Αρχική » , , , , , , » Έπαρση σημαίας παρουσία Καμμένου στο ΕΦ Γέφυρας Κήπων Ν. Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπαρση σημαίας παρουσία Καμμένου στο ΕΦ Γέφυρας Κήπων Ν. Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο EΦ Γεφύρας των Κήπων στο Ν. Έβρου διανυκτέρευσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, μαζί με τον Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη, στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή.

Σήμερα το πρωί, έγινε η έπαρση της σημαίας. Δείτε το σχετικό βίντεο από το twitter:


ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ

Η Γέφυρα των Κήπων ενώνει την Χώρα μας με την Τουρκία. Πρόκειται για το σύνορο της Ελλάδας στον ποταμό Έβρο, στη μέση περίπου του νομού του Έβρου και απέχει 42 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη. Ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού, ακριβώς πριν ξεκινήσει στην ουσία το Δέλτα του Έβρου και είναι το σημαντικότερο οδικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών.

Η ιδιαίτερη συμβολική σημασία της Γέφυρας των Κήπων αποτυπώνεται και στην επιφάνειά της: η μισή είναι βαμμένη με τα χρώματα της Ελλάδας και η άλλη μισή με αυτά της Τουρκίας: η Γέφυρα των Κήπων είναι και γαλανόλευκη αλλά και κόκκινη, φέρει και τον σταυρό και την ημισέληνο, τα σύμβολα των σημαιών των δύο γειτονικών χωρών, που κυματίζουν αντικριστά.

Στις δυο άκρες της Γέφυρας των Κήπων βρίσκονται οι συνοριακοί σταθμοί των Κήπων, από τη μεριά της Ελλάδας και των Υψάλων από την πλευρά της Τουρκίας. Το χωριό Κήποι είναι αυτό που συναντά πρώτος ο επισκέπτης σε ελληνικό έδαφος. Καθημερινά την διασχίζουν χιλιάδες άνθρωποι, αυτοκίνητα και εμπορεύματα καθώς διακινούνται, όχι μόνο από τη μια χώρα στην άλλη αλλά και από την Ευρώπη στην Ασία.

Η Γέφυρα των Κήπων είναι μήκους 800 μέτρων και βρίσκεται δυο περίπου χιλιόμετρα νοτιότερα από τα ίχνη της παλιάς Ρωμαϊκής Γέφυρας, που ήταν η συνέχεια της αρχαίας Εγνατίας οδού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ