Αρχική » , , , , » Καμμένος: Δεν κόβονται μισθολογικές ωριμάνσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Καμμένος: Δεν κόβονται μισθολογικές ωριμάνσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!


ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κοπούν οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας χθες στην κριτική που του άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε επισημάνει τον κίνδυνο λόγω μη θεσμοθέτησης ισοδύναμων μέτρων να ανασταλεί η διάταξη που προβλέπει «πάγωμα» μισθολογικών ωριμάνσεων.

«Προγραμματίζεται σύντομα ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Επομένως, είναι αδύνατον να υπάρξει “πάγωμα” μισθολογικών ωριμάνσεων εν όψει ψήφισης νέου μισθολογίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ την ίδια στιγμή σημείωσε ότι και τα ισοδύναμα έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2016 και όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν γίνει για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς των στελεχών.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει τον κ. Καμμένο για «κοροϊδία», αναφέροντας:

«Μέχρι το τέλος του 2016 δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1/1/2017, το “πάγωμα" και η αναστολή των ωριμάνσεων και των μισθολογικών προαγωγών».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 06/01/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

4 σχόλια:

 1. ΠΡΟΣ κ ΥΕΕΘΑ : Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ >ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΕΛΟΣ< ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΒΑΘΜΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ-ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ >ΚΑΚΩΣ< Ο ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ....ΑΥΞΗΣΗ.Γ-ελάς το μεγαλείο σου.
  Τόσκας: Μισθολογικές προαγωγές τέλος οριστικά! 29.11.2016 | 21:19
  http://www.onalert.gr/stories/toskas-misthologikes-proagwges-telos-oristika/53184
  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ > Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα.
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ -ΑΠΛΑ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΑ ΕΚΡΥΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΄΄ΚΑΚΟ΄΄ -ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΣΟ Ο κ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ mail οσο και ΝΤΑΙΝΣΕΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η German Bundestag ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΛΛΑ > ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ <ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟ 2012 ΛΟΓΩ ΑΝΑΚΑΤΑΓΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΧΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ -ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠ ΠΡΟΣΤ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ -ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ To σχέδιο Αναθεωρημένου Νόμου 3883/2010 Iεραρχία –Προαγωγές Διατηρητέος υπό Προαγωγή είναι έτοιμο απο 16 Σεπ 14 για υπογραφή δείτε το σε pdf :
  http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αποχώρηση μετά τις 13/5/2016 :
  Παράδειγμα υπολογισμού συντάξεων : Σύνταξη με τον παλαιό τρόπο 1.500 ευρώ. Σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου 1.125 ευρώ, μείωση 375 ευρώ ή -25 % ο ασφαλισμένος παίρνει έκπτωση για αποχώρηση μετά τις 13/5/2016 και θα έχει το 50 % της μείωσης δηλαδή 188 αντί 375 ευρώ. Η σύνταξη θα γίνει 1.313 ευρώ και η προσωπική διαφορά θα είναι 188 ευρώ.
  Σύνταξη με το παλιό σύστημα 900 ευρώ, σύνταξη με το νέος σύστημα 738 ευρώ, μείωση -18 %, ο ασφαλισμένος δεν έχει έκπτωση γιατί η μείωση είναι κάτω του 20 %, οπότε η σύνταξη είναι με την αρχική μείωση και βγαίνει στα 738 ευρώ.

  Αποχώρηση το 2017 :
  σύνταξη με το παλαιό σύστημα 1.300 ευρώ. Σύνταξη με το νέο σύστημα 1.014 ευρώ, μείωση 286 ευρώ ή -22 %, ο ασφαλισμένος έχει έκπτωση και η μείωση θα είναι 14,9 %, δηλαδή -192 αντί -286 ευρώ, οπότε θα λάβει 1.108 ευρώ και τα άλλα 94 ευρώ της μείωσης του χαρίζονται προσωρινά.
  Σύνταξη με το παλιό σύστημα 800 ευρώ, σύνταξη με το νέο σύστημα 664 ευρώ, μείωση 136 ευρώ ή -17 %, ο ασφαλισμένος δεν έχει έκπτωση και επιβαρύνεται με όλη τη μείωση, οπότε η σύνταξη μένει στα 664 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς Ανώνυμος9 Ιαν 2017, 1:36:00 μ.μ Τα γραφόμενα σας μπορει να είναι σωστά αλλα δέν έχουν καμμιά σχέση τόσο με το δημοσίευμα όσο και με το ΥΠΕΘΑ.Είοναι αρμοδιότητες Υπ ΕΡγασίας. Μην γράφουμε ότι θέλουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το ψήφισε όμως το νέο ασφαλιστικό ............

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ