Αρχική » , , , » Νέο «μαχαίρι» στον Βασικό Μισθό Στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Νέο «μαχαίρι» στον Βασικό Μισθό Στελεχών ΕΔ-ΣΑ


1,3 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις δαπάνες στο Δημόσιο απαιτούν οι δανειστές

Ειδικά μισθολόγια, προσωπική διάφορά, επιδόματα, υπερωρίες και νέες προσλήψεις μπαίνουν πάλι στο στόχαστρο των δανειστών με στόχο να περικοπούν επιπλέον δαπάνες στο Δημόσιο ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Οι δανειστές, ειδικά το ΔΝΤ, επιμένουν αυτή τη φορά το «μαχαίρι» να μπει βαθιά στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου και να μην εστιασθεί, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, στο φορολογικό πεδίο. Μάλιστα, όπως έχει επισημάνει η «Αγορά», τόσο τα τεχνικά κλιμάκια όσο και οι επικεφαλής των θεσμών έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι κρατικές δαπάνες θα πρέπει να είναι οι πρώτες στις οποίες θα επιβληθούν οι περικοπές, στην περίπτωση που δεν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του μνημονίου.

Στον σχεδιασμό του κουαρτέτου περιλαμβάνεται και η περικοπή όλων των δαπανών που αφορούν στο μη μισθολογικό κόστος, όπως οι ρυθμίσεις άδειας, οι ημερήσιες αποζημιώσεις, τα έξοδα ταξιδιού κ.λπ., οι οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίστοιχες περικοπές σχεδιάζονται και στα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια που έχουν συναφθεί για μόνιμους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου του Δημοσίου, όπως και σε όλες τις παροχές σε είδος.

Ήδη, οι δανειστές έχουν επαναφέρει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το θέμα της «προσωπικής διαφοράς» που λαμβάνουν περίπου 65.000-70.000 δημόσιοι υπάλληλοι έναντι των συναδέλφων τους, που έχουν μεν τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, αλλά υπηρετούν σε άλλες θέσεις. Η συντριπτική πλειονότητα όσων λαμβάνουν την «προσωπική διαφορά» είναι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Οικονομίας, ενώ αντίστοιχο επίδομα λαμβάνουν και οι υπάλληλοι στις περιφέρειες και τους δήμους. Το σκεπτικό που διατυπώνουν οι τεχνοκράτες των δανειστών είναι ότι το κόστος για το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη πηγή ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αδικεί το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με αυτούς τους 65.000-70.000 «προνομιούχους».

Εφόσον αυτή η απαίτηση των δανειστών περάσει, τότε οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μειώσεις στον μισθό τους από 50 έως και 1.000 ευρώ σε ειδικές περιπτώσεις. Στις επιφυλάξεις που εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών για το προσωπικό ειδικών θέσεων, όπως οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί, οι δανειστές αντιτάσσουν την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και την αντικατάστασή της με ειδικό μπόνους απόδοσης. Μείωση στις μηνιαίες απολαβές τους θα δουν και όσοι ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών επιμένουν στην πλήρη κατάργηση όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να ενταχθούν στη φιλοσοφία του νέου Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο. Δηλαδή, στελέχη ΕΔ-ΣΑ (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα), δικαστές, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ, καθηγητές ΤΕΙ, προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ερευνητές, γιατροί του ΕΣΥ, αρχιερείς, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες κ.ά. θα δουν «ψαλιδισμένο» τον βασικό τους μισθό, επί του οποίου υπολογίζονται και η μισθολογική τους εξέλιξη και η σύνταξή τους.

Οι περικοπές θα φέρουν σε βάθος χρόνου εξοικονόμηση δαπανών έως και 40% από τα 2,6 δισ. ευρώ που είναι το συνολικό κονδύλι, καθώς στο εξής ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με τα χρόνια υπηρεσίας και τα υπόλοιπα μισθολογικά κριτήρια, χωρίς καμία άλλη πρόσθετη αποδοχή.

Παράλληλα, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμφωνηθεί έως σήμερα με το υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, οι δανειστές απαιτούν πλέον και το «πάγωμα» των προσλήψεων από εφέτος έως και το 2018.

(ΑΓΟΡΑ 06/05/2016 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΛΩΣΣΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

17 σχόλια:

 1. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 1 > Γραψτε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και θα δειτε. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ οτι οι ενστολοι Στρατιωτικοι κλπ ειχαν. . . μειωσεις. . . 40 τοις εκατο ας σταματησουν. Οχι μονο μειωσεις δεν ειχαν αλλα πηραν και σοβαρες αυξησεις καθε δυο χρονια λογω μισθολογικων προαγωγων και καθε δυο χρονια απο χρονοεπιδομα. Και φυσικά τις βαθμολογικές προαγωγές Εχουμε το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή να πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού κλπ. Αρχιλοχιας να λαμβανει μισθο Ανθυπασπιστή, Ανθυπολοχαγού κλπ ειδικα οι ανακαταταγέντες ΕΠΟΠ ΕΜΘ ΟΒΑ που ενω εισερχοντε ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ και ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΞΑΤΑΣΕΩΝ ΔΕΙΤΕ > Ειδικα μισθολογια > Ανθυπολοχαγος ΤΟ 2003 ΒΜ 720 ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ 910-ΑΓΕΕΘΑ ΤΟ 2003 ΒΜ 1800 ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ 1875-ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΤΟ 2003 ΒΜ 1003 ΤΩΡΑ 1778-ΠΡ ΣΤΕ ΤΟ 2003 ΒΜ 2040 ΤΩΡΑ 3023-ΔΙΚ ΑΝΤΙΠΡ ΝΣΚ ΤΟ 2003 1020 ΤΩΡΑ 1778-ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΟ 2003 ΒΜ 1025 ΤΩΡΑ 1065-ΙΑΤΡΟΔ Α ΤΑΞΗΣ ΤΟ 2003 ΒΜ 1629 ΤΩΡΑ1483-ΕΠΟΠ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΤΟ 2003 ΒΜ 180 ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ 710-ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ 3883/2010 ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ Για ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και μην κοροιδευομαστε. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΙΝΑΙ 1240 ΕΥΡΩ ΟΣΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποσό ηλίθιος είσαι και αντιμιλιταριστης είσαι. Περνεις μόνο τους βασικούς μισθούς χωρίς να υπολογίζεις τις κάθε είδους κρατήσεις. Και να ξέρες οτι οι πιο πολλές περικοπές έγιναν στα ειδικά επιδόματα των ένστολων που κόπηκαν απο 50 έως; 100%. Όποτε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ σταματά την προπαγάνδα.

   Διαγραφή
  2. τρίχες κατσαρές, αυτό μας λες, καλύτερα τα επιδόματα να μειωθούν σε 2 και να δωθούν οι σωστοί βασικοί μισθοί που θα έπρεπε να δείνονται εδώ και δεκαετίες, αλλά το πολιτικό σύστημα προτειμούσε επίτηδες να δείνει μόνο επιδόματα και αυξήσεις μόνο σε αυτά κρατόντας χρόνια ολόκληρα τους βασικούς μισθούς παγωγένους.

   Διαγραφή
  3. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΚΥΡΙΕ ΕΠΟΠ ΓΡΑΦΕ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ

   Διαγραφή
  4. εισαι ηλιθιος και παραπληροφορεις

   Διαγραφή
 2. Μας έβγαλες τα μάτια ρε τραί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύριζα δεν θέλαμε ?
  ΠΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πήγαινε και εσύ στο στρατό φιλαράκι να έχεις και εσύ αυτά που λαμβάνουμε εμείς και μην βγάζεις χολή με μας.πήγαινε κάθε 2-3 χρόνια εδώ και εκεί ,να νοικιάζεις αχούρια για σπίτια και μετά έλα να μιλήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τα συριζοτρόλλ κοινός παπατζήδες, βγήκαν παγανιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ .....ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΡΤΑΛ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ-ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ

   Διαγραφή
  2. σιγά μην σκίσεις κανένα καλτσόν ρε από την πολύ ανάλυση, παπατζή

   Διαγραφή
 6. Μεσοσταθμική μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά περίπου 12% το οποίο συνεπάγεται μειώσεις μισθών και συντάξεων αναμένεται με την ψήφιση του σχετικού ν/σ, εντός του Ιουνίου, άλλη μια υπόσχεση υλοποιείται από την κυβέρνηση, εφαρμογή δε αυτού από 01 Ιουλίου 2016........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΠΗΓΕ ΣΤΑ 8.600 ΕΥΡΩ !!! ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΡΤΑΛ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ-ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ-ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΠΟΤ ΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΤΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΤΡΑ

   Διαγραφή
 8. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ -ΓΡΑΨΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΝΓΝΩΣΤΩΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΠΟΠ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΦΑΙΝΑΣΤΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ