Αρχική » , , » Φεύγουν ή όχι μετά τα 35 έτη οι Στρατιωτικοί;

Φεύγουν ή όχι μετά τα 35 έτη οι Στρατιωτικοί;


Πότε, τελικά, αποχωρούν από την υπηρεσία οι στρατιωτικοί;

Απουσιάζει από το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στα στελέχη (αξιωματικοί και υπαξιωματικοί) να παραμείνουν έως και 40 έτη στην υπηρεσία.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι η αποχώρηση στα 35 έτη και έτσι, με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν, οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι στο ν/σ θα υπήρχε πρόνοια για σχετική διάταξη που θα επέτρεπε την παραμονή σε κάθε κλάδο των ΕΔ μέχρι και τα 40 έτη. Παρόλα αυτά, υπήρξαν αντιδράσεις από το εσωτερικό του στρατεύματος από τη διάταξη αυτή και έτσι πριν καλά καλά «στεγνώσει» το μελάνι, αυτή αφαιρέθηκε. Και αυτό, παρά παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά στις 22 Αυγούστου του 2015 σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Κανένας στρατιωτικός δεν θα φεύγει πριν τα 58». Φαίνεται, όμως, ότι οι αντιδράσεις κέρδισαν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το κείμενο του νομοσχεδίου που έχει βγει στη δημοσιότητα. Αναμένουμε την εξέλιξη και αν τελικά αυτό θα είναι το προσχέδιο που οδηγηθεί για ψήφιση στη Βουλή.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 02/04/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

18 σχόλια:

 1. Το Κράτος εχει θεσπίσει 29 Διατάξεις Νόμους για οποιον/οποια θέλει να αποχωρήσει νωρίτερα η στα 35 χρόνια.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ?
  Γιατί αυτός ο ρατσισμός υποκινούμενος απο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ?
  Νόμος 4336/2015 τον Αυγουστο ψηφίσθηκε και το ελεγε μέχρι τα 58 ΧΡΟΝΙΑ.
  Νόμος 4337/2015 τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ.
  Απο εδώ και πέρα εχουμε τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ 52-54 ΧΡΟΝΩΝ.
  ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 62 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ "ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ "ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΜΟΙ" ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
  Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ 3883/2010 ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ κ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλύτερα στα 68 να είμαστε οι πρώτοι και με διαφορά

   Διαγραφή
 2. Σταδιακά τα χρόνια υπηρεσίας είναι τα 35 έτη και τα 5 έτη πλασματικά πληρωμένα, από την τάξη 93 και μετά αυτό εφαρμόζεται, συνολικά 40 χρόνια συντάξιμα πληρωμένα, φτάνουν και σε ηλικία 53 ετών από 18 χρονών στην εργασία. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι στις ελάχιστες τάξεις που έχουν μείνει ακόμη στην υπηρεσία περίπου 300 άτομα και οι οποιοι υπάγονται στους προηγούμενους νόμους. Αυτοί θέλουν να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι τα 58 λόγω της οικονομικής κρίσης και τις μεγάλης διαφοράς που παρατηρείται στη σύνταξη σε σχέση με τον μισθό. Η στρατιωτική ηγεσία όμως δεν επιθυμεί να εφαρμοσθεί το όριο των 58 ετών διότι δεν θα μπορούν να γίνονται οι ετήσιες κρίσεις, αφού θα παραμένουν στις θέσεις τους άτομα μέχρι να γίνουν 58 ετών. Ο αριθμός των ατόμων αυτών είναι ελάχιστος (περίπου 300) και κοιτάζουν προφανώς το ατομικό τους συμφέρον και μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το όριο των 58 ετών θέλουν να εφαρμοσθεί μόνο ορισμένοι ταξίαρχοι και συνταγματάρχες που είναι κυρίως παλαιές τάξεις και κρίνονται με τους προηγούμενους νόμους, σχεδόν κανένας άλλος δεν ασχολείται με αυτό το θέμα στο στράτευμα. Αριθμός δε αυτών των στελεχών είναι ελάχιστος, μιλάμε για περίπου 200 άτομα στις τάξεις 89,88,87,86,85 και 84. Τέτοια νομοθετική ρύθμιση είναι απίθανο να γίνει για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών και μόνο. Το θέμα αυτό έχει τελειώσει από την στρατιωτική ηγεσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί το ηλικιακό όριο των 58 ετών διότι από την τάξη 93 και μετέπειτα βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας όλοι αποστρατεύονται με 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και πληρωμένα υποχρεωτικά τα 5 χρόνια εκστρατείας, δηλαδή συνολικά 40 χρόνια συντάξιμα πληρωμένα. Εάν εφαρμοσθεί το 58 ετών, τότε μετά την τάξη 93 θα συμπληρώνουν όλοι 45 χρόνια συντάξιμα και πληρωμένα ασφαλιστικές εισφορές. Η απαίτηση αυτή γίνεται μόνο από λίγους που έχουν απομείνει ακόμη στις ΕΔ και υπάγονται στους προηγούμενους νόμους, 4 έως 5 τάξεις δηλαδή οι οποίοι είναι στους βαθμούς του συνταγματάρχη και του ταξίαρχου. Φυσικά αυτοί ενδιαφέρονται να παραμείνουν στην υπηρεσία επιπλέον χρόνια για να παίρνουν την διαφορά του μισθού του εν ενεργεία σε σχέση με την σύνταξη του αποστράτου, όμως μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση θα δημιουργούσε πρόβλημα στις ετήσιες κρίσεις με συσσώρευση στελεχών στους βαθμούς του συνταγματάρχη και στο βαθμό του ταξίαρχου. Η ηγεσία των ΕΔ είναι αντίθεση σε αυτή την νομοθετική ρύθμιση διότι δεν θα μπορεί να διεξάγει ετήσιες κρίσεις και θα δημιουργήσει αργόσχολους στο στράτευμα που θα παραμένουν στις καρέκλες τους για να φτάσουν στα 58.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγνώμη κύριοι για την παρέμβαση αλλά για ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ εκ ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ/ΔΟΚΊΜΩΝ/ΙΚΆΡΩΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ/ΔΟΚΊΜΩΝ/ΙΚΆΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ 52-54 ΧΡΟΝΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΒΙΑΙΩΣ ΣΤΑ 52-54 ΧΡΟΝΙΑ?
  Σύν την ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ 5%.
  Αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΑΓΕΣΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
  Αυτός ο Νόμος ισχύει για Αξιωματικούς Ανωτάτων Σχολών οπου παραμένουν στον βαθμό του ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΥ 5-6 χρόνια και ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΥ 7 χρόνια + ΣΜΗΝΑΡΧΟΥ αλλα 7 χρονια =ΣΥΝΟΛΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
  Τα πλασματικά χρόνια οι Αξιωματικοι εξ υπαξιωματικών ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ επομένως ουτε επιστροφές "εμπλοκή" υφίσταται του Κράτους ΣΥΝ ΤΟ 100% ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ.
  Και εγώ ειμαι εν ενεργεία Αξιωματικός και τόσο απο την Μονάδα μου οσο και οι συνάδελφοι 52-54 χρόνων σε αλλες Μονάδες που επικοινωνούμαι ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.
  Γιατί αυτή η εμπάθεια λές και ειναι «μιάσματα» οι Αξιωματικοί εξ Υπαξιωματικών που οπως εγραψε και αλλος παραπάνω οι περισσότεροι ειναι με ΕΠΑΙΝΟΥΣ –ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ δηλαδή η αφρόκρεμα του Τεχνικού Κλάδου στις Ενοπλες Δυνάμεις μας?
  Εφόσον το Κράτος στους Δημόσιους Υπαλλήλους και μάλιστα χωρίς διακρίσεις τους δίνει το δικαιωμα με αναφορά τους να παραμείνουν απο τα 62 χρόνια στα 67 χρόνια ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΒΙΑΙΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ 52-54 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ?
  Το θέμα αφορά καθαρά τους Αξιωματικούς προερχόμενους εξ Υπαξιωματικών που το επιθυμούν οικιοθελώς να παραμένουν εως την ηλικία των 58 χρόνων ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ Ο ΝΟΜΟΣ 4336/2015 τον Αυγουστο και «αντικαταστάθηκε» με τον Νόμο 4337/2015 τον Οκτώβριο δύο μήνες αργότερα.
  ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.
  Πολιτική απόφαση χρειάζετε που ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλέπουμε ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ "ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ" ΤΟΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ κ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. όσοι ονειρεύονται ηλικιακό όριο 58 ετών, θέλουν να καταργηθούν οι κρίσεις και να κάθονται στις καρέκλες τους μέχρι να φτάσουν 58 ετών αδιαφορώντας πλήρως για τους άλλους που ακολουθούν και έχουν τα προσόντα να προαχθούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αυτοί που τα προτείνουν αυτά, θέλουν να μετατραπούν σε δημόσιοι υπάλληλοι με στολή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. To ΟΡΙΟ ηλικίας 58 ετών εχει φερει αναστατωση οχι σε αυτους που το ζητουν αλλα στους υπολοιπους για θεσουλες δημοσιου κοινως στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ και μην παιζουμε Οσοι θελουν οντως υπαρχουν 29 διαταξεις να φυγουν. ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ολοι μελετουν για ...Πανεπιστημια εν ωρα εργασιας με αδειες 2 ετων φοιτητικες γονικες 10 μηνες κλπ ενω πληρωνοντε και ασφαλιζοντε.ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ισχυει για οφελος των ταμειων εδω αντιδρουν οι προσλαμβανομενοι ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΕΠΟΠ ΕΜΘ κλπ.Προερχομαι απο ΑΣΕΙ αλλα κακο δεν το βρισκω εχει εξαφανισθει εμπειρια και ταπεραμεντο δουλειας ολοι απο γραφειο μιλουν και...εργαζοντε Τα ατομα δεν ειναι 300 που γραφει καποιος κυριος αλλα ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1900.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ειναι για προσληψεις ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ψηφαλακια κοινως ΔΙΑΦΘΟΡΑ –ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΣΜΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ οι μονοι που αντιδρουν ειναι οι ΕΚΤΟΣ ΥΠΕΘΑ ΛΑΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ > Δεδομένου ότι Τρόικα καί θεσμοί έχουν απαιτήσει ότι όποιος θέλει μέ
  34 -35 χρόνια θά έχει τό δικαίωμα νά αποχωρήσει από τίς Ενοπλες Δυνάμεις αλλά νά ξέρει ότι θά λαμβάνει σύνταξη καί τραπεζικό αποταμευτικό λογαριασμό εφάπαξ στα 58 έτη.
  Ποιός είχε την " ιδέα " για το όριο τών 58 ετών στήν συνταξιοδότηση στρατιωτικών ; 14.08.2015 | 20:30
  http://www.onalert.gr/stories/poios-eixe-tin-idea-gia-to-orio-ton-58-eton-stin-syntaxiotodisi-stratiotikon/44246
  Καμμένος επιβεβαιώνει: "Κανείς δέν θα φεύγει από τίς Ενοπλες Δυνάμεις πρίν τά 58 έτη" 22-6-2015 ΒΙΝΤΕΟ
  http://www.onalert.gr/stories/kammenos-epivevaionei-kaneis-den-tha-feygei-apo-tis-ed-prin-apo-ta-58/43243

  Ο Πάνος Καμένος «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου Δευτέρα 14/12/2015 22:55
  Οχι αποστρατείες πριν απο τα 58 έτη απο το υπουργείο.
  http://www.enikos.gr/ekpompes/358617,O-Panos-Kammenos-ston-eniko-me-ton-Niko-Xatzhnikolaoy.html
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στό Μνημόνιο! Δείτε τό απόσπασμα.
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html
  Γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας : « Όχι» σέ αποστράτευση πρίν από τα 53, οικειοθελώς στά 58 έτη
  http://newpost.gr/post/401918/geetha-oxi-se-apostrateysh-prin-apo-ta-53-oikeiothelws-sta-58

  Αλλαγή ορίων αποστρατείας και έμμισθη παράταση τής στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε ο Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ) Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015.

  http://kranosgr.blogspot.gr/2015/03/blog-post_782.html
  http://www.onalert.gr/stories/kammenos-epivevaionei-kaneis-den-tha-feygei-apo-tis-ed-prin-apo-ta-58/43243
  Απαίτηση Τροικας γιά άμεσση συνταξιοδότηση όλων τών στελεχών τών Ενόπλων Δυνάμεων στά 58.
  http://www.onalert.gr/stories/kamia-apostrateia-prin-apo-ti-symplirosi-58-eton/43049
  Στον αέρα τα 5 πλασματικά χρόνια,αποστρατείες από 58 και άνω ακόμη και για... τους "παλιούς"! 13-6-15

  http://www.onalert.gr/stories/kamia-apostrateia-prin-apo-ti-symplirosi-58-eton/43049

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ρε φίλε οι επόμενοι που ακολουθούν θα φεύγουν στα 58 έτη με 45 χρόνια συντάξιμα πληρωμένα, έτσι βολεύει εσένα και ορισμένους άλλους, τα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και τα 5 πλασματικά πληρωμένα είναι υπέρ αρκετά, εάν σε αρέσει τόσο πολύ ζήτησε να σε κρατήσουν εσένα μέχρι να πεθάνεις

   Διαγραφή
  2. πίστεψε με υπάρχουν πολλά άτομα...στο στράτευμα που θέλουν να μείνουν μέχρι να πεθάνουν στην καρεκλα ...(οι περισσότεροι -σχεδόν όλοι κάθονται σε μεγάλες καρέκλες )και φοβούνται να βγουν έξω στην πραγματική ζωη .Ξερω διοικητή σε μικρή μονάδα που είναι 5 χρονια τώρα διοικητής και θέλει να πεθάνει διοικητής (λογικό ακούγεται εφοσων μια ζωη θα κάνει κουμάντο )Μακάρι να τους διώξουν όλους αυτούς του καρεκλοκενταυρους

   Διαγραφή
 10. Τα επιτελεια θέλουν να φευγει Προσωπικο στα 35 χρονια αλλα να ξερουν συνταξη εφαπαξ θα παιρνουν στα 58 ετη δεν ειναι ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ αλλα κερδων των ελλειματικων ταμειων και φυσικα οχι μεγαλων μειωσεων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΣΤΑ 58 ΕΤΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ/ΑΙΤΗΣΗ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΓΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ.....ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και τώρα εάν θέλεις μετά από 35 χρόνια μπορτείς να πας πάλι στο στρατό, ως έφεδρος ή ΕΠΟΠ ή οπλίτης ή εθελοντής, εσύ το μόνο που κοιτάς είναι ο εαυτό σου, εάν μετά τα 35 χρόνια σου κόψουν τα επιδόματα όλα να δούμε εάν θα παραμείνεις ή θα φύγεις τρέχοντας, τι να σε κάνει εσένα ο στρατός σε ηλικίες 55 και 57 ετών, να κάθεσαι σε μια καρέκλα και να πληρώνεσε, δηλαδή κοροιδία, ο στρατός χρειάζεται νέα άτομα όχι γερουσία, δεν είναι γεροκομείο, επιτέλους σταμάτα να γράφεις πράγματα τρελά, αυτό το θέμα έχει κλείσει, ξύπνα.

   Διαγραφή
 11. ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΡΙΟ ΑΠΟΟΣΤΡΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ 58 ΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ....ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΣΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣΣΥ ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΣΤΑΥΘΜΟΥΣ / ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΟΝΤΡΟΣ ΛΙΓΝΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. καπή δεν θα γίνει ο στρατός με όρια 58 ή 68 που ονειρεύονται ορισμένοι αραχτοί στις καρέκλες κοινός φραπεδάτοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. τελικά τι ισχύει ? Φεύγουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι στα 35 έτη , η έχουν δικαίωμα παραμονής ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ