Αρχική » , , , , , » Έως 65% το «μαχαίρι» στους στρατιωτικούς - ένστολους (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ)

Έως 65% το «μαχαίρι» στους στρατιωτικούς - ένστολους (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ)

ΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Άδικη αντιμετώπιση έναντι των δημοσίων υπαλλήλων, που ακόμη αποζημιώνονται με εκτός έδρας

Απώλειες στους μισθούς και στα εισοδήματα που φτάνουν μέχρι το 65%, έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί από τις μνημονιακές «υποχρεώσεις» που... επέβαλαν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Οι στρατιωτικοί όλων των βαθμιδών χάνουν από 1.000 έως 36.000 ευρώ ετησίως αναλόγως του βαθμού και των ετών προϋπηρεσίας και βρίσκονται σε αναμονή της καθαρογραφής και δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία προκάλεσε την εν μέρει ικανοποίηση στους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ένα από τα όπλα της επιχειρηματολογίας ήταν το υπ' αριθμ. πρωτ. 14/16-2-2013 έγγραφο με τίτλο: «Η φτωχοποίηση με αριθμούς» (Συγκριτική Μισθολογική Μελέτη), σύμφωνα με το οποίο αποδείχτηκε ότι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 65% οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινή πραγματικότητα, εντός και εκτός στρατοπέδων, με εισοδήματα κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Περαιτέρω δε, αναπτύχθηκε ο θεσμικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, ως η δικαιολογητική βάση των ειδικών μισθολογικών ρυθμίσεων, με έμφαση, ιδίως, στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει σε σχέση με τις συνήθεις δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα στο κείμενο αναπτύχθηκε η διαρκής ετοιμότητα κάτω από την οποία εργάζονται δίχως να δικαιούνται εβδομαδιαίες ημέρες ανάπαυσης, αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση κ.ά. οι στρατιωτικοί.

Ειδικό βάρος δόθηκε στη λύση της σχέσης εργασίας τους που υπόκειται σε ειδικούς όρους και περιορισμούς, καθώς θεωρείται ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή τους, απαγορεύεται αυστηρώς να ασκούν επ' αμοιβή οιοδήποτε ιδιωτικό έργο ή εργασία ή οιοδήποτε βιοποριστικό επάγγελμα ενώ υπόκεινται σε μια σειρά περιορισμών στην άσκηση των δικαιωμάτων τους, οι οποίοι απορρέουν ευθέως από το Σύνταγμα.

Επίσης, τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι η λειτουργική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο σκληρό πυρήνα της άσκησης δημόσιας εξουσίας, καθώς έχουν ταχθεί να διασφαλίζουν την εθνική άμυνα και να διαφυλάττουν την εξωτερική ασφάλεια της χώρας (αλλά και της Ε.Ε., στο βαθμό που τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε.), με αποτέλεσμα η λειτουργική τους αρμοδιότητα να τυγχάνει συνταγματικής κατοχύρωσης και προστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην παύση καταβολής των Παγίων Ημερών Εκτός Έδρας και των παραμεθορίων, η οποία και καταδεικνύει την πραγματική έκταση της απώλειας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά και την άδικη αντιμετώπιση των στρατιωτικών έναντι των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εξακολουθούν να αποζημιώνονται τόσο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους όσο και για την υπηρέτησή τους σε ακριτικές περιοχές.


(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/01/2014 – ΔΗΜ. ΜΑΛΤΗΣ - Σ.Λ.)


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ, ΤΟΝ Α/ΓΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΞΑΛΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσθεσε και μερικούς Υποστρατήγους ή και Ταξιάρχους. Αυτοί δεν κάνουν χόμπυ, έχουν φιλότιμο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ