Αρχική » , , , , , , , » Διαφωνία Καμμένου με την στάση του ΓΕΣ για τον αλβανικό χαιρετισμό

Διαφωνία Καμμένου με την στάση του ΓΕΣ για τον αλβανικό χαιρετισμό


Στο επίκεντρο η πρόκληση με τον αλβανικό χαιρετισμό

ΔΙΑΦΩΝΙΑ μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας και του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, ανέκυψε εξαιτίας των επτά αλβανικής καταγωγής νεοσυλλέκτων οι οποίοι εφωτογραφήθησαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μεσολογγίου, σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού «αετού». Την αντίδραση του υπουργού προεκάλεσε η χλιαρή ανακοίνωσις την οποία εξέδωσε σχετικώς το ΓΕΣ, στην οποία αναφέρεται:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πού απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας».

Πάντως, η έρευνα την οποία διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία απεκλείσθη κατ’ αρχήν το ενδεχόμενο η φωτογραφία με τους επτά νεοσυλλέκτους να ήταν παλαιότερη ή να ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Επεβεβαιώθη ότι τραβήχτηκε στο ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος) τού Κέντρου Μεσολογγίου, από το κινητό τηλέφωνο Αλβανού ο όποιος τους συνήντησε κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου.

Προθέσεις του ΓΕΣ ήσαν, συμφώνως προς πληροφορίες, να περιορισθεί η αντίδρασις στην μετάθεση των επτά οπλιτών σε διαφορετικές και απομεμακρυσμένες μεταξύ τους φρουρές, αλλά ταυτοχρόνως να ερευνηθεί το πως κατέστη δυνατόν να γίνει χρήσις φωτογραφικής μηχανής, έστω και κινητού τηλεφώνου, σε χώρο ο οποίος έπρεπε να είναι ελεγχόμενος και επιτηρούμενος κατά το επισκεπτήριο.

Η εντολή του υπουργού είναι να εξαντληθεί η αυστηρότης της υπηρεσίας στην επιβολή ποινών στους επτά, κάτι όμως που μπορεί να γίνει μετά τις 2 Φεβρουαρίου, οπότε προγραμματίζεται η ορκωμοσία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής σειράς. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι την αυστηρότερη ποινή για πειθαρχικό παράπτωμα αυτής της μορφής, που είναι φυλάκισις 60 ημερών, μπορεί να επιβάλει και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης με απόφασή του. Όμως, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κυρώσεις εις βάρος των επτά οπλιτών θα περιορισθούν στις πειθαρχικές, ή αν θα ασκηθεί και ποινική δίωξις εναντίον τους. Το θέμα αυτό, συμφώνως προς πληροφορίες, έχει παραπεμφθεί στην αρμοδία νομική υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία το εξετάζει.

Σημειώνεται ότι το ΓΕΣ εξέδωσε συνέχεια ανακοίνωσης από την αρχική: «Σε συνέχεια της ενημέρωσης που αφορά στο περιστατικό ανάρτησης φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου), να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ η αρμόδια Εισαγγελική Στρατιωτική Αρχή προβαίνει στην εξέταση ποινικών ευθυνών.»

Διερευνάται η ιθαγένεια των επτά στρατιωτών

Την διερεύνηση του πώς πήραν την ελληνική ιθαγένεια και του εάν εγεννήθησαν στην Ελλάδα οι επτά στρατιώτες πού φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό «αετό» προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο ίδιος τόνισε ότι «τέτοια φαινόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν γίνονται αποδεκτά», και επανέλαβε ότι έχει διατάξει να εξαντληθεί η αυστηρότης τόσο των πειθαρχικών, όσων και των ποινικών μέτρων πού μπορούν να ληφθούν εναντίον τους. Το γεγονός, πάντως, ότι δεν έχουν ακόμη ορκισθεί, δεν σημαίνει ότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικος, οπότε η υπόθεσις έχει παραπεμφθεί στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα Ιωαννίνων. Αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της προσβολής του Στρατού σε βαθμό πλημμελήματος, πού επισύρει ποινή φυλακίσεως έως πέντε ετών. Ανεξαρτήτως τούτου, μπορεί να αντιμετωπίσουν και πειθαρχικές ποινές, οι όποιες όμως θα επιβληθούν μετά την ορκωμοσία τους. Εξ άλλου, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τράμπ, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι στο πρόσωπό του είδε «τον σταυροφόρο που θα βάλει τέλος στον όλεθρο της παγκοσμιοποίησης».

(ΕΣΤΙΑ 24-25/01/2017)

Νέα φωτογραφία στρατιώτη που σχηματίζει τον αλβανικό αετό


Τι αναφέρει η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού

Δεύτερο κρούσμα στρατιώτη, ο οποίος σχηματίζει με τα χέρια το σήμα του αλβανικού αλυτρωτισμού, τον αλβανικό αετό, εμφανίστηκε σε ιστοσελίδες του διαδικτύου χθες βράδυ και το ΓΕΣ – και αυτή τη φορά – έδρασε ακαριαίως και τον εντόπισε, εκδίδοντας μάλιστα πριν από λίγη ώρα σχετική ανακοίνωση.

Ο στρατιώτης αυτός υπηρετεί μάλιστα στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Κύπρου, στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), με ό,τι και αν αυτό σημαίνει και συνεπάγεται και ήδη έχουν ληφθεί τα ίδια μέτρα με τους άλλους επτά συναδέλφους του στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα η λιτή ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής:

«Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.
2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.»

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

6 σχόλια:

 1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ το ζητούμενο κατά τη γνώμη σου είναι το ότι ένα γνωστό πρόβλημα-στρέβλωση και εννοώ βεβαίως το ζήτημα της "υπηρέτησης" αλλοεθνών στις Ε.Δ απεκαλύφθη με αφορμή τα κινητά τα οποία πράγματι απαγορεύονται ή το πρόβλημα αυτό καθέ αυτό;

   Διαγραφή
 2. Βρήκε ευκαιρία να κανει το λιονταρι με μερικά χαμένα? Ας νοιαστεί με τα πραγματικα θέματα του Υπουργείου του και βλέπουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κουρελού της παγκοσμιοποίησης προϋποθέτει μειονότητες, πολλές μειονότητες, όσο πιο πολλές, τόσο πιο καλά. Εθνικές, σεξουαλικού “προσανατολισμού”, μειονότητα να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι. Θυμάστε την προϋπόθεση του ελληνικού γένους για τους υποψηφίους των Στρατωτικών Σχολών; Το κατήργησε η πολιτική φεουδαρχία. Η ίδια που ήθελε νεότερο και πιο ντηζαϊνάτο “αντιρατσιστικό νόμο”, σύμφωνο συμβίωσης και τώρα ξεφυσάει που δεν τους δίνουμε και υιοθεσία παιδιών, να έχουν αξεσουάρ να παίζουν. Επαναφορά του γένους για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές. Παράγουν πρώτα απ’ όλα ηγήτορες για την μάχη κι όχι ...μάνατζερ. Βγάζουν πολεμιστές, που αν χρειαστεί θα πεθάνουν για την Ελλάδα. Για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας νόμιμη είσοδο, μακρά παραμονή, αφομοίωση, να είσαι Χριστιανός και να περάσεις από σαράντα κόσκινα και να γίνεις Έλληνας μόνον όταν πείσεις πως θεωρείς πια Πατρίδα σου την Ελλάδα, πως την αγαπάς τόσο που αδίστακτα θα έπεφτες στην φωτιά γι’ αυτήν. Τότε και μόνον τότε δικαιούσαι να πάρεις τα πλήρη δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και να γίνεις Οπλίτης, να φορέσεις κι εσύ την στολή με το εθνόσημο και να κρατήσεις όπλο. “Προσφυγόπουλα” το πρωί, “προσφυγόπουλα” το μεσημέρι και το βράδυ ξανά μανά “προσφυγόπουλα”. Κι ας είναι και “δεκαεπτάχρονοι” μαντράχαλοι με τρεις πιθαμές μούσι ή κατάγονται από χώρες που πόλεμο έχουν δει μόνο στην τηλεόραση και στο σινεμά. Μέχρι εκπομπή με “κουζίνα μεταναστών” είδα. Και παράλληλα βεβαίως δημόσιο λυντσάρισμα και προσπάθεια κατατρομοκράτησης κάθε συλλόγου γονέων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΠ' ΤΗΝ ΜΑ@@@@@@@ΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΤΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.Η ΑΝΟΧΗ ΓΕΝΝΑ ΤΕΡΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ