕΠ μειώθηκε λόγω μνημονίου στα 177 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 25 δις και αντιπροσώπευαν το 17% του ΑΕΠ .

  Καταλάβατε τώρα το μέγεθος της απάτης ? Τπ 2014 οι δαπάνες μειώθηκαν αλλά.....αυξήθηκαν λόγω ότι μειώθηκε το ΑΕΠ. Τα παπατζηλίκια αυτών που μας κυβερνούν όλους ας πάρουν ΤΕΛΟΣ.

  Κατεβείται όλοι σε μία ήσυχη διαμαρτυρία πρίν το ΠΑΣΧΑ.

  Διαβάστε τι κάνουν γιά να υποτάξουν την κοινωνία :

  Ο πολυκερματισμός των δυνάμεων του αντιμνημονιακού χώρου, πολυκερματισμός που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό με την προσθήκη άλλων δύο προεξαγγελθέντων κομματικών σχηματισμών,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ