Αρχική » , , , , , » Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ προς «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» σχετικά με άρθρο της 03/04/16 για τους ΕΜΘ

Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ προς «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» σχετικά με άρθρο της 03/04/16 για τους ΕΜΘ


ΠΡΟΣ κ. ΔΝΤΗ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ AΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ 3 ΑΠΡ. 2016

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά της εφημερίδας Κυριακάτικη Δημοκρατία

με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία της 3-4-2016 στο άρθρο με τίτλο «Άναψε φωτιές» ρύθμιση για τους Επαγγελματίες Οπλίτες την φράση «Κάποιοι ωστόσο επιχείρησαν να την εντάξουν στη συντεχνιακή λογική και να την επικρίνουν, ασκώντας ταυτόχρονα και κριτική στον υπ. Άμυνας Π. Καμμένο.»!!!! Εννοώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας!!!

Κύριε Διευθυντά ο ΠΣΑΕΜΘ δεν θα πλέξει το εγκώμιο του κ. Υπ. Εθν. Άμυνας κ. Καμμένου, από τη στιγμή που ΔΕΝ έχει ασχοληθεί σοβαρά με κανένα σοβαρό πρόβλημα των ΕΜΘ όπως η παράνομη κράτηση υπέρ ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΑ-ΕΛΟΑΝ που επιβλήθηκε τους ΕΜΘ, η παράνομη παρακράτηση διπλών εισφορών από τα μετοχικά ταμεία, για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης, η μη επίλυση του βαθμολογικού θέματος των ΕΜΘ και πολλά άλλα. Ο κύριος Καμμενος ΔΕΝ έχει κάνει τίποτα για τους ΕΜΘ!!!

Αν αυτό ο συντάκτης του άρθρου σας, το ονομάζει «συντεχνιακή αντίληψη εκ μέρους μας» τότε ΝΑΙ σκεφτόμαστε συντεχνιακά, και μόνο για το καλό των ΕΜΘ!!!

Αναγράφεται στο άρθρο το παρακάτω:

«Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προτείνεται η τροποποίηση στον Νόμο 3883/2010, έτσι ώστε οι ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και οι επαγγελματίες οπλίτες με δώδεκα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, που έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλοδαπής να μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών, με ειδικότητα που προϊδεάζει στον τίτλο σπουδών τους».

Κύριε Διευθυντά ΝΑΙ η παραπάνω ρύθμιση αφορά 1-2 άτομα φωτογραφικά!! Η πλειοψηφία των ΕΜΘ αποφοίτων ΑΕΙ για μια ακόμα φορά θα μείνουν απέξω!!!! Για πείτε μας αν η διάταξη αυτή δεν είναι φωτογραφική πως ο απόφοιτος ΑΕΙ πλήρωμα άρματος στα ΤΘ, ή ο απόφοιτος ΑΕΙ χειριστής Stinger στο ΠΒ καλύπτεται με αυτήν; Ποια μάχιμη ειδικότητα των ΕΜΘ Όπλων ή Σωμάτων καλύπτεται με τη διάταξη αυτή; Πείτε μας έστω και μια ειδικότητα που προϊδεάζει σε τίτλο σπουδών ΑΕΙ!!! Ελάχιστοι λοιπόν πτυχιούχοι ΕΜΘ καλύπτονται από την διάταξη αυτή, απλά η διάταξη αυτή μπαίνει για να βολευτούν κάποιοι «ημέτεροι» φωτογραφικά, και επιμένουμε σε αυτό!!!

Ο ΠΣΑΕΜΘ προτείνει την παρακάτω βαθμολογική εξέλιξη για τους ΕΜΘ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρέπει να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα και ενσωματώσει στο παρόν Σ/Ν τα παρακάτω:

«Παραμονή στο βαθμό: Λοχίας και αντίστοιχοι: 8 έτη, Επιλοχίας και αντίστοιχοι:3 έτη, Αλχίας και αντίστοιχοι:5 έτη, Ανθστής και αντίστοιχοι: 7 έτη, Ανθλγος και αντίστοιχοι: 5 έτη (χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ-ΑΕΙ, με εξετάσεις οι κάτοχοι Απολυτηρίου τίτλου Λυκείου), και Υπλγος και αντίστοιχοι: 5 έτη-καταληκτικός βαθμός (χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ-ΑΕΙ, με εξετάσεις οι κάτοχοι Απολυτηρίου τίτλου Λυκείου)».

Όλα τα άλλα τα βλέπουμε εκ του πονηρού!!! Θέλουμε οι ΕΜΘ που έχουν τα προσόντα, να έχουν μια καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την ίδια που έχουν οι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι αυτό θα ήταν άδικο για αυτούς!!!

Στο άρθρο σας διαβάζουμε:

«Η ρύθμιση αυτή, που ήταν αίτημα και των ΕΜΘ και των ΕΠΟΠ, δεν άρεσε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ)».

Κύριε Διευθυντά ποιων ακριβώς ΕΜΘ ήταν αίτημα η παραπάνω ρύθμιση; Μήπως αυτών που τους αφορά «φωτογραφικά»; Και φυσικά ο συντάκτης του άρθρου κάνει ένα μεγάλο λάθος!!! Μπερδεύει τους ΕΜΘ με τους ΕΠΟΠ!!!! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι δυο αυτοί θεσμοί ΔΕΝ έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, και αν ο συντάκτης σας έχει απορίες, ας επικοινωνήσει με τον ΠΣΑΕΜΘ να τον ενημερώσουμε για τις μεγάλες διαφορές των δυο αυτών διαφορετικών Θεσμών!!!

Κύριε Διευθυντά τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι ο ΠΣΑΕΜΘ αγωνίζεται για το καλό των συναδέλφων ε.α και ε.ε ΕΜΘ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει «παρατρεχάμενος» και «νεροκουβαλητής» κανενός Υπουργού Εθνικής Άμυνας!!!

Αν κάποιοι άλλοι σύνδεσμοι, ενώσεις, σύλλογοι αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών σας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές, δυστυχώς ο ΠΣΑΕΜΘ κάνει τη διαφορά, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους!!! Μοναδικός σκοπός ύπαρξης του ΠΣΑΕΜΘ είναι η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των ΕΜΘ!!! Όταν τα αιτήματα μας γίνονται δεκτά ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία, όταν όμως υπάρχει αδιαφορία από την πολιτική ηγεσία, τα ευχολόγια περισσεύουν!!

Παρακαλούμε για την δημοσίευση της παρούσας επιστολής στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας, και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, να επιλύσουμε οποιαδήποτε απορία δικιά σας ή δημοσιογράφου σας σχετικά με τον ΠΣΑΕΜΘ.

Μετά τιμής

Για το ΔΣ

Παναγιώτου Δημήτριος
Πρόεδρος

1 σχόλια:

  1. Διάβασα(ξανά)το αρθρο σας κοιΕΜΘ απόστρατοι και μη.Εκτιμώ τις προσπαθειές σας,και φαίνονται αρκετά λογικές,άσχετα αν έχουν ή δεν έχουν λογική βάση.Είμαι ΕΠ.ΟΠ. εδώ και κάποια χρόνια,και από τη στιγμή που μπήκα στον ΕΣ,ακούω συνέχεια με έμφαση ''οι ΕΜΘ οι καλοί'' και απ'την άλλη ''οι ΕΠΟΠ οι κακοί'' ,σχεδόν σε μόνιμη βάση.Θα ζητούσα απ'τον αγαπητο ΠΣΑΕΜΘ να αναφέρει απλά τις διαφορές
    μεταξύ εμθ και εποπ,εκτός απ'το όνομα.Πιστεύω οτι αν και μεγάλη η λίστα με τις διαφορές,θα ήθελαν πολλοί,πάρα πολύ να τις ακούσδουν και να τις μάθουν.Με κάθε σεβασμό,ένας συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ