Αρχική » , , , , , , , » Ανταλλακτικά για τις «S» από τα αζήτητα των ΗΑΕ

Ανταλλακτικά για τις «S» από τα αζήτητα των ΗΑΕ


Ανάσα ζωής για τις φρεγάτες του ΠΝ, αλλά...
Οι 'Άραβες μετέτρεψαν τις παλιές τους φρεγάτες σε πολυτελή γιοτ και ό,τι περίσσεψε το προσέφεραν ως δώρο στην Ελλάδα.

Ανάσα ζωής για τις ελληνικές φρεγάτες τύπου «Standard» -η χώρα μας διαθέ­τει εννιά σκάφη- αποτέλεσε η προ­σφορά ανταλλακτικών από το Πολεμι­κό Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, εξέφρασε την ευγνω­μοσύνη της ελληνικής πλευράς στην ηγεσία των Αράβων για την προσφορά αυτή, στο πλαίσιο των επαφών που εί­χε λόγω της έκθεσης αμυντικού υλικού «IDEX 2017». Δυ­στυχώς, η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχει ανάγκη από «ελεη­μοσύνες» για τη διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου επι­χειρησιακής ετοιμότητας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, «ο αρχηγός ΓΕ­ΕΘΑ αναφέρθηκε στα ανταλλακτικά που προσέφεραν τα ΗΑΕ στο ελληνικό ΠΝ για την υποστήριξη των φρεγατών τύπου “S”».

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κατάντια το γεγονός ότι τα ανταλλακτικά για τις φρεγάτες του ΠΝ θα προέλθουν από στοκ που έχει δημιουργήσει το Ναυτικό των ΗΑΕ για τις δύο πρώην φρεγάτες τύπου «S», τις «Αl Emirat» και «Abu Dhabi», οι οποίες όμως έχουν μετατραπεί σε... γιοτ υψηλών προδιαγραφών, με τις ονομασίες «Swift 141» και «Swift 135».

Τέλος, εκτός της προσφοράς των ανταλλακτικών, τα ΗΑΕ χρηματοδότησαν και την ανακατασκευή δύο ΚΕΠΑ για τους αλλοδαπούς μετανάστες (οι οποίοι φαίνεται πως προτίμησαν την Ελλάδα αντί της πλούσιας χώρας του Κόλπου...) στο Κουτσόχερο Λάρισας και στη Ριτσώνα Εύ­βοιας.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ