Αρχική » , , , , , , » Καμμένος - Βίτσας: «Το Ασφαλιστικό δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Καμμένος - Βίτσας: «Το Ασφαλιστικό δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Οι ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού, που προωθεί η κυβέρνηση, αφορούν και τους στρατιωτικούς;

Όχι, απαντά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι στρατιωτικοί, όμως, είναι... δύσπιστοι και δικαίως ανησυχούν, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι χωρίς αντίκρισμα και «έχουν πέσει στο κενό».

Πάντως, τα όσα αναγράφονται στο σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού είναι «κάπως» ανησυχητικά: «Το... Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού, που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, στους στρατιωτικούς και στους τακτικούς υπαλλήλους των ΝΠΔΔ, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμίδας, θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής».

Ειδικότερα, για τις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών και τις συντάξεις των αποστράτων, οι διαβεβαιώσεις του Πάνου Καμμένου και του Δημήτρη Βίτσα (όχι όμως και του υπουργείου Οικονομικών) είναι ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. Επίσης, οι στρατιωτικοί περιμένουν την υλοποίηση της αμετάκλητης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, οι περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αντισυνταγματικές.

«Τα χρήματα τα οποία αφορούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι και κυβερνητική δέσμευση, γι΄ αυτό πρέπει να δοθούν άμεσα. Έχει δεσμευθεί προς το υπουργείο Οικονομικών το αναγκαίο ποσό, από τα εξοπλιστικά συστήματα», υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Άρα, δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών «ολιγωρεί», για προφανείς λόγους.

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Οι Ενώσεις των στρατιωτικών και των αποστράτων ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή, ακόμη χειρότερα, προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τους. Επίσης, οι στρατιωτικοί, οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί, δηλαδή ο σκληρός πυρήνας του κρατικού μηχανισμού, θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία πίεσης της κυβέρνησης, ώστε να εφαρμόσει μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δικαιούχους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 16/01/2016 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

5 σχόλια:

 1. Όχι σε όλα, παπατζήδες εν δράσει, δηλαδή οι συντάξεις των στρατιωτικών δεν θα επαναυπολογιστούν !!! δεν θα υπάρχει προσωπική διαφορά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 11/1/2016 ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΜΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΜΚΟ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καμία αξιοπιστία στους πολιτικούς απατεώνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εάν προσθέσουμε τον ψεκασμένο με τον αριστερό παπατζή τότε το αποτέλεσμα είναι λαικισμός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χοντρε η κυβερνηση σου αποτελει παρελθον

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ