Αρχική » , , , , » ENSTOLOI.NET: Πότε αναμένεται η έκδοση νέων συντάξεων

ENSTOLOI.NET: Πότε αναμένεται η έκδοση νέων συντάξεων


Το πρόσφατο σχόλιο του συναδέλφου Σπύρου: http://enstoloi.net/astynomia/comment-page-119/#comment-39540 αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση μέχρι σήμερα για την καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων.

Αντιγράφοντας το ανωτέρω σχόλιο, τα κυριότερα σημεία (σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΛΚ) είναι τα εξής:

α. Καμία στρατιωτική σύνταξη δεν έχει προσδιοριστεί για όσους έχουν διαγραφή από 12-05-2016 και μετά.

β. Αναμένεται απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την συνταγματικότητα ή όχι των επιμέρους διατάξεων του νόμου. Στη συνέχεια θα εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια υπουργεία (διευκρινιστικές εγκύκλιοι) ανάλογα βέβαια και με την απόφαση.

γ. Το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται για όλη αυτή τη διαδικασία είναι τουλάχιστον 3 μήνες για να αρχίσουν να εκδίδονται καινούργιες συνταξιοδοτικές πράξεις, καθώς τέλος Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το ΣτΕ και μετά απαιτούνται 20 ημέρες για να καθαρογραφεί η απόφαση, 20 ημέρες για να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος και 20 ημέρες που θα χρειαστούν για την αλληλογραφία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων αλλά και την εφαρμογή στην πράξη όλων των αποφάσεων.

δ. Δεν προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής σύνταξης τουλάχιστον για όσους διαγραφούν μέσα στο 2016.

Επίσης σύμφωνα με άλλο σχόλιο του συναδέλφου Γιάννη εδώ: http://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-113/#comment-39020 μόλις πρόσφατα (τέλος Σεπτεμβρίου) ορίστηκε επιτροπή από διάφορους φορείς (ΙΚΑ, ΓΛΚ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ κλπ) που θα εκδώσει τις απαραίτητες εγκυκλίους, η οποία όμως λογικά δεν πρέπει να έχει συνεδριάσει ακόμη.

Προσωπικά ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι υπάρχει αναμονή για έλεγχο από το ΣτΕ της συνταγματικότητας των ρυθμίσεων του νόμου και θεωρούσα ότι όλο αυτό το διάστημα προχωρούσε η εκπόνηση των αναγκαίων εγκυκλίων από τους αρμόδιους φορείς.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα γίνει εάν κάποιες διατάξεις κριθούν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση!

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ότι από 1-1-2017 αναλαμβάνει την έκδοση των συντάξεων ο ΕΦΚΑ (και όχι το ΓΛΚ), σημαίνει ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην οργανωτική συγκρότηση του νέου φορέα θα αυξήσει ακόμη παραπάνω την αναμονή για έκδοση νέων συντάξεων.

Συνδυάζοντας τις παραπάνω πληροφορίες προκύπτει ότι η πιο αισιόδοξη εξέλιξη (αλλά όχι και η πιθανότερη!) είναι η έναρξη έκδοσης νέων συντάξεων τον Ιανουάριο 2017, πάντα για διαγραφή μετά την 12-5-2016.

(enstoloi.net – Αχιλλέας Καρασαββίδης)

4 Post a Comment:

  1. εάν περιμένεται όλοι οι εμπλεκόμενοι να πάνε τόσο γρήγορα λίγο δύσκολο από Μάρτιο και μετά συντάξεις πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΝΦΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.. ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ