Αρχική » , , , , » Απέπλευσαν τα πλοία της SNMCMG-2 από τον Πειραιά (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Απέπλευσαν τα πλοία της SNMCMG-2 από τον Πειραιά (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Συνεργασία του Αντιναυάρχου Γ.Παυλόπουλου με τους ΝΑΤΟϊκούς διοικητές των SNMG-2 και SNMCMG-2

Απέπλευσαν σήμερα (28/02/2017) το πρωί από το λιμάνι του Πειραιώς, όπου είχαν καταπλεύσει επί πενθήμερο, τα πλοία της Μονίμου Αντιναρκικής Δυνάμεως του ΝΑΤΟ SNMCMG-2, τα οποία με το νέο τους Πολωνό Διοικητή επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα και την περιοχή της Μεσογείου όπου θα επιχειρούν.

Πρόκειται για το πολωνικό ναρκοθηρευτικό ORP “KONTRADMIRAL XAWERY CZERNICKI” (M-511), που αποτελεί και τη ναυαρχίδα της Συμμαχικής ναυτικής δυνάμεως, το ισπανικό ESPS “DUERO” (M-35) και το γερμανικό FGS “ROTTWEIL” (M-1061). Προηγουμένως, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της εν Πειραιεί επισκέψεως της SNMCMG-2, στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύασταθμο Σαλαμίνος, βρέθηκαν οι Διοικητές των Μονίμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG-2, που περιπολεί στο Αιγαίο για την αποτροπή των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, Γερμανός Υποναύαρχος Axel Deertz και της SNMCMG-2 Πολωνός Αντιπλοίαρχος Aleksader Urbanowicz, οι οποίοι συναντήθηκαν και είχαν συνομιλίες με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο Π.Ν. και το Επιτελείο του.

Οι συζητήσεις του Έλληνος Αρχηγού Στόλου με τους δύο Σύμμαχους Διοικητές περιεστράφησαν επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Οι δύο ξένοι διοικητές επισκέφτηκαν το νέο υποβρύχιο Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ» η οποία εντάσσεται στη δύναμη SNMG-2 για την υποστήριξη της δράσεως ανασχέσεως των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στη φρεγάτα Φ/Γ «ΣΑΛΑΜΙΣ», όπου συνομίλησαν με τους αξιωματικούς και τα πληρώματα των πλοίων και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές τους. Τέλος, σχεδιάσθηκε κοινή άσκηση μονάδων επιφανείας σε σενάρια αντιναρκικής δράσης και ασύμμετρης απειλής αέρος – επιφανείας.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr 28/02/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - hellenicnavy.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ