Αρχική » , , , , , » 628 Μ.Τ. ΠΕΖΙΚΟΥ Φιλιατών: 70 χρόνια παρουσίας στην Ελληνοαλβανική μεθόριο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

628 Μ.Τ. ΠΕΖΙΚΟΥ Φιλιατών: 70 χρόνια παρουσίας στην Ελληνοαλβανική μεθόριο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Το 628 είναι η στρατιωτική μονάδα που φυλάει τα σύνορα μας και έχει στην ευθύνη της όλη την Ελληνοαλβανική μεθόριο του νομού μας.

Με μία όμορφη και λιτή τελετή γιορτάστηκαν στην έδρα του 628 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού στους Φιλιάτες η επέτειος των 70 χρόνων από την ίδρυση του τον Μάρτιο του 1947.

Ο Διοικητής του Τάγματος Αντισυνταγματάρχης Βασίλης Κολιός διοργάνωσε την Παρασκευή 10/03/2017 εκδήλωση προς τιμή του Τάγματος όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Διοικητή της VIII Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (πρώην VIII Μεραρχία) Ταξίαρχο Νίκο Ανδριόπουλο.

Όλη η δύναμη της μονάδας ήταν παρατεταγμένη στον χώρο μπροστά από το διοικητήριο και μετά την προσέλευση της πολεμικής σημαίας τελέσθηκε δοξολογία.

Ακολούθως αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή της μονάδας από τον διοικητή της μονάδας Αντισυνταγματάρχη Κολιό Βασίλειο.

Στη συνέχεια μια ομάδα όλμων 81 χιλιοστών έκανε επίδειξη του τρόπου με τον οποίο οργανώνονται και γίνονται οι βολές των όλμων στο επιχειρησιακό πεδίο.

Στον προαύλιο χώρο είχαν παραταχθεί όπλα και οπλικά συστήματα της μονάδας και έγινε επίδειξη και ενημέρωση για αυτά στους προσκεκλημένους.

Παραβρέθηκαν στην τελετή οι δύο βουλευτές του νομού μας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Άλκης Λάμπρου, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, οι δήμαρχοι Φιλιατών και Σουλίου Σπύρος Παππάς και Σταυρούλα Μπραίμη, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών Χρήστος Γκίζας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντώνης Μάζης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, οι πρώην διοικητές του 628 Τάγματος: Παναγιώτης Νήρας, Πέτρος Ζάννας, Γιώργος Γκόνης, Δημήτρης Καλησπεράτης και Σπύρος Μπούσης, καθώς και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στο Τάγμα και σε επιτελικές θέσεις της VIII Μεραρχίας.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε δεξίωση σε όλους τους προσκεκλημένους.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(thespro.gr - thesprotikospalmos.gr - Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ