Αρχική » , , , , » ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Και άλλες χρονικές υστερήσεις στην καταβολή του

ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Και άλλες χρονικές υστερήσεις στην καταβολή του


Μπορεί με το νέο ασφαλιστικό νόμο 4387/2016, να φαίνεται πως επιλύεται επιτέλους (με ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνήσεων), το θέμα του τύπου του υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος των στελεχών των Ε.Δ., όμως η συσχέτιση της παροχής του, με την έκδοση της οικείας συνταξιοδοτικής πράξης, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοηθείας μας, θα αρχίσουν να χορηγούν (με βάση τις διατιθέμενες αποδεσμεύσεις αναγκαιούντων ποσών και το 3μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του Π/Υ, απο την Τράπεζα της Ελλάδας), τα δικαιούμενα εφάπαξ βοηθήματα για τα στελέχη που δεν τα έχουν λάβει από τον Ιούλιο του 2014, γεννάται εύλογα το ερώτημα, πόσος χρόνος πλέον θα απαιτείται, για να λάβει το εφάπαξ βοήθημα ένα στέλεχος που θα αποστρατευθεί, από τούδε και στο εξής (η 35ετία ως προϋπόθεση λήψης του, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω, ελέω έλλειψης συνταξιοδοτικής πράξης).

Μήπως οι Διοικούσες Επιτροπές των Ε.ΛΟ.Α. πρέπει να προχωρήσουν (εφόσον η ρευστότητα των ταμείων είναι επαρκής) σε ρυθμίσεις, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις χορηγήσεως 3ετίας ή ακόμα και 4ετίας, με δεδομένη την υστέρηση του νέου φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης να εκδίδει σε σύντομα χρονικά διαστήματα συνταξιοδοτικές πράξεις (όπως π.χ. με την ένταξη στο καθεστώς των προσυνταξιοδοτικών παροχών και των στελεχών των Ε.Δ. ή την αναπροσαρμογή των οικείων κονδυλίων του Προϋπολογισμού τους ή την εξασφάλιση για όλα τα στελέχη που αποστρατεύονται, τουλάχιστον μιας προκαταβολής, σύμφωνα και με τις προβλεπόμενες διατάξεις των Ε.ΛΟ.Α.).

(apofoitoissas.gr)

3 σχόλια:

 1. ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ? ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.....ΛΑΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΟΣ, ΠΑΡΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ

   Διαγραφή
 2. θα ειναι πολυ το κλαμα οταν φωναζαμε τι ερχεται εβγαιναν στα μπαλκονια εκαναν κινησεις με τα χερια τι εχουμε παθει και διαμαρτυρομαστε. Κατω οι συνταξεις κατω τα μερισματα κατω τα εφαπαξ τρια χρονια αργοπορια και βαλε παρανομες υπερογκες παρακρατησεις επιστροφες ψιχουλα εις υγειαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.



EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ