Αρχική » , , » Αποκάλυψη Δαβάκη για τις χρηματικές δωρεές ιδιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αποκάλυψη Δαβάκη για τις χρηματικές δωρεές ιδιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε συνάντησή του με στρατιωτικούς συντάκες

Το ισχύον εδώ και δεκαετίες νομικό πλαίσιο για τις χρηματικές δωρεές ιδιωτών προς το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό που εμποδίζει κάποιον νέο «εθνικό ευεργέτη» να προσφέρει τον (όποιο) οβολό του επιθυμεί προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως σε... αυτή τη δύσκολη από οικονομικής πλευράς περίοδο!

Όσο και αν αυτό ακούγεται εξωπραγματικό είναι η αλήθεια, την οποία μάλιστα πληροφορηθήκαμε σήμερα κατά τη συνάντηση των στρατιωτικών συντακτών με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Θανάση Δαβάκη.

Όταν λοιπόν ετέθη προς τον ΥΦΕΘΑ ερώτημα περί του αν στην εποχή μας γίνονται δωρεές προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι από αρμόδιο συνεργάτη του Υφυπουργού, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω ισχύοντος νομικού πλαισίου!

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ισχύον νόμος περί αποδοχής δωρεών σε χρήμα από το ΥΠΕΘΑ ορίζει ρητώς και ονομαστικώς τα ονόματα του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της επιτροπής αποδοχής δωρεάς και των υπολοίπων 28 μελών που την αποτελούν, χωρίς να ορίζει – ως όφειλε και ως είθισται – μόνο τις θέσεις και το αξίωμα των μελών που θα την αποτελούν και όχι τα ονόματά τους.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς ρυθμίσεως είναι ότι από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα μέλη έπαψαν – για διάφορους λόγους – να συμμετέχουν στην επιτροπή, αυτή να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει και να κάνει αποδεκτές τις όποιες περιπτώσεις χρηματικών δωρεών!

Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό πρέπει να λάβει άμεσα της δέουσας προσοχής από τους αρμοδίους αν και βεβαίως προκαλεί περιέργεια το ότι κανένας αρμόδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε φροντίσει για την τυπική αλλαγή/ αναπροσαρμογή του νόμου, ώστε πλέον η επιτροπή αυτή να μην είναι προσωποπαγής, αλλά να συμμετέχουν σε αυτήν μέλη “ex officio”!

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ