Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Οι εισακτέοι στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας (Προσοχή! Ποιοι θα μπουν φέτος)


ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας θα καθορίζουν στο εξής τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες τους, αφού οι απόφοιτοι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών προσλαμβάνονται αυτομάτως μετά... την αποφοίτηση τους. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προωθεί το υπ. Παιδείας και, εκτός απροόπτου, θα τεθεί σε εφαρμογή από το φέτος. Όσον αφορά τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Ακαδημία, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα δεχτούν εισακτέους το 2013-2014 και το 2014-2015, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια εξαίρεση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη προσλήψεων.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές κατά τις δύο επόμενες χρονιές θα δεχτούν νέους σπουδαστές, οι οποίοι όμως θα προέρχονται από όσους ήδη υπηρετούν στον Στρατό ή στην Αστυνομία και επιθυμούν να ανελιχθούν σε υψηλότερη βαθμίδα. Η επιλογή των εισακτέων θα πραγματοποιηθεί με εσωτερικούς διαγωνισμούς που θα διεξάγει κάθε σχολή ξεχωριστά. Στόχος είναι να μην επηρεαστεί η υπηρεσιακή εξέλιξη στρατιωτικών και αστυνομικών, ενώ δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και όσοι εισήχθησαν στις σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων κατά τα προηγούμενα έτη.

Φέτος, πάντως, αναμένεται να δημιουργηθούν και οι νέες κατηγορίες στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μόνο Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές. Όσοι υποψήφιοι επιλέξουν αυτές τις κατηγορίες πιθανότατα δεν θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και άλλα Επιστημονικά Πεδία.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 09/01/2013 – ΕΥΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοει με το ΄΄Η επιλογή των εισακτέων θα πραγματοποιηθεί με εσωτερικούς διαγωνισμούς που θα διεξάγει κάθε σχολή ξεχωριστά΄΄???? Δηλαδη πανελληνιες ή αλλης μορφη εξατασεων....Να ξερουμε να μην πληρωνουμε αδικα λεφτα σε φροντιστηρια για την προετοιμασια μας για πανελληνιες...

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή προσβλητικά ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο ψευδώνυμο ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.