Αρχική » , , , , » Για τον Παύλο Μελά ούτε μία λέξη

Για τον Παύλο Μελά ούτε μία λέξη


ΑΥΤΟΙ πού παρακολουθούσαν την χθεσινή ομιλία τού Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη ευλόγως θα αναρωτήθηκαν αν ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, το όνομα τού όποιου φέρει το στρατόπεδο που παρεχωρήθη στον τοπικό δήμο. Δι­ότι κατά την μακροσκελή ομιλία του, δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να εξάρει την προσωπικότητα και την θυσία του ήρωος του Μακεδονικού Αγώνος. Ανεφέρθη «αιματηρή κινητοποίηση εργατριών γυναικών το 1887». Μας έπληροφόρησε ότι το στρατόπεδο «Παύ­λου Μελά» διαμορφώθηκε «ως οθωμανικό στρατό­πεδο στα ύστερα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχί­ας» και ότι υπήρξε «τόπος μαρτυρίου και εκπαίδευσης πατριωτών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της κατοχής, αλλά και τόπος μαρτυρίου και δημοκρατών πολιτών τα ταραγμένα, τα πολεμι­κά χρόνια».

Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη...

Ομίλησε για μουσεία «εθνικής αντίστασης» και «μικρασιατικού ελληνισμού» που θα έπρεπε να ανεγερθούν στον χώρο και για το πώς θα μπορούσαν να αναδειχθούν «δυνατότητες για καλλιτε­χνική δημιουργία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη...

Μας είπε επίσης ότι «είναι το οξυγόνο της δημο­κρατίας, η διεκδίκηση και ο έλεγχος από τούς ίδιους τούς πολίτες. Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα, διότι τα προβλήματα υπάρχουν και εδώ παντού». Ακόμη ομίλησε για «κοινωνικά κινήματα» και «τοπικές συλλογικότητες».

Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη...

του Εΰθ. Π. Πέτρου
(ΕΣΤΙΑ-09/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ