Αρχική » , , , » Α/ΓΕΣ Αντγος Β. Τελλίδης: «Ο Στρατός μας παραμένει όρθιος»

Α/ΓΕΣ Αντγος Β. Τελλίδης: «Ο Στρατός μας παραμένει όρθιος»

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ Β. ΤΕΛΛΙΔΗ

Στο Σαρόγλειο Μέγαρο, το ιστορικό κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, παρουσιάστηκε σε ένα εκλεκτό κοινό επιστημόνων, ιστορικών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών των Παραγωγικών Σχολών, αλλά και... απλών πολιτών, το δίτομο έργο του δρα Ιωάννου Παπαφλωράτου «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1833-1949», από τις Εκδόσεις Σάκκουλα.

Στο έργο εξετάζεται κατά βάση το ζήτημα της συστάσεως, λειτουργίας επανδρώσεως και κυρίως δράσεως των Ενόπλων Δυνάμεων από την περίοδο του Βασ. Όθωνα έως τη λήξη της ένοπλης διαπάλης μεταξύ αφενός του Εθνικού Στρατού και αφετέρου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Σε δύο πολυσέλιδους τόμους περικλείεται όλη η ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους και η σταδιακή επέκτασή του, μέσω της απελευθερώσεως εδαφών στα οποία διαβιούσαν ομογενείς πληθυσμοί. Συνοπτικά, εξετάζονται κατά σειράν, ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, η Μικρασιατική Εκστρατεία, ο Β' Παγκόσμιος και τα επακόλουθα γεγονότα έως το 1949. Το έργο δεν αποτελεί μια στεγνή παράθεση στρατιωτικών γεγονότων, καθώς ο συγγραφέας δεν παραγνωρίζει τα τεκταινόμενα στην εσωτερική πολιτική κονίστρα, ιδίως όσα είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, γίνεται διασύνδεση των γεγονότων με τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επέδρασαν καθοριστικά στο ελληνικό γίγνεσθαι. Βαρυσήμαντος υπήρξε ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΣ Στρατηγού Βασιλείου Τελλίδη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε αναλυτικά κεφάλαιο προς κεφάλαιο στο πολυσέλιδο δίτομο έργο, σχολίασε τη σύγχρονη βαριά επικαιρότητα και επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας μας. Η σφοδρή οικονομική κρίση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες απειλεί δραματικά την κοινωνική συνοχή, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του Έθνους. Τα επιτεύγματα του Ελληνικού Στρατού στην ιστορική του πορεία αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας και ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Η διαβεβαίωση και το μήνυμα που θέλω λοιπόν να μεταφέρω σήμερα σε όλους είναι ότι ο Στρατός μας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν, παραμένει όρθιος χάρη στο σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος που διαθέτει, το ανθρώπινο δυναμικό του».

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29/11/2015 – ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

8 σχόλια:

 1. Να περάσει ο επόμενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Τελλίδης είναι ο πιο βαρυσήμαντος Αρχηγός που πέρασε ποτέ, από την μεταπολιτευση και μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΒΑΡΔΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΣΕ ΚΑΝΑ ΝΗΣΙ ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΚΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ.Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΥΓΑΤΟΥ Η ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .ΔΕΝ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΣΟΥ. ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΕΞΗΝΤΑ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΚΑΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΧΕΙ ΞΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΠΛΕΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ.ΟΥΤΕ ΑΠ'ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΛΕΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο ΓΕΣ μάλλον πάσχουν από κυκλοθυμία. Τον Οκτώβριο έλεγαν ότι δεν έχουν λεφτά και τα προβλήματα είναι πολλά και τώρα μιλάνε για ισχυρό στρατό. Ίσως ο ιός του Μαρτίου (κρίσεις) ήρθε νωρίς φέτος. Πάντως οι πατέντες (ομιλίες μαζέματος σκόνης) ενίοτε προκαλούν γέλωτα και αρνητικά αποτελέσματα. Ας αναμένομε καλύτερα του Πάνου το ανάγνωσμα.Όλα δείχνουν όμως ότι ο Βασιλάκης δεν θα σουβλίσει αρνί σε Μονάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιώργος Γαλανός8 Δεκ 2015, 8:49:00 π.μ.

  κ. A/ΓΕΣ...δεν θα ξεχάσω που ήρθες στην Λαμία περιστοιχισμένος από αυλοκόλακες.. τι στιγμή που είπες ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ότι εσείς οι Λαμιώτες δεν πέσατε στους δρόμους όπως κάτι άλλοι... συμπολίτες μας όταν μας """πήραν"""την ΜΕΡΥΠ και @@@@@@@@@@ @@@@@@@ που έχει ρημάξει η πόλη με ευθύνες φυσικά πολιτικών προσώπων και @@@@@@@@@...προφανώς ως ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ...!!!Όσο για τις βαρυγδουπες δηλώσεις γιά το ΚΕΥΠ τα ίδια έλεγε και ο Στγος Βλάχος γιά την ΜΕΡΥΠ όπως και ο Στυλιανίδης ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και τελικά η ΜΕΡΥΠ μεταστάθμευσε στην συμπρωτεύουσα...!!!Επειδή εσείς χτίζεται σταδιοδρομίες και καριέρες ...εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας απαιτούμε όταν διέρχεστε υπηρεσιακά...να σέβεστε τις οικονομικές ιδιαιτερότητες ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ πόλεων και να μην ξεπερνάτε τα όρια - τα εσκαμμένα της ευγένειας χάριν αστειότητας ή άλλης να μην χαρακτηρίσω φαεινής απερισκεψιας...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά με την ΜΕΡΥΠ έγινε σόου, τώρα υπάρχουν δύο σχηματισμοί διοικητικής μέριμνας ο ένας στην Αθήνα ΔΥΒ και ο άλλος στη Θεσ/νίκη ΜΕΡΥΠ απόσταση 500 χιλιόμετρα !!! ενδιάμεσα τίποτα, φοβερός σχεδιασμός !!! να μην πούμε και για τον άλλο σχεδιασμό στο ίδιο στρατόπεδο ΖΟΡΜΠΑ υπάρχουν δύο σχηματισμοί διοικητικής μέριμνας !!! η ΑΣΔΥΣ και η ΔΥΒ, καλά μιλάμε οι Αθηναίοι το έχουν ξεφτηλίσει τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τ ακούς Α/ΓΕΣ...??? ήταν """χαζοί"""αυτοί που πριν 65 χρόνια τοποθέτησαν την ΜΕΡΥΠ στην Λαμία και ήρθαν οι έξυπνοι να την πάνε στην Θεσσαλονίκη...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ