Το ΓΕΕΘΑ κάνει «ταμείο» για το 2013

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Στο Γενικό Επιτελείο εκτιμούν πως αντιμετωπίστηκε, σε κάποιον βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα των εν ενεργεία στελεχών

Απολογισμό έργου για το 2013 και προγραμματισμό για το 2014 έκαναν στο ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να οργανώσουν, στον βαθμό που είναι δυνατό, δράσεις για να ανακουφίσουν τους ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς που... έχουν πληγεί από την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Στο ΓΕΕΘΑ κατέγραψαν ως θετικό πως αντιμετωπίστηκε, σε κάποιον βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα των εν ενεργεία στελεχών που καλούνται ακόμα και σήμερα, με πενιχρούς μισθούς, να πληρώσουν δυσθεώρητα ενοίκια και κοινόχρηστα, προκειμένου να στεγάσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Στον απολογισμό του 2013 σημειώνουν πως για την αντιμετώπιση και την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών που σωρευτικά συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις: α) να μην έχουν ιδιόκτητη κατοικία, β) να έχουν οικονομικά προβλήματα (που, άλλωστε, είναι δεδομένα για το σύνολο των στελεχών), και γ) να επιθυμούν να στεγαστούν σε οικήματα στα θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων, δεσμεύτηκε ποσοστό τουλάχιστον 30% των διαθέσιμων οικημάτων των θερέτρων κάθε Γενικού Επιτελείου, ώστε με προτεραιότητα στους πολύτεκνους και τις μονογονεικές οικογένειες να παρασχεθεί στέγαση, μέχρι δύο έτη, έναντι ενός χαμηλού τιμήματος, ανάλογα με τους ισχύοντες κανονισμούς του κάθε Γενικού Επιτελείου. Αν και το μέτρο μπορεί να είναι «ασπιρίνη» απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, φαίνεται πως για όσους βρήκαν έστω και αυτήν τη λύση αποδείχθηκε σωτήρια, μέχρι να βρεθεί μια συνολική και δωρεάν λύση για όλους.

Μετακινήσεις

Ακόμη, στο ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως υπήρξε μέριμνα για τα στελέχη που κατοικούν στη Χαλκίδα και την Κόρινθο και, φυσικά, θα τους ήταν αδύνατο να μετακινηθούν με τις σημερινές τιμές των καυσίμων. Για αυτούς αποφασίστηκε η εκτέλεση δρομολογίου προς το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει δύο λεωφορεία, τον Στρατό Ξηράς ένα για το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα και αντίστροφα και την Πολεμική Αεροπορία να διαθέτει ένα λεωφορείο για την εξυπηρέτηση όσων διαμένουν στην Κόρινθο.

Παράπλευρες δράσεις

Θετικά εκτιμούν ακόμα στο ΓΕΕΘΑ πως λειτούργησε το «άνοιγμα» των κέντρων εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτή την απόφαση ανακουφίζονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των τέκνων των στρατιωτικών που συχνότατα επιβαρύνουν τους γονείς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους καλούνται να «πολεμήσουν» με «στεγνά» πορτοφόλια μια πανάκριβη καθημερινότητα.

Η απόφαση του ΓΕΕΘΑ καλύπτει τα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, χωρίς ηλικιακό όριο και περιορισμούς ως προς την οικογενειακή τους κατάσταση δίνοντάς τους το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου σε όλα τα κέντρα εφοδιασμού των ΕΔ (ΕΚΕΜΣ-ΠΟΝ-ΣΕΠΑ), για όσο διάστημα ο δικαιούχος στρατιωτικός είναι εν ζωή.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29/12/2013 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

3 σχόλια:

 1. Προωθητική ενεργεια απο το ΕΓΑ του ΓΕΕΘΑ μηπως και πιστέψει κάποιος ηλίθιος οτι ενδιαφέρονται για το προσωπικό και οχι για την εξουσία και την καρέκλα.
  Μηπως το ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους διαφήμησης του εργου του? Να κάνει ενα διαγωνισμό για να αναθέσει το εργο σε διαφημιστές επαγγελματίες στυλ Τζήμερου οι οποίοι βέβαια εχουν και πιστοποιητικό νειφιλελέ φρονημάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γράψτε και για τις έκτακτες μεταθέσεις του Αυγούστου που διαλύθηκαν δεκάδες οικογένειες μέσα στον χειμώνα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πλήρης ανακούφιση έχουν από νέο έτος τα στελέχη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εφαρμόζεται !!! έλαβαν το μισθό του Ιανουαρίου και πήραν τις νέες μειώσεις λόγω αύξησης του μηνιαίου φόρου εισοδήματος, μείωση από 20 € έως 150 € τον μήνα !!! αυτή και αν είναι μέριμνα υπέρ του προσωπικού !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ