Αρχική » , , , » «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει το υπόλοιπο 50% του ΣτΕ και το επίδομα παραμεθορίου», καταγγέλλει ο Τομεάρχης Άμυνας ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει το υπόλοιπο 50% του ΣτΕ και το επίδομα παραμεθορίου», καταγγέλλει ο Τομεάρχης Άμυνας ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υλοποιήσει καμιά από τις υποσχέσεις που αφειδώς μοίρασε προεκλογικά σχετικά με... τη καταβολή του υπολοίπου 50% των μισθών στη βάση της απόφασης του ΣΤΕ και το επίδομα παραμεθορίου», καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ.

Την έλλειψη ενός στοιχειώδους σχεδιασμού και εξασφάλισης πιστώσεων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων ανέδειξε στην τοποθέτηση του, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο τομεάρχης Άμυνας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Ο πραγματικός «λογαριασμός» για τις Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερος», σημείωσε, «αφού οι περικοπές ύψους 200 εκ ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016 υπολείπεται κατά τουλάχιστον 300 εκ. ευρώ σε σχέση με τα όσα υπέγραψε η Κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι».

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υλοποιήσει καμιά από τις υποσχέσεις που αφειδώς μοίρασε προεκλογικά σχετικά με τη καταβολή του υπολοίπου 50% των μισθών στη βάση της απόφασης του ΣΤΕ, το επίδομα παραμεθορίου, ενώ δεν εξηγεί από ποιους κωδικούς και μέσα από σχέδιο θα προκύψουν οι περικοπές που υπέγραψε στο τρίτο μνημόνιο, κατέληξε.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία ομιλίας του κ. Κεφαλογιάννη:

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων αυτής της Κυβέρνησης έχουν καταγραφεί μια σειρά από εξαγγελίες.
Αν θέλουμε να κάνουμε έναν έντιμο υπολογισμό των όσων προβλέπει ο προϋπολογισμός και όχι «αριθμητική του Καραγκιόζη» θα ήταν πιο χρήσιμο να εξακριβώσουμε την αξιοπιστία της Κυβέρνησης διαβάζοντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων.
Η Κυβέρνηση δεσμεύεται για «μόνιμη μείωση του ανώτατου ορίου για αμυντικές δαπάνες κατά 100 εκ. ευρώ για το 2015 η οποία θα ανέλθει σε ποσοστό 2,2% του ΑΕΠ το 2016 - 400 εκατ. ευρώ λέω εγώ- με σειρά στοχευμένων δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης στους αριθμούς των απασχολουμένων».
Αντηχούν ακόμη στα αυτιά μου οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας το περασμένο καλοκαίρι ότι δεν υπογράψει ποτέ απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πως αποτυπώνει αυτή τη δέσμευση στον προϋπολογισμό του 2016; Καταρχάς με μια μείωση ως προς τις πιστώσεις κατά 195 εκ. ευρώ για το 2016. Με δεδομένο τώρα ότι για το 2015 υπερβήκατε τον προϋπολογισμό κατά 100 εκατ. ευρώ του 2015, δηλαδή δεν τηρήσατε τη δέσμευση σας για μείωση 100 εκατ. ευρώ, για το 2016 δεν έχετε καταγράψει επίσημα περικοπές ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Άρα ο πραγματικός «λογαριασμός» για τις Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερος
Δύο είναι λοιπόν τα βασικά συμπεράσματα από την ανάγνωση των στοιχείων του προϋπολογισμού: Πρώτον ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσετε καμιά από τις υποσχέσεις που μοιράσατε αφειδώς προεκλογικά και μετεκλογικά στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του υπολοίπου 50% που ενέκρινε το ΣΤΕ. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου για το οποίο δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός
Δεύτερο συμπέρασμα, η Κυβέρνηση δεν εξηγεί από ποιους κωδικούς και μέσα από ποιο σχέδιο θα προκύψουν οι περικοπές που υπέγραψα στο τρίτο μνημόνιο. Να υποθέσω από τα εξοπλιστικά; Πάει η μια εξαγγελία. Να υποθέσω από την απομείωση του στρατεύματος; Πάει και η δεύτερη εξαγγελία. Με ποιο τρόπο; Θα αναδιατάξει τη δομή των δυνάμεων; Δεν το γνωρίζουμε. Είναι προφανές όμως ότι υπάρχει, ότι η Κυβέρνηση έχει μια κρυφή ατζέντα.

(euro2day.gr)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:


8 σχόλια:

 1. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟΣΟΣ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ-ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ-ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από αρχές του 2016 θα έδεινε το υπόλοιπο 50 % στα στελέχη και στους απόστρατους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μυρίζουν εκλογές. Το εργασιακό δεν θα ψηφιστεί.
  " και κάθε γριά κλαίει τον πόνο της."
  καιρός για ψηφοθηρία.
  εσείς της Ν.Δ., δεν ρωτιέστε γιατί μας τα κόψατε;
  ΜΑΥΡΟ σε όσους μας ΑΔΙΚΗΣΑΝ!!! και νυν και αεί!!!
  εδώ έχουμε Υπουργούς ε.ε. φοροφυγάδες κλπ,
  που δεν παραιτούνται.
  Όταν το επίσημο Κράτος εκπροσωπείτε από παράνομος,
  τους οποίους δεν καθαιρούν για να μη χάσουν την δεδηλωμένη
  τι κυβερνήσεις είναι αυτές;
  και ο νοών νοείτο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μόνο η Νέα Δημοκρατία θε επέστρεφε το υπόλοιπο 50 % της απόφασης του ΣτΕ στα στελέχη και στους απόστρατους αρχές του 2016, εάν φυσικά ήταν στην εξουσία, όλοι οι υπόλοιποι, ΑΝ.ΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, κτλ εξαπάτησαν τα στελέχη και τους απόστρατους λέγοντας ψέματα ότι δήθεν θα την εφάρμοζαν για να πάρουν τους ψήφους τους και μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με το νέο ασφαλιστικό υπολογίζονται όλες καταβαλλόμενες συντάξεις από την αρχή, έτσι θα πάψουν να εκδίδονται από το ΓΛΚ ακαθάριστες συντάξεις της τάξης π.χ. των 2.000 ευρω με πλασματική αναπλήρωση 75% και θα αντικατασταθούν με ακαθάριστες συντάξεις της τάξης π.χ. των 1.500 ευρω, στις οποίες όμως δεν θα εφαρμόζεται καμία περαιτέρω μείωση (μόνο ο φόρος και η εισφορά περίθαλψης).
  Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ταυτόχρονα και το θέμα της αντισυνταγματικότητας των μνημονιακών μειώσεων, ειδικότερα για το έτος 2012 !!!. Αυτή είναι η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. με το ενιαίο μισθολόγιο θα καταργηθούν 2 ή 3 επιδόματα, θα αυξηθούν τα υπόλοιπα 2 επιδόματα π.χ. 50 % θα δωθεί και μια αύξηση στους βασισμούς μισθούς, το τελικό ποσό θα είναι ίδιο ή χαμηλότερο λίγο και η απόφαση του ΣτΕ πάει περίπατο, απλά τα πράγματα, αυτό είναι το κόλπο του καραγκιόζη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τι να περιμένεις από τους παπατζήδες, παραμυθάδες, μας γέμισαν ψέματα για να πάρουν τις καρέκλες, απαράδεκτοι και απατεώνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΣΑΜΑΡΑΣ...ΣΑΜΑΡΑΣ...ΤΖΙΤΖΙΦΛΩΡΟΣ....ΒΑΓΓΕΛΑΣ...ΚΥΡΙΑΚΟΣ....ΑΔΩΝΗΣ....ΒΟΡΙΔΗΣ...ΦΑΗΛΟΣ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΣΑΣ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ