Αρχική » , , , , , , , » ΒΕΡΥΚΙΟΣ «ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ»: Μικρές αλήθειες για τους στρατιωτικούς με τη «λευκή μπλούζα»

ΒΕΡΥΚΙΟΣ «ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ»: Μικρές αλήθειες για τους στρατιωτικούς με τη «λευκή μπλούζα»


Οι στρατιωτικοί γιατροί της επαρχίας θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ώστε τα απογεύματα να εξετάζουν τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ή τα Κέντρα Υγείας αντί να ανοίγουν δικά τους ιατρεία
Στρατιωτικοί γιατροί έχουν «συνασπιστεί» φτιάχνοντας ιατρικά κέντρα με όλες τις ειδικότητες. Ωστόσο κανείς δεν έχει ερευνήσει εάν χρησιμοποιούν ως «μαξιλαράκια» τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των πελατών τους
ΤΟ 2015 που μπήκε «χέρι» στο σύστημα προμήθειας των αναλώσιμων υλικών στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι πιστώσεις σε σχέση με το 2014 μειώθηκαν κατά 26% εξοικονομώντας 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε αύξηση ασθενών κατά 3,4%

ΣΑΝ ΝΑ τους τσίμπησε μύγα τσε τσε τους αγαπητούς στρατιωτικούς γιατρούς όταν τις προάλλες τόλμησα να ασχοληθώ μαζί τους και να πω ότι παραμένουν η «ελίτ της Ιατρικής», αφού εξακολουθούν να απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια την ώρα που συνάδελφοί τους γιατροί παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς καθώς η ανεργία τους έχει χτυπήσει την πόρτα. Πέραν των δεκάδων μηνυμάτων και e-mails που έλαβα, τα οποία επιδοκίμαζαν τις απόψεις μου αλλά και κατήγγελλαν απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία, δέχτηκα και μια μακροσκελή απάντηση από τον σύλλογο αποφοίτων της ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Ιατρικής).

ΥΠΕΡΤΟΝΙΖΟΥΝ το έργο που προσφέρουν σε κάθε κοινωνική δράση των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους διαφεύγει ωστόσο ότι είναι στρατιώτες-γιατροί και ότι εκείνοι το επέλεξαν. Αλίμονο εάν ο ένστολος βάζει στη «ζυγαριά» την όποια προσφορά στην πατρίδα. Άλλωστε κανείς δεν είπε ότι οι στρατιωτικοί γιατροί δεν φημίζονται για τον επαγγελματισμό τους και τις επιδεξιότητές τους. Απεναντίας έχουν αξιοζήλευτη φήμη, την οποία -λέω εγώ- σπεύδει να την εκμεταλλευτεί η ελεύθερη αγορά. Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί γιατροί αναπτύσσουν μια -ακατανόητη για μένα- θεωρία περί άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος. Θεωρούν ότι έτσι ο κάθε ασθενής μπορεί να φτάσει σε αυτούς και να τους επιλέξει (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως).

ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί ο στρατιωτικός γιατρός που υπηρετεί στην επαρχία να ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τοπικό πληθυσμό μέσω του ΕΣΥ και της διαδικασίας των απογευματινών ιατρείων; Οι στρατιωτικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι με την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος «συνεισφέρουν πολλαπλά στην οικονομία, καθώς απασχολούν προσωπικό (νοσηλευτικό, γραμματειακό), νοικιάζουν γραφεία, πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετέχουν ενεργά στην ελληνική οικονομία». Κανονική μπίζνα, δηλαδή!

Μπορούν να δικαιολογήσουν το « πόθεν έσχες»;

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ότι «πληρώνουν φόρους» -βέβαια αποφεύγουν να προσθέσουν τη λέξη «κανονικά». Ευτυχώς, δηλαδή, διότι ούτε πιστευτοί θα ήταν και ο κίνδυνος ελέγχου θα αυξανόταν. Αν ρωτήσουν την «Ελένη του Λάζαρου» ή την «Ελένη του Ηλία» θα τους πει τι σημαίνει και πως γίνεται ο οικονομικός έλεγχος δεκαπενταετίας στους «ελεύθερους επαγγελματίες» γιατρούς, όπως και στους μεγαλοδημοσιογράφους - τηλεστάρ. Νομίζω ότι πολλοί από τους στρατιωτικούς γιατρούς με τους «κοτσαδόρους» στα ακριβά αυτοκίνητά τους που σήμερα εμφανίζονται άνετοι με την άσπρη μπλούζα και τα γαλόνια στο πέτο θα έχαναν τον ύπνο τους, καθώς θα έβλεπαν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους το θρίλερ της ανάλυσης και της δικαιολόγησης των τραπεζικών διαδρομών, το «πόθεν έσχες» της ακίνητης και της κινητής περιουσίας που απέκτησαν με το πενιχρό εισόδημα που εξασφάλιζαν από το Δημόσιο και το οποίο τις περισσότερες φορές ήταν το μόνο που δήλωναν στην Εφορία...

ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ, κύριε χειρουργέ, αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό σας τον Μάιο του 2001; Ασθενής που χειρουργήσατε τα κατέθεσε; Τα είχατε δηλώσει; «Όχι»; Γιατί; Αυτός είναι ένας απλός τυπικός διάλογος από τον εφοριακό-ελεγκτή εάν πέσεις στα χέρια του. Γι΄ αυτό μη ζητάτε και τα «ρέστα», αγαπητοί ένστολοι γιατροί. Μην έχετε απαίτηση να πορεύεστε όπως παλαιότερα στα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας που ζούσε ολόκληρη η χώρα. Οι άνθρωποι γύρω μας πεινάνε, πονάνε, βαρυγκωμάνε και δικαιολογημένα έχουν μηδενική ανοχή σε κάθε συντεχνία που δείχνει ότι δεν κατανοεί τις νέες συνθήκες. Η οργή του κόσμου, των δικαιούχων στα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι μεγάλη και φάνηκε αμέσως μετά το αρχικό δημοσίευμα. Πάρτε μια γεύση από ορισμένες μόνο καταγγελίες:

Το ιδιωτικό ιατρείο είναι κίνητρο για να πας στη Στρατιωτική Ιατρική, αλλά, προς Θεού, δεν είναι επιχείρημα ότι αυξάνει την εμπειρία του γιατρού. Αυξάνει την περιουσία, ΝΑΙ, όπως του καρδιολόγου αντιπλοιάρχου στην τάδε πόλη που δεν κόβει αποδείξεις!

Δεν γίνεται έλεγχος για τον ακριβή αριθμό των μη δικαιούχων ασθενών-πελατών των γιατρών που εισάγονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι δικαιούχοι στο 251 ΓΝΑ περιμένουμε μήνες στις λίστες αναμονής (καταρράκτης 6 μήνες και χολοκυστεκτομή 3 μήνες αναμονή).

Στο ΓΝΑ η κορυφή στη διοίκηση είναι τάξη 1981 και στο νοσοκομείο υπάρχει απόφοιτος του 1976.

Στην καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ εκτοπίζεται ο αρχίατρος ιδρυτής...

Στο ΓΝΑ παραμένουν επί 15 χρόνια αρκετοί σμηναγοί γιατροί, ενώ στις φετινές κρίσεις δεν έγινε καμία αποστρατεία. Προφανώς όλοι τους κρίθηκαν άριστοι;

Στον Στρατό Ξηράς, εξ εφέδρων γιατρός είναι μεγαλύτερος του αρχαιότερου υποστράτηγου...

Τέως αρχηγός βάζει... αεροπλανικά στο ΓΝΑ τον κηπουρό του να χειρουργηθεί...

Στο ΓΝΑ υπάρχουν εξ εφέδρων 3 ταξίαρχοι και μία νοσηλεύτρια, ενώ οι «σουίτες» του νοσοκομείου διατίθενται σε τραγουδιστές και αστρολόγους...

Η διάθεση των πόρων του υγειονομικού για την κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν γίνεται από τις Διευθύνσεις Οικονομικού, αλλά από τη Διεύθυνση Υγειονομικού. Έχει δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας του συστήματος, που μόνο αν δεν ανήκεις στο Υγειονομικό Σώμα ή δεν λογαριάζεις το όφελος της καλής σχέσης με τους στρατιωτικούς μπορείς να χτυπήσεις.

(ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/04/2016 – ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ - demos@pegasus.gr - forapartida-forapartida.blogspot.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

6 σχόλια:

 1. ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΆΝΟΥΝ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΚΑΝΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΉΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ. ΓΙΑΤΊ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΥΚΙΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. OI ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ,
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΕΞΑΤΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ ΠΧ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΑΞΚΟΥ.
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΕΡΩΤΕΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΕΣΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ)ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
   ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ......

   Διαγραφή
  2. Με ποιανού μεγαλοδικηγόρου τα έξοδα έκανε διακοπές τον Αυγ. 2012 στην Κων/πολη ο Βερύκοκος;

   Διαγραφή
 2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!!ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΡ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΔΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ;ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο εν λόγω "κυριος"ας κοιτάξει τα χάλια του και ας αφήσει τους στρατιωτικους στη ησυχία τους

   Διαγραφή
 3. Tι έγινε ΒΕΡΥΚΙΕ; Ζήτησες «διευκόλυνση» και έφαγες πόρτα; Τόσο μίσος από κάπου ξεκινάει. Σου εύχομαι να πέσεις στην ανάγκη τους και να είσαι σίγουρος ότι εξ αιτίας του όρκου τους στον ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ θα σωθείς. Από το μίσος σου όμως κακεντρεχή Μ@@@ΚΑ ποιος θα σε σώσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ