Αρχική » , » Ένας αιώνας 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ένας αιώνας 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Συνταγματάρχης Καραχρήστος. Η Πολεµική του Σημαία έχει παρασημοφορηθεί τρεις φορές.

Η παρουσία του τόσο στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, όσο και στη μικρασιατική εκστρατεία υπήρξε πολύτιμη. Συγκροτήθηκε την 23η Δεκεμβρίου 1913 στο Μεσολόγγι. Φέτος, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων που εδρεύει στο Μεσολόγγι συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και... θυμίζει σε όλους μας πως η ανδρεία και η ατόφια αγάπη για την πατρίδα εξακολουθούν και θα πρέπει για πάντα να συνεχίσουν, να τιμούνται ως τα ύψιστα ιδανικά.

Και ήταν αυτό ακριβώς το συναίσθημα που απόψε υπήρξε διάχυτο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη συνεδριακή αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο Τράπεζας της Ελλάδας), στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης του Συνάγματος. Η υπολοχαγός Π. Κοσμά παρέθεσε ένα σύντομο ιστορικό του Συντάγματος και αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά σημεία της μακράς διαδρομής του.

Στη συνέχεια, ο διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Νικολόπουλος μίλησε για τις μάχες που έχουν δοθεί από το Σύνταγμα. « Σε μια ιστορική επέτειο σαν τη σημερινή, παίρνουμε την αφορμή να εμβαθύνουμε περισσότερο στις πράξεις που δημιούργησαν την ιστορία μας. Οι μάχες δίνονται και κλονίζονται ή χάνονται από αγωνιστές και πολεμιστές», είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων στη σύντομη εισήγησή του. Αναφορές έγιναν φυσικά και στην περίφηµη µάχη του Καρά-Κουγιού (Αύγουστος 1921) όπου έπεσε ο Διοικητής, επικεφαλής των ανδρών Συνταγµατάρχης Καραχρήστος Βλάσιος, από τους Χαλκιόπουλους Βάλτου Αιτ/νίας του οποίου το όνοµα τιµής ένεκεν φέρει το Σύνταγµα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος και μίλησε στη σύντομη εισήγησή του για «100 χρόνια θυσίας κατά τα οποία οι πατέρες μας έδωσαν αίμα για την πατρίδα», ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, που σχολίασε πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Έλληνες αποστρέφονται τους πολιτικούς, αλλά όχι τους ένστολους», αρκετοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Γρίνος, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αναφορά σε μάχες στις οποίες συμμετείχε το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσακίρης.

Ακολούθησε προβολή ταινίας για την ιστορία του 2/39 Συν τάγματος ενώ στην αίθουσα λειτουργούσε και έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από τα 100 χρόνια δράσης του.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(agriniopress.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ