Αρχική » , , , , » Φόβοι των Στρατιωτικών για νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις και εφάπαξ

Φόβοι των Στρατιωτικών για νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις και εφάπαξ

Καμία επίσημη απάντηση, παρά τις «οχλήσεις» σε Καμμένο

Εύλογες είναι οι ανησυχίες των στρατιωτικών, των αποστράτων και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, καθότι εκτιμούν ότι... το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης όχι μόνο θα αγγίξει και τα ασφαλιστικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα επιφέρει νέες και ίσως πιο μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και στο εφάπαξ.

Οι στρατιωτικοί φοβούνται ότι θα χάσουν την πλασματική πενταετία (την οποία δικαιούνται λόγω του ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους), καθώς αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό. Αν αυτό συμβεί, τότε οι απόστρατοι θα περάσουν στην κατηγορία των φτωχοποιημένων Ελλήνων. Το εντυπωσιακό είναι ότι, παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο και Δ. Βίτσα, Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κατρούγκαλο, δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι ήδη «τσεκουρωμένες» συντάξεις των αποστράτων. Και, ακόμη, δεν απαντούν στις αιτιάσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών ότι οι νέοι συνταξιούχοι στρατιωτικοί, πιθανότατα, θα δουν τις προσδοκίες τους για αξιοπρεπή σύνταξη να περιορίζονται.

Μετά από αυτά, είναι απολύτως δικαιολογημένο το κλίμα καχυποψίας που κυριαρχεί στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας, απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης, το οποίο δεν μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με έωλες διαβεβαιώσεις ή με φιλικά «χτυπήματα» στην πλάτη. Χρειάζονται τώρα σαφείς και συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις, που θα διασφαλίζουν τουλάχιστον τα ελάχιστα εναπομείναντα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους στρατιωτικούς.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30/01/2016 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Καμμένος - Βίτσας: «Το Ασφαλιστικό δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ