Αρχική » , , , » Αβραμόπουλος για Σκόπια: Λύση χωρίς ανιστόρητες αξιώσεις (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ)

Αβραμόπουλος για Σκόπια: Λύση χωρίς ανιστόρητες αξιώσεις (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ)

Σαφές το μήνυμα του Υπ. Εθνικής Αμύνης στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του

Για μία λύση «βιώσιμη, ξεκάθαρη και λειτουργική και να μην αφήνει περιθώρια για ανιστόρητες αξιώσεις» έκανε λόγο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε δηλώσεις που έκανε, μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, τον Αλβανικής καταγωγής Ταλάτ Τζαφέρι, αμέσως μετά το πέρας της μεταξύ τους συναντήσεως, σήμερα το μεσημέρι.

«Η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη, ξεκάθαρη και... λειτουργική και να μην αφήνει περιθώρια για ανιστόρητες αξιώσεις. Εξήγησα στον ομόλογό μου ότι η επίλυση του ονόματος θα είναι προς όφελος της ίδιας της FYROM, και βέβαια της Ελλάδος, αλλά και γενικότερα της Ευρώπης. Θα είναι προς όφελος της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας, ειδικότερα σε μια εποχή, σε μια περίοδο, που η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται σε φάση ανακατατάξεων» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Δ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός (Αλβανικής καταγωγής, και αυτό έχει τη σημασία του) Ταλάτ Τζαφέρη, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα στείλω όλα τα μηνύματα που μου δώσατε στους πολίτες μας, τους θεσμούς μας και σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι θα κατανοήσουν σαφώς ο,τιδήποτε αφορά τις θέσεις που έχουμε για αυτό το θέμα, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες των αντιπροσώπων του ΟΗΕ στον διάλογο που έχει ξεκινήσει με τους αντιπροσώπους των κυβερνήσεών μας. Ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μία κοινώς αποδεκτή λύση στο εγγύς μέλλον, που θα ανοίξει το δρόμο για να επιτύχουμε την ιδιότητα του πλήρους μέλους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Να βρούμε τη θέση μας ως πλήρες μέλος και να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με όλα τα άλλα μέλη της Συμμαχίας».

Ο Αβραμόπουλος «έκοψε» τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων!

Ο εθνικός ύμνος της ΠΓΔΜ, ο οποίος στους στίχους του αναφέρεται σε «Μακεδονία», σε «Αιγαίο» και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά, δεν ακούστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατά την υποδοχή από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του Σκοπιανού, Αλβανικής καταγωγής, ομολόγου του Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Σκοπιανός ΥΠΑΜ επισκέπτεται το ΥΠΕΘΑ, έστω και αν η επίσκεψη αυτή έχει χαρακτηριστεί ως «εργασίας». Το γεγονός ότι η συνάντηση είναι «εργασίας» και όχι «επίσημη», βοήθησε στο να μην υπάρχει στρατιωτικό άγημα, μουσική μπάντα και ανάκρουση εθνικών ύμνων, και να αποφευχθεί μία «άκομψη» για την Ελλάδα (και τον υπουργό)στιγμή. Κατά τα άλλα όμως η υποδοχή του Σκοπιανού ΥΠΑΜ έγινε κανονικώς και με το πρωτόκολλο για παρόμοιες περιπτώσεις. Δηλ. ουλαμός μοτοσυκλετών της Αερονομίας συνόδευε το υπουργικό αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο του μέχρι τα σκαλιά του υπουργείου, ενώ και η σημαία της γειτονικής μας χώρας κυμάτιζε στον ειδικό ιστό του ΥΕΘΑ.

Κατά το καλοσώρισμά του ο Δ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη εργασίας του αλβανικής καταγωγής κ. Τζαφέρι ως «ιδιαιτέρως χρήσιμη και ουσιαστική», για να προσθέσει ότι «έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα καλής συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός ΥΠΑΜ στην σύντομη «on camera» δήλωσή του έκανε λόγο για «επιβεβαίωση από τις δύο χώρες ότι αποκαθιστούν μία νέα πορεία» και για «εμμονή στην οικοδόμηση καλών σχέσεων», ενώ προανήγγειλε την υπογραφή μονοετούς αμυντικής συνεργασίας».

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση ή αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(parapolitika.gr - Λ.Σ.Μ. - mod.mil.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ