Αρχική » , , , , » Επιχειρησιακή εκπαίδευση B΄Μοίρας Καταδρομών στα χιόνια του Βερμίου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Επιχειρησιακή εκπαίδευση B΄Μοίρας Καταδρομών στα χιόνια του Βερμίου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την καθιερωμένη χειμερινή εκπαίδευση της ιστορικής Β’ Μοίρας Καταδρομών (Β’ΜΚ) στο χιονισμένο Βέρμιο έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ

Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στις χιονοσκεπείς περιοχές του Βερμίου την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και μεταξύ άλλων περιελάμβανε ατομική και ομαδική εκπαίδευση των Καταδρομέων της Μοίρας σε ρεαλιστικές συνθήκες εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Η Β’ ΜΚ, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες Μοίρες Καταδρομών, συγκροτήθηκαν στη διάρκεια του αιματηρού Εμφυλίου πολέμου, από τον τότε Υποστράτηγο – Ιερολοχίτη Ανδρέα Καλλίνσκη, ως απόρροια των σκληρών διδαγμάτων της πρώτης περιόδου του Εμφυλίου.

Από το 1947 μέχρι σήμερα η Β’ΜΚ πρόσφερε το αίμα των παλληκαριών της σε πόλεμο και σε ειρήνη και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα και στο Κοινωνικό σύνολο. Η Πολεμική της Σημαία έχει τιμηθεί με το Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας για τη δράση της στον Εμφύλιο και σήμερα η Μοίρα εδρεύει στην φιλόξενη πόλη της Νάουσας.

Η Β’ΜΚ, μαζί με τις αδελφές Δ’ΜΚ στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και την Ε’ΜΚ στη Δράμα, αποτελούν τις λεγόμενες «Βόρειες Μοίρες», και ανήκουν στην δύναμη της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών που εδρεύει και αυτή στη Ρεντίνα.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(army.gr - parapolitika.gr - ΛΣΜ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ