Αρχική » , , , , , , » Το αγοράκι που γεννήθηκε μέσα στο Super Puma εν πτήσει, θα έχει για νονό ολόκληρη Mοίρα

Το αγοράκι που γεννήθηκε μέσα στο Super Puma εν πτήσει, θα έχει για νονό ολόκληρη Mοίρα


Ήταν από τα γεγονότα που στο άκουσμά τους προκαλείται συγκίνηση. Όλα ξεκίνησαν όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα αγοράκι γεννήθηκε μέσα σε ένα ελικόπτερο Super Puma με τη βοήθεια του πληρώματος. «Οι ευχαριστίες δεν ανήκουν σε μένα και στο πλήρωμά μου, αλλά σε όλο το προσωπικό της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης για το κοινωνικό έργο που επιτελείται από όλους μας για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του ελληνικού λαού», μας λέει ο σμηναγός Κώστας Χρήστου, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, εντός του οποίου κατά την πτήση της μεταφοράς μιας εγκύου από τη Σίφνο στην Αθήνα γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό. «Απλώς, έτυχε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να είμαι εγώ και το συγκεκριμένο πλήρωμα», προσθέτει. Ο κ. Χρήστου, ο οποίος αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων με την τάξη του 2006 και εντάχθηκε στην 384 ΜΕΔ το 2007, είναι πλέον κυβερνήτης στα Super Puma και έχει συμπληρώσει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσεως στον τύπο, από τις 1.700 που έχει συνολικώς στο ενεργητικό του.

«Η βασική αποστολή της Μοίρας είναι η Έρευνα και Διάσωση (SAR) και η Έρευνα και Διάσωση Μάχης (CSAR)», αναφέρει ο σμηναγός και συνεχίζει: «Εκτός αυτών, όμως, στη διάρκεια της ειρήνης και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Π.Α., εκτελούμε και πλήθος άλλων αποστολών, όπως αεροδιακομιδές ασθενών ή τραυματιών, μεταφορές εγκύων και εφοδίων σε αποκλεισμένες περιοχές, ακόμα και νεκρών από πλοία. Είναι καθαρά θέμα τύχης να είσαι πλήρωμα σε ελικόπτερο επιφυλακής την ημέρα που θα τύχει κάποιο περιστατικό. Όλα τα πληρώματα είναι έτοιμα να πάνε παντού και οποτεδήποτε», μας λέει χαμογελώντας. Σχετικά με το περιστατικό ο ίδιος θυμάται πως ήταν απόγευμα προς σούρουπο στις 29 Σεπτεμβρίου. «Ήμασταν ελικόπτερο επιφυλακής στην Ελευσίνα όταν ειδοποιηθήκαμε να σπεύσουμε στη Σίφνο, γιατί μια έγκυος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, για πρώτη φορά είδα τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που μας συνοδεύουν πάντα σε τέτοιες αποστολές να έχουν φτάσει πρώτοι στο ελικόπτερο, οπότε σκέφτηκα ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή», αναφέρει και συνεχίζει: «Πραγματικά, σε 45 λεπτά είχαμε προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της Σίφνου, όπου ο τοπικός γιατρός μάς ενημέρωσε ότι είχαν σπάσει τα νερά και η γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί όσο πιο γρήγορα γινόταν στο μαιευτήριο. Το πλήρωμά μου ήταν έμπειρο. Ήμασταν 6 άτομα, Αεροπόροι, λιμενικός και γιατροί του ΕΚΑΒ. Ασφαλίσαμε τη γυναίκα και γρήγορα για Ελευσίνα. Λίγο πριν φτάσουμε στη βάση μας, ακούστηκε πάνω από τα ακουστικά μας και τον θόρυβο του ελικοπτέρου το... κλάμα του νεογνού, του βαφτιστηριού μου. Τόσο δυνατά έκλαιγε! Το συναίσθημα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή ήταν φοβερό. Δεν περιγράφεται και ούτε ξεπληρώνεται με τίποτα. Είμαι πατέρας και εγώ δύο παιδιών, ενός γιου 4 ετών και μιας κορούλας 1 έτους, και ξέρω καλά».

Ο Κώστας Χρήστου μιλά στο «S» και για τη βάφτιση του μωρού. Όπως μας λέει «μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον κουμπάρο μου πλέον, Νίκο, ο οποίος μου τηλεφώνησε για να με ευχαριστήσει και εκεί μου ζήτησε αν ήθελα να βαφτίσω τον γιο του. Φυσικά και δέχτηκα και η βάφτιση θα γίνει στη Σίφνο σε χρόνο που θα κανονιστεί στο μέλλον. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για το έργο αυτό της Μοίρας μας και τέτοιες χαρές, όπως αυτή που νιώσαμε στη συγκεκριμένη πτήση, είναι η μόνη μας ανταμοιβή».

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ «S» ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΦΝΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

«Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΗ»

Ο 37χρονος ευτυχής πατέρας του νεογέννητου αγοριού, Νίκος Νερούτσος, μας περιγράφει το περιστατικό από τη δική του πλευρά. «Με τη σύζυγό μου, Μικαέλα, έχουμε ήδη ένα αγοράκι 8 ετών, που πάει στο Δημοτικό στη Σίφνο, όπου είναι το σπίτι μας και η δουλειά μας, στην Απολλωνία. Η σύζυγός μου ήταν έγκυος. Δεν ήταν στις μέρες της, καθώς ήθελε άλλες τρεις εβδομάδες. Ήταν μεσημέρι και τρώγαμε όταν η Μικαέλα σηκώθηκε από το τραπέζι και πήγε στο λουτρό. Εκεί, επειδή αργούσε, τη ρώτησα αν ήταν καλά και μου είπε ότι πρέπει να είχαν σπάσει τα νερά, αλλά δεν πονούσε. Αμέσως τηλεφωνήσαμε στον τοπικό γιατρό, ο οποίος ήρθε, την είδε και μας είπε να φύγουμε αμέσως με το πλοίο για την Αθήνα. Πραγματικά, κατεβήκαμε στο λιμάνι, αλλά δεν είχε εισιτήρια και επιστρέψαμε στο σπίτι. Στο μεταξύ, οι πόνοι είχαν γίνει έντονοι. Τότε ο γιατρός επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ενημερωθήκαμε ότι θα ερχόταν το ελικόπτερο, γιατί η κατάσταση ήταν πλέον σοβαρή. Πραγματικά, το ελικόπτερο ήρθε πολύ γρήγορα... Τα υπόλοιπα τα ξέρετε».

ΣΥΜΠΤΩΣΗ. Πριν από μερικά χρόνια, ο σμηναγός (I) Κ. Χρήστου ήταν υποσμηναγός και συγκυβερνήτης σε ένα ελικόπτερο Super Puma, όταν έλαβαν εντολή να μεταβούν στη Σίφνο για να παραλάβουν μια ετοιμόγεννη γυναίκα. Μετέβησαν στο νησί, επιβίβασαν τη γυναίκα στο ελικόπτερο και αναχώρησαν αμέσως για την Αθήνα. Λίγη ώρα αργότερα η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδάκι, το οποίο βάφτισε ο τότε κυβερνήτης του ελικοπτέρου.

Η γυναίκα αυτή, η κυρία Βιβή, είναι γειτόνισσα της οικογένειας Νερούτσου, ενώ με τον Νίκο ήταν και... συμμαθητές στο σχολείο. Τώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται!

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ SECRET 15/10/2016 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblav@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

1 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΑΠΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΝΑ ΚΥΝΑΡΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ