Η παράλογη αποστρατεία


Σφαγή εκατοντάδων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών σε παραγωγική ηλικία

Σε μαζικές αποστρατείες προχώρησε η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, παροπλίζοντας δεκάδες ανώτατους αξιωματικούς στους βαθμούς του υποστράτηγου και του ταξίαρχου.

Τους ακολουθούν πολλές άλλες δεκάδες ή και εκατοντάδες ανώτεροι αξιωματικοί, που κρίνονται άκριτα «μετεξεταστέοι», λόγω ιεραρχίας. Αξιόμαχοι ένστολοι στην παραγωγική ηλικία των 50-55 ετών στέλνονται στο σπίτι τους, αποψιλώνοντας, έτσι, το Στράτευμα και την Αστυνομία από έμπειρα στελέχη, που η άριστη πνευματική και σωματική τους υγεία τούς επιτρέπει να προσφέρουν σημαντικότατες και δύσκολα αντικαταστήσιμες υπηρεσίες.

Μόνο στον Στρατό Ξηράς, ο νέος Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφάνής ήταν ο 11ος και τελευταίος αντιστράτηγος στο ΑΣΣ! Η επιλογή του οδήγησε αυτομάτως σε αποστρατεία τους 10 πρώτους, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για τα κίνητρα και τις συνέπειες μιας τέτοιας σφαγής. Η κυβέρνηση φρόντισε μέσα από τα αμειβόμενα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για δήθεν νέες υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν από το... μάθημα-πάθημα των Ιμίων. Αστείες δικαιολογίες, αφού και στην Αστυνομία, που δεν έχει σχέση με τα Ίμια, έγινε παρόμοια σφαγή.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν αντιληφθεί τα σημεία των καιρών. Πώς είναι δυνατόν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέρχονται σήμερα στα 67 χρόνια σχεδόν παντού και στο Στράτευμα και την Αστυνομία να γκρεμίζονται στα 50-55 έτη, προκαλώντας, εκτός των άλλων, ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση πολύτιμων δημόσιων λειτουργών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν; Οι δεκάδες ή και εκατοντάδες αυτοί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν ή θα αποστρατευτούν με βάση την ίδια άφρονα πολιτική των πρώιμων συνταξιοδοτήσεων, την οποία προφανώς δεν γνωρίζουν οι «θεσμοί», έχουν στοιχίσει τεράστια ποσά για την Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευσή τους και τώρα, στο απόγειο των δυνατοτήτων τους, η Πολιτεία στερείται τις υπηρεσίες τους. Και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την εξοργιστική συνταξιοδότηση με απελπισία.

Η παράλογη πρώιμη συνταξιοδότηση των 50άρηδων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών είναι αδικαιολόγητη και δεν συνάδει με την εποχή ούτε και με τη σύγχρονη διεθνή πρακτική. Ο ηλικιακός ρατσισμός και η συνταξιοδοτική σφαγή έμπειρων, αξιόμαχων και καθ’ όλα ικανών δημόσιων λειτουργών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία πρέπει άμεσα να αναστραφεί, για λόγους αξιοκρατίας, αποτελεσματικότητας, αίσθησης του δικαίου και δημοσιονομικού κόστους. Το αντίθετο δείχνει έλλειψη μέτρου και λογικής και προβληματίζει για το σκεπτικό των ένστολων και πολιτικών προϊσταμένων.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28/01/2017 – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

11 σχόλια:

 1. παραλογη μεν αλλα δεν τους χαλαει κιολας, ευδοκιμως τερματισαντες με πληρη συνταξη οση και αν αυτη και τα εφαπαξ τα χουν παρει ηδη.οσοι δε υπηρετησανε στο εξωτερικο εχουν παρει μισο εφαπαξ. ετσι και αλλιως οι τοποθετησεις αρχηγων ηταν και ειναι πολιτικη βουληση της καθε κυβερνησης.Σε ΣΟΑ μενανε τζαμπα τοσα χρονια με σωφερ πηγαινανε στην δουλεια τους και ταξειδια αμετρητα επι πληρωμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΤΑ ΣΟΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ
   ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΕΚΕΙ ΤΩΝ
   ΣΤΕΛΕΧΩΝ:1)ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗ
   ΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 80 ΚΜ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ
   2)ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΑΤΟΙ
   ΚΙΩΝ ΣΤΑ ΣΟΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.3)Ο
   ΔΗΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΚΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ
   ΥΠΤΓΟΙ-ΑΝΤΓΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ(ΕΙΔ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ/ΕΣ"ΥΠΟΥΡ
   ΓΩΝ ΚΛΠ) ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ"ΣΩΦΕΡ".ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑ
   ΨΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΘΕ
   ΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑ
   ΦΕΙΣ.

   Διαγραφή
  2. Πρωτον ξερω τι ισχυει για τα ΣΟΑ οπως και ποιοι μπορουν να μενουν , σωφερ εχουν ολοι οι δκτες σχηματισμων συνταγματος και ανω δηλ. Βαθμου Σχη και ανω που εχουν παντα διαθεσιμη κατοικια σε σοα. Σωστα;τα εφαπαξ εχουν δοθει ηδη για κατοχους 35ετιας και ανω ανεξαρτητα αν ειναι ενεργοι ήθ οχι.σωφερ βεβαιως εχουν και οι λοιποι που ανεφερες.

   Διαγραφή
  3. ΕΝΑΣ ΑΞΚΟΣ ΑΠΟ ΣΣΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΑ!!!ΠΟΙΑ ΕΝΙΚΟΙΣΑΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΟΑ;ΤΑ 90 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΥΛ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ;ΠΗΓΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ;ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΚΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝ.ΥΠΟΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ!!!!ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΟΛΟ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΕ ΤΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

   Διαγραφή
  4. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΣΥ ΤΟ ΟΡΙΣΕΣ ΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ
   ΤΑ ΣΟΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ
   ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.ΔΕΝ
   ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ Η ΣΤΕΓΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΥΨΗ
   ΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ.ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ
   ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 'Η ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ME TH ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ
   35 ΕΤΙΑΣ;ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ
   ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ
   ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΑΝΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ PSI;MΠOΡEIΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑ
   ΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ;ΕΚΤΟΣ ΚΙ'
   ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΚΗΝΗ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑ,ΤΥΠΟΥ ΣΟΑ,
   ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ.
   ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ
   ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ
   ΛΑΣΠΗ ΣΤΙΣ ΕΔ.

   Διαγραφή
  5. Ποιες σκηνες ρε φιλε που εχουν καταργηθει εδω και χρονια.τα ΣΟΑ δεν ειναι και σκηνες τυπου χοτ σποτ.εχουμε 30 χρονια στο κουρμπετι. Οι ασκησεις πλεον ειναι copy paste.

   Διαγραφή
  6. 5:42 εισαι μεγαλος ψευτης.

   Διαγραφή
  7. 11:54 έχεις πλακα.

   Διαγραφή
  8. 10.47 ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5.42;ΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!

   Διαγραφή
  9. ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ
   ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ 'Η ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟ
   ΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.ΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ Μ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ
   ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΜΕ ΔΙΑΜΕΝΑΜΕ ΟΛΟΙ
   ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥ
   ΤΑΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟ
   ΣΤΡΑΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ
   ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1974-1977 ΖΗΣΑΜΕ ΑΠΟ
   2-2,5ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕ
   ΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙ
   ΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑ
   ΝΟΥΝ ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΣΤΗ
   ΖΕ ΤΗΣ ΧVIMΠ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ
   ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
   ΨΕΥΤΕΣ.

   Διαγραφή
 2. ΤΑ 50-70€ ΤΩΝ ΣΟΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟ ΕΝΟΙΚΙΟ Ως ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΞ-ΕΠΟΠ ΚΑΘΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ. ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ