Αρχική » , , , , » Εμπαιγμός με τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα για τα Στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Εμπαιγμός με τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα για τα Στελέχη ΕΔ-ΣΑ


Είκοσι οκτώ (28) βουλευτές ΝΔ, κατέθεσαν ερώτηση προς τα Υπουργεία: Εθνικής Άμυνας - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Εσωτερικών - Οικονομικών (Αρ. Πρωτ. 2508/11-01-2017) με θέμα: «Εμπαιγμός με τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα για τα Στελέχη των Ενόπλων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: Εμπαιγμός με τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Σύγχυση έχει προκληθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με το τι ισχύει με τα ειδικά μισθολόγια κι αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών ή έχει βρει τα κατάλληλα ισοδύναμα, όπως κατ’ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει δημοσίως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, τόσο στη Βουλή όσο και με δηλώσεις του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 236 του Ν.4389/2016 αναστέλλεται από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων όλων των βαθμών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι 30.9.2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1.1.2017.

Από τη στιγμή, λοιπόν που δεν έχουν ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία τα ισοδύναμα τίθεται σε ισχύ ο νόμος, που σημαίνει ότι παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των υπαλλήλων όλων των βαθμών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει για ακόμα μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όλων των βαθμών, καθόσον οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές αφορούν το σύνολο των στελεχών από τον εισαγωγικό βαθμό, από τον χρόνο παραμονής στο Σώμα, μέχρι και την αποστρατεία τους.

Ταυτόχρονα δε δημιουργεί επιπλέον αδικίες και ανισότητες και διαφόρων ταχυτήτων συνταξιούχων σε όσους αποστρατευτούν από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018, καθώς η βάση συνταξιοδότησης θα είναι διαφορετική στα δύο χρόνια που θα ισχύσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών.

Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά φαίνεται να αθετεί τις υποσχέσεις της, καθώς είχε δεσμευθεί ότι θα τηρηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α. όλων των βαθμών στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012, κάτι που φυσικά δεν ίσχυσε ποτέ.

Τελικά, αποδείχτηκαν έωλες οι κατηγορίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση περί δήθεν μικροπολιτικών παιχνιδιών στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού στην πράξη η κυβέρνηση φαίνεται για μια ακόμα φορά να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Θα προχωρήσετε τελικά, έστω και εκπρόθεσμα, στην εύρεση ισοδύναμων, προκειμένου να μην υπάρξει «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από 1η Ιανουαρίου του 2017; Αν ναι ποια θα είναι αυτά και πότε σκοπεύετε να τα ανακοινώσετε;
2. Για ποιο λόγο κρατήσατε «σιγή ασυρμάτου» για ένα τόσο σημαντικό θέμα, εμπαίζοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προσφέρουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σημαντικό έργο στη χώρα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:

1. Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις – Βουλευτής Β’ Αθηνών
2. ΔημοσχάκηςΑναστάσιος – Βουλευτής Έβρου
3. Αναστασιάδης Σάββας – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
4. Αντωνίου Μαρία – Βουλευτής Καστοριάς
5. Αραμπατζή Φωτεινή – Βουλευτής Σερρών
6. Ασημακοπούλου Άννα – Μισέλ – Βουλευτής Β’ Αθηνών
7. Βούλτεψη Σοφία – Βουλευτής Β’ Αθηνών
8. Γιόγιακας Βασίλειος – Βουλευτής Θεσπρωτίας
9. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
10. Δήμας Χρίστος – Βουλευτής Κορινθίας
11. Κακλαμάνης Νικήτας – Α’ Αθηνών
12. Καραμανλή Άννα – Βουλευτής Β’ Αθηνών
13. Καραμανλής Κώστας – Βουλευτής Σερρών
14. Κασαπίδης Γιώργος – Βουλευτής Κοζάνης
15. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος – Βουλευτής Α’ Πειραιώς
16. Κεδίκογλου Συμεών – Βουλευτής Εύβοιας
17. Κέλλας Χρήστος – Βουλευτής Λάρισας
18. Κεφαλογιάννης Ιωάννης – Βουλευτής Ρεθύμνης
19. Κόνσολας Εμμανουήλ (Μάνος) – Βουλευτής Δωδεκανήσου
20. Κουμουτσάκος Γεώργιος – Βουλευτής Β’ Αθηνών
21. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος – Βουλευτής Πιερίας
22. Μπασιάκος Ευάγγελος – Βουλευτής Βοιωτίας
23. Μπουκώρος Χρήστος – Βουλευτής Μαγνησίας
24. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος – Βουλευτής Καβάλας
25. Σκρέκας Κωνσταντίνος – Βουλευτής Τρικάλων
26. Τσιάρας Κωνσταντίνος – Βουλευτής Καρδίτσης
27. Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής) – Βουλευτής Β’ Αθηνών
28. Φορτσάκης Θεόδωρος – Βουλευτής Επικρατείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ