Αρχική » , , » ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Αλλαγές για τη σωματική ικανότητα!

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Αλλαγές για τη σωματική ικανότητα!

Πώς καθορίζεται πλέον η αδυναμία στράτευσης

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ Διάταγμα που υπογράφηκε αναθεωρούνται οι απαιτήσεις σωματικής ικανότητας των κατατασσόμενων στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού. Πρόκειται για... το ΠΔ. υπ’ αριθμ. 11 του 2014 (ΦΕΚ Α' 17/2014 από 27/1/2014) που αντικαθιστά το υπ’ αριθμ. 133 του 2002.

Η υπογραφή νέου διατάγματος κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να συμπεριληφθούν τα νοσήματα και οι παθήσεις με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται σήμερα λόγω της εξέλιξης της ιατρικής επιστήμης, που πλέον καθορίζει και κατηγοριοποιεί με πιο σύγχρονο τρόπο τη σωματική ικανότητα.

Προσδιορίζεται λοιπόν ότι όλοι οι κατατασσόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν σωματική ικανότητα (σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση) που να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της αποστολής για την οποία προορίζονται.

Στα νέα δεδομένα περιλαμβάνεται ο επιμερισμός επιπλέον κατηγοριών σωματικής ικανότητας σε σχέση με όλες τις κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού και έχουν καθορισθεί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ιατροί για την κρίση σωματικής ικανότητας ειδικών κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού.

Προεδρικό Διάταγμα

Ειδικότερα, το ΠΔ. προσδιορίζει: Για τη θέσπιση και την κατοχύρωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 11 του 2014 (ΦΕΚ Α' 17/2014 από 27/1/2014) «Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά», στο οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία και καθορίζονται επακριβώς διαδικασίες όπως:

 Οι κατηγορίες σωματικής ικανότητας.
 Οι γενικοί και ειδικοί πίνακες νοσημάτων και παθήσεων.
 Οι διαδικασίες κρίσεως της σωματικής ικανότητας κατά κατηγορία προσωπικού (διαφορετικά για τους στρατευσίμους και διαφορετικά για τους μονίμους).
 Οι διαδικασίες λήψης αναβολής λόγω υγείας.
 Η εξέταση της σωματικής ικανότητας όσων ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
 Οι κατηγορίες πτητικής καταλληλότητας για το ιπτάμενο προσωπικό, ανάμεσα στις οποίες και ειδικές κατηγορίες πτητικής καταλληλότητας για τις οποίες προβλέπονται και περιοδικές υγειονομικές εξετάσεις.

Ακόμη προβλέπονται οι διαδικασίες για τη διακοπή και την επανάκτηση πτητικής καταλληλότητας για λόγους υγείας και θεσπίζονται τα κριτήρια σωματικής ικανότητας για την επιλογή έφεδρων αξιωματικών.

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23/02/2014 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ