Αρχική » , , , , » Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (08/01/2013) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (08/01/2013) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»: Διπλό «μαχαίρι» στις συντάξεις στρατιωτικών

ΝΕΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Το ΥΕΘΑ ζητεί να μην ισχύσουν οι περικοπές όπως σε όλους τους συνταξιούχους, κάτι που απορρίπτει το υπ. Οικονομικών

Απορρίπτει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την όποια θετική προσέγγιση στο θέμα της διπλής περικοπής των συντάξεων των στρατιωτικών που συνεπάγεται η μείωση στους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που... ισχύει από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου αναδρομικά, και της μείωσης των συντάξεων στο Δημόσιο από τις αρχές του 2013 που υπαγορεύει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής έως και το 2016.

Από τον Αύγουστο

Οι συντάξεις των στρατιωτικών διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων τους. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει νέο ειδικό μισθολόγιο για τα εν ενεργεία στελέχη με αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012, αναπόφευκτα συμπαρασύρονται φυσικά προς τα κάτω και οι αποδοχές των «απόμαχων» του Στρατεύματος. Οι περικοπές στις συντάξεις αγγίζουν κατά μέσο όρο το 15%-18%. Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η μείωση αυτή δεν αρκεί και εντάσσει τους απόστρατους αξιωματικούς και στην κατηγορία των συνταξιούχων που θα υποστούν μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του 2013.

Κληθείσα να σχολιάσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως «δεν μας προκύπτει θετική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος».

Με άλλα λόγια δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη διπλή αφαίμαξη των συντάξεων των στρατιωτικών. Για τη στάση αυτή είχε προϊδεάσει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας λέγοντας πως «δεν πρέπει να χαλαρώσει τώρα το πρόγραμμα».

Οργή αποστράτων

Η κατάσταση έχει προκαλέσει την οργή των απόστρατων αξιωματικών, που βλέπουν για ακόμη μία φορά και μάλιστα εις διπλούν να περικόπτονται οι συντάξεις τους, τη στιγμή που δεν τους δίδεται η δυνατότητα να εργασθούν εισπράττοντας τη σύνταξή τους, και τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων συνεχώς μειώνονται έχοντας φθάσει σε μορφή φιλοδωρήματος. Τις αντιδράσεις αυτές ακριβώς επιχείρησε να αμβλύνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στέλνοντας κατά τις ημέρες των εορτών επιστολές στο υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες επισήμανε «τον άμεσο κίνδυνο να υπάρξει κραυγαλέα αδικία σε βάρος των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με το να υποστούν περαιτέρω περικοπές απ' ό,τι οι άλλες κατηγορίες συνταξιούχων», και ζήτησε να εξετασθούν τρόποι ώστε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις τους.

Φαίνεται ξεκάθαρα όμως πως δεν πρόκειται να ανταποκριθεί το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί δε πως αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που έγινε στις 2 Ιανουαρίου, το θέμα των περικοπών στις συντάξεις, αλλά και στις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου.

Δεν τίθεται θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ προς το παρόν θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας όπως επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται. Το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση μεταξύ των οποίων και η ανεργία», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης την οποία είχε καταθέσει ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έθετε θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αλλά και υποχρεωτικής στράτευσης ανδρών και γυναικών στο 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πως «επιπόλαιοι χειρισμοί από την Πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος δεν ενδείκνυται».

Όσον αφορά στη στράτευση των γυναικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε το τι ακριβώς ορίζουν οι διατάξεις του νόμου 705/77 «περί στράτευσης των Ελληνίδων». Με λίγα λόγια, δεν συζητείται η στράτευσή τους.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα έχει ανακύψει μεγάλο θέμα με την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, αλλά σε διαφορετική εντελώς κατεύθυνση. Η Κομισιόν στο προσχέδιο της έκθεσής της για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας συνέστησε την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας δήθεν για τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών.

Επί της ουσίας όμως αυτή η πρόταση συνιστούσε ωμή παρέμβαση στα ευαίσθητα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, στο τελικό της σχέδιο η Κομισιόν λείανε την πρότασή της κάνοντας λόγο για τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πώς και από πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια.

(Ε.Τ. 08/01/2012 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@e-typos.com)

______________________________________

«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»: Καζάνι που βράζει οι Ένοπλες Δυνάμεις

Φήμες ότι από το υπουργείο Οικονομικών ασκούνται πιέσεις για περαιτέρω μειώσεις με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, που μέσα σε λίγες ημέρες βλέπει τις προσπάθειες του να κατευνάσει το οξυμένα πνεύματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές τους να πέφτουν στο κενό.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε αποστείλει επιστολές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τις οποίες ζητούσε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στους αποστράτους (σ.σ.: η πρώτη από την περικοπή της σύνταξής τους και η δεύτερη από τη συσχέτιση της με τις πενιχρές απολαβές των εν ενεργεία στελεχών), για να λάβει την αρνητική απάντηση του υπουργού Οικονομικών.

Πριν, λοιπόν, οι στρατιωτικοί συνέλθουν από αυτό το χτύπημα ήρθε χθες ένα ακόμα: πριν από τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι από το υπουργείο Οικονομικών ασκούνται πιέσεις για τη δημιουργία νέου ειδικού μισθολογίου με το οποίο θα υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση του ΣΑΓΕ υψηλά ιστάμενα στελέχη ανέφεραν ότι για φέτος δεν θα υπάρχουν νέες περικοπές.

Υπό αυτό λοιπόν το κλίμα ο υπουργός ανέλαβε χθες πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά, με την οποία τον καλεί να ανοίξει διάλογο ώστε να βρεθούν λύσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων των στρατιωτικών. Σε αυτήν προτείνει τη μείωση του ποσού της εκάστοτε καταβαλλόμενης δόσης ώστε αυτή να μην υπερβαίνει το 25% των καθαρών αποδοχών των στελεχών και ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Η σπουδή του υπουργού για μια θετική εξέλιξη διαφαίνεται από την υπογράμμισή του ότι ο διάλογος πρέπει να διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατό γιατί οι ανάγκες των στελεχών είναι μεγάλες και επιτακτικές.

(ΕΦΗΜ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08/01/2012 – ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ - m.tsaldaris@efsyn.gr)

______________________________________

«ΕΘΝΟΣ»: Ανώμαλη προσγείωση

«Ζεματισμένος» επέστρεψε χθες από το υπουργείο Οικονομικών ο εορτάζων υποστράτηγος Γιάννης Μπούρος.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διεμήνυσε στον «τσάρο» του Πενταγώνου ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα πρέπει να ισχύσει και για τους στρατιωτικούς από 1/1/13 και όχι από τις αρχές του 2014, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί. Αυτό σημαίνει πρόωρη ανώμαλη προσγείωση και των στρατιωτικών στην ανέχεια...

15 σχόλια:

 1. ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ?ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ.....ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΘΑ ΤΟΥΣ Γ....ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

  ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ 10000 ΕΥΡΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ 100 ΜΥΡΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΩΡΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΑΜΑΡΩΜΕΝΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ.ΕΙΜΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν θελω να γραφω ανωνυμα.ταξιαρχος ε.α ειμαι.εχεται καταλαβει κυριοι συναδελφοι τι μας περιμενει στις 31 ιανουαριου.και πιστευετε ακομη τα λογια τα μεγαλα.συνταξη λιγοτερη απο της καθαριστριας του οτε.θα το νιωσετε σε λιγο.και καθομαστε και γραφουμε στα σαιτ?αυριο ολοι εξω απο το πενταγωνο.να νιωσουν την ανασα μας-την οργη μας.πολεμο θελουν ?θα τον εχουν.μας απαξιωνει το καθε τσογλανι(μη τολμησεις και σβησεις τη λεξη διαχειριστη).που τα @@@δια σας μωρε.στρατιωτικοι και κλαιμε σαν τις γυναικουλες.τι περιμενατε μωρε οταν τους ψηφιζατε?στις 31 θαναι αργα.αυριο στο πενταγωνο.ξεσηκωθειτε-ξεσηκωστε το κοσμο μας.ας δειξουμε το δρομο στο λαο μας.ειχαμε ορκιστει να πεθανουμε για τη πατριδα,και τωρα κιοτεβουμε σεξεπουλημενους!!!.φωτια και τσεκουρι ελεγε καποτε ενας.εφαρμογη αυριο.οχι στην αλητεια τους-οχι στο προγκρομ εναντιον μας.φτυστε τους οπου τους βλεπετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗ ΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΗΟΙ.ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:1)ΤΟ 1993 ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ- ΚΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ ΤΙ ΕΠΕΤΥΧΑΝ;2)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.3)Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗ ΜΑΤΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. Μ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙ ΔΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕ- ΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑ ΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΕ ΤΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΙΣΘΗΚΑΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ;ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΗ- ΚΕΤΕ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥ ΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. TA ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΔΩ.ΖΗΤΑΝΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ 2013.ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΝ ΑΛΕΡΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ωραίος ο κόκκινος Πάνος! Αυτός έκανε την επιστολή του στον Ινδιάνο, ο Ινδιάνος του είπε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για δημοσιονομική χαλάρωση, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθενται εν αμφιβόλω οι μέχρι τώρα θυσίες. Πόντιος Πιλάτος ο Πανάρας, το ανάθεμα ο Ινδιάνος. Ρε Πανάρα και Ινδιάνε οι νερουλάδες, οι στενογράφοι και οι φωτοτυπάδες της Βουλής οι δικαστικοί με τα 100.000.000 αναδρομικά ,οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ ,δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις μέχρι τώρα θυσίες; Αλλά βαράτε εκεί που σας παίρνει. Εκλαμβάνετε την φιλοπατρία και την ευπρέπεια για αδυναμία, γιατί έχετε γεννηθεί δούλοι και θρασύδειλοι, είστε αναξιοπρεπείς γιατί δεν έχετε το σθένος να αναλογιστείτε τι προσφέρει η κάστα των στρατιωτικών στην Ελλάδα,αν υπάρχει ειρήνη στην περιοχή οφείλεται καθαρά στο αξιόμαχο των ΕΔ (και όχι βέβαια στο Διπλωματικό δαιμόνιο του ΓΑΠ,του Μπεγλίτη ,του Δρούτσα, της Ντόρας ή του Αβραμόπουλου… ).Θωπεύετε αυτούς που σας υποβοηθούν στην πρόσκαιρη ‘’αποστολή’’ σας. Όταν όμως προκύψουν τα δύσκολα, έρποντας και γλύφοντας πάλι στους στρατιωτικούς θα προστρέξετε!(Από ψηφαλάκια μέχρι πολεμικό συναγερμό) .Άντε γα…………………. λέτες και μπισκότα καραγκιόζηδες.
  ΥΓ Ινδιάνε δεν είμαι σκατόψυχος αλλά σου εύχομαι για το 2013 τα χειρότερα σε σένα και στην οικογένεια σου. Πανάρα μία από τα ίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ 3ο ΚΟΜΜΑ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προς τον ανωνυμο κ. Ταξιαρχο.
  Εχεις απολυτο δικιο. Αν θυμηθουμε ομως οταν καποιοι δεν αντεξαν την κοροϊδια του Νανου Μπεγλιτη και μπηκαν στο Υπουργειο, τοτε διαφοροι "συναδελφοι" φροντισαν ειτε μεσω αρθρων ειτε μεσω δηλωσεων σε τοπικα καναλια στα οποια ειχαν προσβαση να καταδικασουν οσους συμμετειχαν στην κινηση αυτη. Βεβαια το γεγονος οτι "εκπροσωποι" των αποστρατων βρηκαν εκεινη την χρονικη περιοδο βημα στα διαφορα μεσα ξεχασαν να αναφερουν οτι οφειλονταν σε μεγαλο μερος στην κινηση αυτη. Ακομα και ο προεδρος της ΕΑΑΣ ο οποιος μας εκπροσωπησε στην επιτροπη της βουλης, μετα απο το θεμα που δημιουργηθηκε, με τον....γνωστο τροπο του αβανταδορου της εκαστοτε πολιτικης ηγεσιας, ειχε τοποθετηθει ενεντιον αυτων των κινησεων.
  Οταν η "αντιδραση" περιοριζεται σε γλαφυρες επιστολες κακομοιριας, σε πρωτοκολημενες ανακοινωσεις και σε εμφανισεις στυλ Μαρθας Βουρτση στα τοπικα και πανελληνιας εμβελειας καναλια αλλα και σε απειλες τυπου "δεν θα σε ξαναψηφισουμε"....τοτε να μην κατηγορουμε τον καθε ασπονδυλο που με τις πατριωτικες του κορωνες κλεβει τα ψηφαλακια τους.
  Οπως αντιλαμβανεσαι οι παραπανω ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ τα οργανα τα οποια επικαλεισαι για να ενεργησουν.

  Ειχαμε ορκιστει να πεθανουμε για την πατριδα οχι για την μειωση στις συνταξεις...αλλα η πατριδα εχει γινει "γωνια μαγαζι" που πωλειται οσο-οσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επειδή διαρκώς οι εθελόδουλοι πολιτικοί, αναφερόμενοι στις ΕΔ ομιλούν περί καθήκοντος και πατριωτισμού, θέλω να τους υπενθυμίσω ότι ΚΑΙ αυτοί ως πατριώτες ζητούν την ψήφο μας και εκλέγονται για να υπηρετήσουν το λαό και την πατρίδα. Σε ότι αφορά το μέλλον μας, ως απόστρατοι και επειδή είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατηγορία που έχει υποστεί ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μειωσεις, θέλω πολύ να μάθω τι έχουν κάνει για αυτό οι ΕΑ; Πώς αντιμετώπισαν τους κάτω των 55 που έχουμε υποστεί ταπεινωτικές μειώσεις; Πώς αντιμετωπιζόμαστε από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ διαχρονικά;
  Δυστυχώς, εφόσον πάρει την κατάσταση "στα χέρια του" ο πρωθυπουργός, τότε καλό είναι να πάμε να κρυφτούμε! Όσο για τον "κόκκινο" Πάνο, αποδεικνύεται πολύ μικρότερος του ήδη μικρού αναστήματός του.
  Οι λαοί δεν ελευθερώνονται με εκλογές και αυτό το έχει δείξει η ιστορία. Και φυσικά, μια συγκέντρωση έξω από το υπουργείο ΔΕ λέει κάτι! Εδώ απαιτείται να κλείσει η Μεσογείων και ας έρθουν να μας διαλύσουν με όποιο τρόπο θέλουν! Και να κλείσει για μέρες! Μπορούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γρηγορα μια ανακοινωση...ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΗ...ετσι για να αποδειχθει περιτρανα ποιες ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ......ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ υπερ των ε.α.
  Γρηγορα...και εν αναγκη....χρησιμοποιειστε "καβαντζα" ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ....
  Και να μην ξεχασετε να μας ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 5:46 μ.μ., λίγο πολύ όλοι έβγαλαν κάποια ανακοίνωση εκτός από έναν σύνδεσμο που ξαφνικά δεν ακούγεται καθόλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. 3:35 πμ Ποιον ?...εχουμε χασει τη μπαλα με τους συνδεσμους-ενωσεις-κινησεις.....
  Εμεινε καποιος εξω απο το χορο των ανακοινωσεων με αριθμο πρωτοκολλου? Δεν μπορουν να διεκδικησουν ΤΙΠΟΤΑ .......απαρεδεκτοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΓΙΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΗ ΚΑΙ ΙΟΥΝΗ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΕΣ ΛΕΝΕ ΤΣΟΚΑΡΟ ΑΛΛΟΙ ΧΑΙΛ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΟΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ -- ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ¨΄ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 4000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ 2000000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΤΙΠΟΤΕ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ