Αρχική » , , » Δεν συμμετέχουν οι ειδικές δυνάμεις για την σύλληψη των Αλβανών δραπετών

Δεν συμμετέχουν οι ειδικές δυνάμεις για την σύλληψη των Αλβανών δραπετών


Νομικοί και επιχειρησιακοί οι λόγοι

Δεν υπάρχει εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων στην καταδίωξη των πέντε Αλβανών δραπετών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο συμπατριωτών μας, μεταξύ των οποίων και ενός Αστυνομικού, όπως κατά συρροή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από... τοπικές ιστοσελίδες της Φωκίδος και εν συνεχεία αναπαρήχθη κατά κόρο, για λόγους ΝΟΜΙΚΟΥΣ πρωτίστως και επιχειρησιακούς δευτερευόντως!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, εκτός της επισήμου διαψεύσεως από το ΓΕΣ, επικοινωνήσαμε με φίλους αρμόδιους των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι και εκείνοι διαψεύδουν το γεγονός σημειώνοντάς τα εξής εξαιρετικά ενδιαφέροντα:

Πρώτον, την περασμένη Πέμπτη πέταξε στην περιοχή ένα ελικόπτερο Σινούκ προκειμένου να μεταφέρει το μη επανδρωμένο αεροπορικό όχημα (UAV) τύπου Sperwer, του Στρατού Ξηράς, που συμμετείχε στις έρευνες και είχε πραγματοποιήσει «βαριά προσγείωση» σε «μη προγραμματισμένο χώρο». Να σημειώσουμε ότι το UAV «προσγειώνεται» με τη χρήση αλεξιπτώτου και αερόσακων που φουσκώνουν  αυτόματα και λειτουργούν ως «αποσβεστήρες κραδασμών».

Δεύτερον, του ελικοπτέρου επέβαιναν περί τα 10 άτομα του ΤΕΝΕΦ, του Τάγματος Εναέριων Εφοδιασμού, που είναι οι απόλυτα εξειδικευμένοι συσκευαστές και ρίπτες βαρέων φορτίων του Στρατού Ξηράς. Αυτοί ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις και είναι ΟΛΟΙ τους εκπαιδευμένοι αλεξιπτωτιστές, αν και ανήκουν στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (ΣΕΜ). Για το λόγο αυτό φορούν ΟΛΟΙ πράσινο μπερέ και φέρουν στο στήθος τους την πουλάδα των αλεξιπτωτιστών.

Τρίτον, αποστολή τους ήταν να συσκευάσουν κατάλληλα το χτυπημένο UAV, ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια από το ελικόπτερο στη Μονάδα του στη Αθήνα. Ασφάλεια όχι μόνο για το UAV αυτό καθ’ αυτό, αλλά – κυρίως – και για την ασφάλεια πτήσεως του ίδιου του ελικοπτέρου-φορέα.

Τέταρτον, αυτούς τους πρασινοσκούφηδες και αλεξιπτωτιστές είδαν οι ντόπιοι και άρχισαν να κάνουν λόγο για «συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων» στην καθαρά αστυνομική επιχείρηση.

Πέμπτον, από όλες τις πλευρές, τόσο επίσημα το ΓΕΣ όσο και ανεπίσημα οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων που ρωτήθηκαν σχετικώς, μας είπαν ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων για σοβαρούς ΝΟΜΙΚΟΥΣ λόγους, καθώς κάτι τέτοιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Οι ίδιοι παράγοντες μας θύμιζαν με νόημα ότι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που χρειάστηκε η «ενίσχυση» των Αστυνομικών Δυνάμεων σε περιπολίες κ.λπ., τότε – ακριβώς λόγω αυτού του νομικού κωλύματος – είχαν δημιουργηθεί ΜΙΚΤΕΣ ομάδες αστυνομικών και στρατιωτικών, όπου οπλισμένοι ήταν ΜΟΝΟ οι αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν ΑΥΤΟΙ που μπορούσαν να διενεργήσουν και τις συλλήψεις των πολιτών. Έσπευδαν δε να διευκρινίσουν ότι η ειδική ομάδα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που έχει δημιουργηθεί και εξοπλιστεί είναι αφενός για να επιχειρεί σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό, και αφετέρου για να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και να αντιμετωπίσουν άοπλους διαδηλωτές που τυχόν έχουν εισχωρήσει ΜΕΣΑ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

1 σχόλια:

  1. ΛΟΓΙΚΟ.ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ .ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ