Αρχική » , , , » Α/ΓΕΣ Β. Τελλίδης: Συνεχής εκπαίδευση, παρά τις δυσκολίες

Α/ΓΕΣ Β. Τελλίδης: Συνεχής εκπαίδευση, παρά τις δυσκολίες

Αιχμή του δόρατος για τον ΕΣ ο κυβερνοπόλεμος

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος και ο κυβερνοπόλεμος, μαζί με τις βολές και τις τακτικές κινήσεις μάχης, αποτελούν την... αιχμή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Στρατού Ξηράς.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων του Στρατού Ξηράς κατά τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με απολογιστική έκθεση του ΓΕΣ.

Οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν ως σκοπό την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των σχηματισμών και μονάδων σε καίριους τομείς, όπως, τακτική μάχης, βολές, τακτικές αποφυγής από όπλα ή μέσα του εχθρού με έμφαση τις σύγχρονες μορφές πολέμου, όπως ψυχολογικές επιχειρήσεις επιρροής, κυβερνοπόλεμος, ηλεκτρονικός πόλεμος, δηλαδή επιχειρήσεις που επηρεάζουν ουσιαστικά τη διεξαγωγή και το αποτέλεσμα των επιχειρήσεων στο ευρύτερο πεδίο της μάχης.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ, Βασίλειος Τελλίδης, απευθυνόμενος στα στελέχη και στους στρατιώτες θητείας, μετά το πέρας της επιτυχούς άσκησης ανακατάληψης βραχονησίδας, επεσήμανε: «Η εκπαίδευση αποτελεί την κύρια αποστολή του Στρατού Ξηράς σε καιρό ειρήνης και για τον λόγο αυτόν έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται ένα εύκαμπτο σύστημα εκπαίδευσης, σταθερό επί των γενικών αρχών του, με προοπτική σε βάθος χρόνου και, ταυτόχρονα, με συνεχή δυναμική ως προς την τάση μετασχηματισμού, αναπροσαρμογής και επικαιροποίησης, αναλόγως των απαιτήσεων και των τιθεμένων περιορισμών».

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12/12/2015 - Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

4 σχόλια:

 1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΤ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΙΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΑΚΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (Β ΠΠ). ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟΚΤΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΥΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΡΙΒΙΣΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Τελλίδης αγάπησε τον κυβερνοπόλεμο. Πλάκα κάνετε σαββατιάτικα. Έχετε χάσει φαίνεται πολλά τεύχη, γι'αυτό δείτε τα προσεχώς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Α Σ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 2000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΥΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
  ΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ, ΣΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ. ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ