Αρχική » , , , , , » Αυξήσεις 3-25% στους μισθούς και 10-37% στα επιδόματα των Στρατιωτικών - Ενστόλων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ» ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ) [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

Αυξήσεις 3-25% στους μισθούς και 10-37% στα επιδόματα των Στρατιωτικών - Ενστόλων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ» ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ) [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Αυξήσεις από 3% έως και 25% στους βασικούς μισθούς και από 10% έως και 37% στα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο εάν... επιβεβαιωθεί ότι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του «μνημονιακού» νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.

Στην περίπτωση αυτή, οι βασικοί μισθοί των ενστόλων θα πρέπει να αυξηθούν κατά 8 έως και 464 ευρώ το μήνα, ενώ τα επιδόματα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 3 έως και 178 ευρώ το μήνα.

Οι συνολικές αποδοχές των ενστόλων θα απαιτηθεί να αυξηθούν κατά 10% έως και 30% ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2012.

Επιπλέον, εφόσον η απόφαση εφαρμοστεί άμεσα, οι ένστολοι δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά για 19 μήνες, τα οποία κυμαίνονται από 152 έως και 8.816 ευρώ όσον αφορά τους βασικούς μισθούς και από 60 έως και 3.387 ευρώ όσον αφορά τα επιδόματα!

Το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί να καταβληθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να καλυφθεί η συνολική δαπάνη των αυξήσεων και των αναδρομικών υπολογίζεται σε 78 εκατ. ευρώ ετησίως και σε 186 εκατ. ευρώ συνολικά για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014.

Επιβάρυνση

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταΐκούρας, μιλώντας για το θέμα αυτό στην ηλεκτρονική έκδοση των «Financial Times», εξέφρασε πάντως τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός με ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο, της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, αν απαιτηθεί να επιστραφούν αναδρομικά, από τον Αύγουστο του 2012, τα ποσά των περικοπών που επιβλήθηκαν όχι μόνο στους ενστόλους, αλλά και σε όλους τους άλλους λειτουργούς του Δημοσίου που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, δηλαδή στους δικαστικούς, στους πανεπιστημιακούς, στους καθηγητές των ΤΕΙ, στους ιατρούς του ΕΣΥ, στους διπλωματικούς υπαλλήλους, στους ερευνητές κ.λπ.

Διευκρίνισε, δε, ότι όσον αφορά τους ενστόλους, το Δημόσιο θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά θα χρειαστεί να επιβάλει άλλα ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα για να καλύψει το νέο κενό που θα δημιουργηθεί. Αποκάλυψε δε ότι τα μέτρα αυτά θα είναι μόνιμου χαρακτήρα αυξήσεις φόρων! «Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του Προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεω¬μένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση», δήλωσε χθες ο κ. Σταΐκούρας στην ηλεκτρονική έκδοση των «Financial Times» και στη δημοσιογράφο Κέριν Χόουπ. Με βάση, πάντως, τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τα όσα δήλωσε ο κ. Σταΐκούρας, τα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ θα είναι τα ακόλουθα:

1. Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα αυξηθούν κατά 8 έως και 464 ευρώ το μήνα. Τα αναδρομικά που θα πρέπει να καταβληθούν κυμαίνονται μέχρι στιγμής από 152 έως 8.816 ευρώ.

2. Τα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών θα αυξηθούν κατά 11,72 έως 25,88 ευρώ το μήνα. Τα αναδρομικά που αναλογούν στους 18 μήνες οι οποίοι έχουν παρέλθει από την 1η Αυγούστου 2012 μέχρι σήμερα κυμαίνονται από 222,68 έως 491,72 ευρώ.

3. Τα επιδόματα ειδικής απασχόλησης θα χρειαστεί να αυξηθούν κατά 15,43 έως 88 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό. Θα πρέπει επίσης να καταβληθούν και αναδρομικά από 293,17 έως 1.627 ευρώ.

4. Τα επιδόματα θέσης -υψηλής ή αυξημένης ευθύνης- θα απαιτηθεί να αυξηθούν κατά 3,15 έως και 178 ευρώ το μήνα και να καταβληθούν και αναδρομικά από 59,85 έως 3.386,94 ευρώ. ανάλογα με το βαθμό.

5. Τα έξοδα παράστασης για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να αυξηθούν κατά 26 έως 83 ευρώ το μήνα και να χορηγηθούν και αναδρομικά από 487,92 έως 1.579,66 ευρώ.

6. Στα επιδόματα ευθύνης διοίκησης θα πρέπει να δοθούν αυξήσεις κατά 10 έως 24 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά από 185,63 έως 456,19 ευρώ.

7. Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας θα αυξηθεί κατά 16 ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά 21 ευρώ για τα Σώματα Ασφαλείας. Θα πρέπει επίσης να καταβληθούν αναδρομικά 304 ευρώ στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και 401,28 ευρώ στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

8. Το επίδομα ειδικών συνθηκών θα αυξηθεί από τα 65 στα 72 ευρώ το μήνα, ενώ θα πρέπει να δοθούν και αναδρομικά 133 ευρώ.

Από τις παραπάνω αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα αναμένεται να προκύψουν αυξήσεις έως και 30% για τις συνολικές αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ειδική κατηγορία εργαζόμενων οι ένστολοι, διευκρινίζει το ΣτΕ

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και προστασίας σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους του δημόσιου τομέα: Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το... διά ταύτα της απόφασης-«βόμβα» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας που καθιστά... κενό γράμμα -για λόγους αντισυνταγματικότητας- το «ψαλίδισμα» των αποδοχών των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας από 1ης Αυγούστου 2012.

Σκεπτικό το οποίο, κατά τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων, ενδεχομένως περιορίζει -αλλά δεν αποκλείει- τον κίνδυνο να λειτουργήσει η απόφαση ως «πάτημα» για τη δικαίωση άλλων εργαζομένων του Δημοσίου, οι οποίοι διεκδικούν δικαστικά την ανατροπή των μνημονιακών περικοπών στις αμοιβές τους. Οι προσφυγές τους θα κριθούν αυτοτελώς από τη Δικαιοσύνη, η οποία στην προκειμένη περίπτωση έκρινε ότι... αιχμή του δόρατος για την ακύρωση των περικοπών των ενστόλων είναι ότι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και προστασίας. Δεν είναι όμως απίθανο ανάλογης αξιολόγησης να τύχουν και άλλες κατηγορίες υπηρετούντων του Δημοσίου (π.χ. του χώρου της Υγείας, όπου επίσης εφαρμόζεται ειδικό μισθολόγιο).

Όπως ανέφεραν νεότερες πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστές διακριβώνουν με συντριπτική πλειοψηφία -σχεδόν ομόφωνα- την αντισυνταγματικότητα της υπουργικής απόφασης ΟΙΚ. 2834080022/14.11.2012, που επέβαλε νέες μειώσεις στις αποδοχές των ενστόλων (είχαν υποστεί άλλες δύο στο παρελθόν).

Συνταγματικό κώλυμα «διέγνωσαν» οι ανώτατοι δικαστές και στην καθιέρωση με την επίμαχη απόφαση -η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, δηλαδή του λεγάμενου Μνημονίου III- της υποχρέωσης για αναδρομική, από την 1η Αυγούστου 2012, επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων αποδοχών τούς (τα επιπλέον -βάσει της μείωσης- ποσά που είχαν λάβει). Δηλαδή, η αντισυνταγματικότητα των περικοπών ανατρέχει από 1/8/2012 και αφορά όλο το διάστημα ισχύος της -ακυρωθείσας πλέον με τη... βούλα του ΣτΕ- απόφασης, που εκτιμάται ότι θα έχει δημοσιονομικό κόστος περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφεύγοντες που δικαιώθηκαν είναι: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης. Ηπείρου, Έβρου και Στερεός Ελλάδος), 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, αλλά και 590 στρατιωτικοί και λιμενικοί υπάλληλοι.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:
Click Click
(Ε.Τ. 22/01/2014 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com - ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ - Σ.Λ.)

15 σχόλια:

 1. Υπάρχει μια διαφορά, οι μισθοί δεν θα είναι όπως ήταν τον Ιούλιο του 2012, γιατί ; λόγω φορολογικού που εφαρμόζεται από το 2014, μηδέν αφορολόγητο και φορολογικοί συντελεστές από το πρώτο ευρώ του 22 %, δηλαδή πιστεύω ότι αν δοθούν πίσω οι μειώσεις τότε περίπου τα μισά της διαφοράς θα λαμβάνουμε καθαρά, άρα το κόστος είναι μικρό για την κυβέρνηση, πιστεύω ότι περισσότερο παίζει θέατρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Το ίδιο πιστεύω και για τους συνταξιούχους θα ισχύει, λόγω φορολογικού νομοσχεδίου που ισχύει από το 2014, το 1/3 περίπου της διαφοράς καθαρά θα πάρουνε, πριν την εφαρμογή του σχετικού νόμου και μετά την εφαρμογή, τα υπόλοιπα θα πάνε φόροι, εισφορές αλληλεγγύης, υγειονομική περίθαλψη, κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Ο Σταϊκούρας ξαναχτυπά και με δηλώσεις του στους Financial Times υποστηρίζει ότι “ αν επιστραφούν αναδρομικά οι μειώσεις στους μισθούς από τον Αύγουστο του 2012, τότε η κυβέρνηση θα αναζητήσει δημοσιονομικά ισοδύναμα ύψους 1 δισ. για να καλύψει το συνολικό κόστος για τον προϋπολογισμό.
  Το κόστος των αναδρομικών που θα πρέπει να δοθούν είναι ασήμαντο σχεδόν ούτε 50 εκατομμύρια ευρώ, λόγω του φορολογικού νόμου που ισχύει φέτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΥΠΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΑ ΔΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΝΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΙΛΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΟΥΜΠΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πρώτα οι μίζες που περνούν οι στρατιωτικοί μετά οι αυτό. Πολλές συμπτώσεις για τυχαίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. οι γκεμπελισκοι που εγραψαν το αρθρο να μαθουν οτι δεν ειναι αυξησεις αλλα επιστροφη παρανομων και μονομερως ανισων μειωσεων που εκαναν τα αφεντικα τους. αλλα ερχονται οι εκλογες συντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. δεν υπολογισατε την επιβαρυνση απο την αυξηση των συνταξεων και των Εφαπαξ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Για το -35€ στους λοχίες, μπορεί κάποιος να διαφωτίσει επ'αυτού??? Δηλαδή εάν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ θα μειωθεί ο μισθός του λοχία??? Γιατί αν είναι έτσι, ποτέ να μην εφαρμοστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παρακληση οποιος γνωριζει γιατι οι ενστολοι ανοικουν στον ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ας ενημερωσει.Ποιος νομος το λεει ,και γιατι χρηζουν ιδιαιτερης μεταχηρησης .Εγω πιστευα οτι ολοι οι ελληνες πολιτες ειναι ισοι συμφωνα με το συνταγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ ΤΩΝ 5:19 ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΕΝΣΤΟΛΟΙ".ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ "ΙΔΙΩΤΕΙΑ" ΣΟΥ ΛΕΩ:1)ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ;2)ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΣΥΝΕΧΗΣ 24ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ;3) H MH XOΡΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛ ΘΟΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ,ΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ;4)ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ;5) H ΣΥΜ ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ; Ε ΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ.ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕ ΠΟΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΣΤΡΑ ΤΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΥΡΚΑΙΑΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟΥ (ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ 24/1/2014 1..53 ΝΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ 5.19 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΟΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΥΚΕΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ 2014 ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΑ ? ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΔ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ --ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΛΥΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΗΓΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΓΙΑ Η ΠΕΡΑ ΩΡΑΡΙΟΥ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ 8-9 ΜΠΟΦΩΡ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΕΓΕΙΟΠΑΙΔΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΧΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ( ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΜΑΛ...ΚΙΑ ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ ΤΟ ΓΑ..ΣΙ --ΜΑΡΙΝΟΣ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑ....ΝΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΔΑΥΤΟΝ -- ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! ΚΑΙ ΓΙΑ 1 ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανωνυμοι 24 Ιανουαρίου 2014 - 1:53 μ.μ. & 24 Ιανουαρίου 2014 - 5:09 μ.μ.

  Ειναι τελείως διαφορετικό ο ορισμός ως "ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" απο τις αθλιες συνθήκες τις οποίες περιγράφετε. Οι αθλιες συνθήκες ΔΕΝ συνεπάγονται και ενταξη στον "ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" (ορισμός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ).

  Υ.Γ Ολοι κάνουν τις επιλογές τους. Εαν μετά αυτές τις επιλογές τις χρησιμοποιούν για να δείξου "υπεροχή" ενεντι των άλλων τοτε εξακολουθούν να παραμένουν ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ. Και την ΤΕΛΙΚΗ υπάρχει και η δυνατότητα της ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ.....ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΑΣ ΛΑΜΠΡΟΝ......ασε που θα παιρνεις ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΤΙ τα μπούτια στο ΚΟΛΩΝΑΚΙ ή στην ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ.....ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟΥ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. EΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ !ΕΙΜΑΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ,ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ (ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΖΑΧΑΡΗ) ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ !ΓΑΜΙΕΤΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ,ΕΛΕΓΑΝ !ΤΩΡΑ ΤΟΥΜΠΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ