Αρχική » , , , » ΑΠΕΛΘΕΤΩ ΑΠ ΕΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ (ή Μια εξήγηση γιατί οι ΕΑΑ μπήκαν στον αγώνα)

ΑΠΕΛΘΕΤΩ ΑΠ ΕΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ (ή Μια εξήγηση γιατί οι ΕΑΑ μπήκαν στον αγώνα)


Μετά από παντελή απουσία από τα διεκδικητικά δρώμενα οι ενώσεις αποστράτων στρατιωτικών ΝΠΔΔ, οι επονομαζόμενες θεσμικές, συμμετείχαν στην οργάνωση των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ξαφνική αυτή μεταστροφή δημιούργησε πολλά ερωτήματα και απορίες. Τι προηγήθηκε... της απόφασης για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός; Πως έγινε και οι μέχρι χτες εθιμοτυπικές δραστηριότητες αυτών των ενώσεων άλλαξαν και πήραν τους δρόμους του αγώνα; Εδώ και τρία χρόνια που η χώρα στενάζει από τις διαταγές της τρόϊκας οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των αποστράτων το μόνο που έκαναν ήταν μια επίσκεψη στο πρωθυπουργό μετά το πέρας της οποίας δήλωσαν εγγράφως ότι συμμετέχουμε αναλογικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της οικονομίας της χώρας, θέση απόλυτα ταυτισμένη με τις κυβερνητικές επιλογές. Πώς να εξηγηθεί η εγκατάλειψη των εν ενεργεία συναδέλφων στις αυθαίρετες διώξεις, όταν μάλιστα οι ίδιοι τους προέτρεπαν. Πέραν των άλλων πρόκειται βέβαια για μια πράξη που δεν συνάδει με την στρατιωτική ηθική και τιμή. Κανένας πολεμιστής δεν εγκαταλείπεται μόνος στη τύχη του.

Και ύστερα απ’ όλα αυτά πώς να πειστούν οι στρατιωτικοί για τις αγνές προθέσεις γιατί στις σημερινές συνθήκες αγωνιστική συμπεριφορά προϋποθέτει και σύγκρουση με τη κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Και αφού η συμπεριφορά τους δεν είναι συγκρουσιακή γιατί σήκωσαν τις σημαίες του αγώνα;

Απάντηση στο γρίφο γιατί δηλαδή μπήκαν στον αγώνα έδωσαν οι ίδιοι στη συνέντευξη τύπου στα Χανιά. Είπαν ότι προβληματίζονται να προσχωρήσουν στο κόμμα ΣΕΕ ή να φτιάξουν καινούργιο. Δικαιολόγησαν βέβαια τις προθέσεις τους, με το επιχείρημα ότι «αυτοί που μας οδήγησαν στο τούνελ δεν μπορούν να μας βγάλουν» και γι’ αυτό χρειάζεται νέος κομματικός σχηματισμός.

Βλέπουμε λοιπόν τους νέους επίδοξους σωτήρες να χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθοδολογίες με τα κυβερνητικά κόμματα, κινήσεις εντυπωσιασμού, παραπλάνηση των αγανακτισμένων συναδέλφων, υποσχέσεις, άκαπνη κριτική στις οικονομικές συνταγές φτωχοποίησης, αθέτηση υπόσχεσης για στήριξη διωκομένων συναδέλφων.

Άρα η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις με αγωνιστική φρασεολογία δεν απέβλεπε παρά στη μελλοντική άντληση ψηφοφόρων από την τεράστια δεξαμενή των στρατιωτικών για το υπό εκκόλαψη κόμμα τους.

Αλλά ας μη τρέφουν αυταπάτες. Οι στρατιωτικοί δεν έχουν ανάγκη από άλλους σωτήρες. Έχουν αποκτήσει αρκετή πείρα και δεν πρόκειται να πέσουν στις νέες παγίδες που τους στήνουν. Μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό βρίσκονται στο σταυρό του μαρτυρίου και από κει μια απάντηση υπάρχει: «Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»!

(ketha.gr 19/4/2013 – Αριστείδης Γιαννόπουλος)

10 σχόλια:

 1. Βρε αϊ σιχτίρι που αμέσως μόλις πάει να γίνει κάτι καλό, αμέσως υπάρχουν και οι αντιδράσεις, απλά και μόνον για την αντίδραση. Δεν τα συμφέρει τα κόμματα αυτό που γίνεται και σπεύδουν με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους να απαξιώσουν τις ενέργειες και να τις μεταφράσουν με το δικό τους αρρωστημένο μυαλό. Τακτική παλιά και γνώριμη που μας έφερε στο σημερινό χάλι. Αν αυτός ο λίβελος προέρχεται από το ΚΕΘΑ, όπως βλέπω, λυπάμαι πολύ γι' αυτούς. Ας μας πούνε πόσοι είναι, τι αντιπροσωπεύουν και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ας τους απαντήσω εγώ για να μη μπαίνουν στον κόπο. Απολύτως τίποτα...είναι τα τέλεια μηδενικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΤΩΛΗ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ,,, ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε. ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕςΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο νυν Πρόεδρος της ΕΑΑΣ βγηκε απόγευμα στις 30-09-2011 στο ραδιόφωνο του FLASH και είπε ότι σε επόμενες διαμαρτυρίες η ΕΑΑΣ θα συμμετέχει με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μόλις όμως ο κατωβρακιάς "έβαλε" και σε αυτούς το χέρι στην τσέπη τότε ξεσηκώθηκαν και αυτοί. Για τους κάτω των 55 και κάτω των 35, που συζητούνται σήμερα οι τροπολογίες τους θα βγάλει κανένα Δελτίο Τύπου; Τους έχουν αφήσει στο ΕΛΕΟΣ τους... Ακόμη και οι κάτω από 55 και πάνω από 35 (πόσες κατηγορίες;;;;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. H KEΘΑ πολύ θα ήθελε να τους "κάτσουν" οι απόστρατοι στα αρισεροεθνομηδενιστικά άρθρα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει από μέλη της, αλλά δεν του κάθονται γι αυτό την έπιασε πρεμούρα τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έχει καταστατικό η ΚΕΘΑ; Έχει έγκριση να λειτουργεί ως σωματείο, ένωση, σύνδεσμος κλπ; θα μας απαντήσει κανένας; Γιαννόπουλος, Ντουνιαδάκης, Παπαναστάσης κ.ά.;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το ΚΕΘΑ σας φταίει ή τα φιλόδοξα γερόντια των "θεσμικών" που μόλις τους βάλαν χέρι στη τσέπη θυμήθηκαν να ξεσηκωθούν... Για τους κάτω των 55 τι κάνανε, που αυτοί είναι η αιτία που χαντακώθηκαν... ΝΤΡΟΠΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΟΙ "ΕΘΝΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ...

  ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ...Μ@ΥΡ@@@Π@@@ΛΕ ΑΥΤΑ ΣΤΟ Σ@@@@Ι ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ Π@@@@Α ΣΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ..ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΕ ΟΤΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ...

  Μ@ΥΡ#ΔΟ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΓΛΥΨΗΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΒΡΑΚΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙΤΑΙ ..ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΑΣ.....ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ....ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΕΘΑ : τί εστί άραγε; Εκπροσωπεί πόσους; Ας απαντήσει μια φορά και τίμια. Φοβούνται ότι οι απόστρατοι δεν θα οδηγηθούν στο νέο μαντρί που αυτοί και οι πάτρωνές τους ετοίμασαν. Και αντιδρούν εξυπηρετώντας βέβαια αποκλειστικά τα κομματικά τους συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων των συναδέλφων τους. Δηλαδή απο όλη την πορεία της Χώρας κατάλαβαν ότι ο ΣΕΕ έφταιγε; Μα πόσο κομπλεξικοί ή πουλημένοι είναι άραγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν εξαιρέσουμε τις ιδεοληψίες και τα "συναδελφικά" πατροναρίσματα.....σε τι διαφωνείτε με το αρθρο? Γραφει ανακρίβειες? Αν ναι ποιές?
  Οσο για τα ερωτήματα ποσους αντιπροσωπευει η...ΚΕΘΑ ας απαντήσουν οι συστημικοί υποστηρικτές θεσμικοί και μη..ποσοι ψηφισαν τον Μαυροδόπουλο απο τα 100.000 μέλη που ο ιδιος ισχυρίζεται οτι "διαφεντευει", ποσα μέλη εχει η Α.Κι.Σ, πόσα μέλη εχει η ΑΝΕΑΕΔ που ηταν εξαφανισμένος ο ΣΕΕ μεχρι πριν απο 1 μηνα , γιατι αποφεύγουν να πάρουν θέση για τα παρξηκοπιματικά νομοσχέδια που εγκρίνονται ως πραξεις νομοθετικού περιεχομένου απο τους δεξιους πατριωτες-γενναιους του Σαμαρα? Αυτά δεν αφορουν τον Ελληνικό λαό? Μονο οταν κοβονται οι συντάξεις των γερόντων (εμεις οι νεότεροι εχουμε φαει τις μειώσεις απο το 2011 οταν οι γεροντες εκπρόσωποι μας ενδιαφερόντουσαν μονο για την μοροιοδοτηση των ΚΑΑΥ)..θυμούνται τον ...λαό και την πατριδα?
  Ποτε ανελαβαν εστω και μια πρωτοβουλία για τα οικονομικά ασθενέστερα μελη των ενωσεων αποστράτων? Ποτε ο ΣΕΕ συμπορεύτηκε με τον υπολοιπο λαό? Ποτε και με ποιο τρόπο υπρασπίστηκε τους συναδέλφους? Ξαναεμφανιστηκε μολις μυρίστηκε "μη δεδομένους" με το τυράκι της αναδειξης νέου προέδρου....ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ!!!!

  Ανηκετε στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε οτι η βουληση του καθενός ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Πατάτε πανω σε θυμικά οργής και ψαρευετε ψηφοθηρικά κομματικούς πελάτες. Θεωρείτε υποχρέωση του στρατιωτικού την υποταγή της θέλησης του στις ορέξεις του εκόστοτε "ηγέτη" ο οποιος φοράει την προβιά ειτε του .."προέδρου" ειτε του "αρχηγού κόμματος"....ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΝΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

  Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ