Αρχική » , , , » Το Πρωτοδικείο Χανίων δικαίωσε Απόστρατο Αξιωματικό!

Το Πρωτοδικείο Χανίων δικαίωσε Απόστρατο Αξιωματικό!

Δικαίωση επεφύλαξε για έναν Απόστρατο Αξιωματικό η απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων στο οποίο προσέφυγε κάνοντας έφεση κατά της απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για την ρύθμιση των χρεών του αφού δεν είχε την δυνατότητα να τα καλύψει μετά τη σημαντική μείωση της σύνταξής του.

Πρόκειται για... συνταξιούχο στρατιωτικό, ηλικίας 62 ετών, έγγαμο με δύο ενήλικα τέκνα, το ένα άνεργο το άλλο εργάζεται με ημιαπασχόληση, η σύζυγος είχε επιχείρηση με τουριστικά, η οποία έκλεισε το έτος 2009 έκτοτε παραμένει άνεργη.

Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος σε πέντε Τράπεζες, συνολικού ύψους χρέωσης 201.707,15 ευρώ, κατέφυγε στο Νόμο Κατσέλη προκειμένου να ρυθμίσει το χρέος του. Το Ειρηνοδικείο Χανίων εξέδωσε απόφαση η οποία προσδιόριζε ποσό δόσης, το οποίο δεν ήταν στις οικονομικές δυνατότητες του δανειζομένου, καθώς η σύνταξή του υπέστη σημαντική μείωση περίπου κατά 60%, λόγος που τον οδήγησε να στραφεί σε Έφεση της Πρωτόδικης απόφασης, με την εικόνα των νέων οικονομικών δεδομένων. Συγχρόνως κατατέθηκε και αίτηση Β Έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης εκ μέρους μίας των πιστωτριών Τραπεζών, προφασιζόμενη «δόλο του οφειλέτη», με την αιτιολογία της μη ειλικρινούς δήλωσης ως προς το ύψος των εισοδημάτων του.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, Πρωτοδικείο Χανίων, με την υπαρ.654/2013 απόφασή του έδωσε το μεγαλύτερο «χαστούκι» στο Τραπεζικό σύστημα, αφού απέρριψε την αίτηση της Έφεσης της Τράπεζας δικαίωσε και ρύθμισε το χρέος του δανειολήπτη εξαιρώντας από την εκποίηση την κύρια κατοικία, ένα διαμέρισμα 100,40 τ.μ όπου ο αιτών είναι συγκύριος κατά ποσοστό 50% ,μετά της συζύγου του καθόρισε δόσεις τετραετίας, όπου ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει δόση 349,34 Χ48= 18.928,32 ευρώ. Του δίνεται περίοδο χάριτος μία τετραετία και μετά την τετραετία θα πληρώσει δόση για την διάσωση του σπιτιού του 180 μήνες Χ232,41 ευρώ δόση 41.833,00 δηλ. για όλο του το χρέος ποσού 201.707,15 ευρώ θα πληρώσει ΜΟΝΟ 60.761,32 ευρώ ΔΗΛ. «κούρεμα «201.707,15 - 60.761,32= 140.947 ευρώ ,ποσοστό διαγραφής χρέους 70%.

Ωφέλεια για τον δανειολήπτη:

α) Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση της Έφεσης και απέρριψε την αίτηση της Τράπεζας
β) διασώζει την κατοικία του από τυχόν ρευστοποίηση
γ) ρυθμίζει το χρέος του, κατά το οικονομικό του «μπορώ»
δ) «ΚΟΥΡΕΥΕΙ» το δυσβάστακτο γι’ αυτόν χρέος κατά 70%
ε) γλιτώνει συνολικά χρέος 140.947 Ευρώ.

(cretanews.gr)

1 σχόλια:

  1. Άντε πάλι με τις δικαιώσεις και τις δικαστικές αποφάσεις. Το θέμα είναι να επιστραφούν στους στρατιωτικούς τα λεφτά που τους έκλεψαν. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Τζάμπα θα χαλάνε τα λεφτά τους στους δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ