Οι αλήθειες του Αρχηγού ΓΕΝ έφεραν ...φουρτούνα


Η «R» αποκαλύπτει έγγραφο του υφυπουργού Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη που στηρίζει πλήρως τις θέσεις του Κοσμά Χρηστίδη

ΕΓΓΡΑΦΟ που στήριζε απολύτως τις θέσεις και τις απόψεις του Αρχηγού ΓΕΝ αποκαλύπτει σήμερα η Real news. Το έγγραφο, που προέρχεται από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΝ, Δημήτρη Ελευσινιώτη, κυριολεκτικά εξαφανίστηκε όταν... έγινε γνωστή η συνέντευξη του αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη στην «R»! Το παρασκήνιο της συνέντευξης Χρηστίδη στην «R» έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει το μέγεθος της «φουρτούνας» που προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού.

Είκοσι ημέρες πριν, ο Α/ΓΕΝ Κ. Χρηστίδης έστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγγραφο στο οποίο επεσήμαινε τα όσα ακούγονταν και γράφονταν για το εφάπαξ των στρατιωτικών. «Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει τόσο το ηθικό των στελεχών όσο και την ικανότητα διαχείρισης της οικογενειακής τους καθημερινότητας είναι δε αυτονόητο ότι η μείωση των εφάπαξ παροχών δημιουργεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και, το κυριότερο, διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων, καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής μέσω υποβολής παραιτήσεων, γεγονός που θα ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών», ανέφερε στο έγγραφο-βόμβα ο Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχος Χρηστίδης.

Χωρίς απάντηση

Στο εικοσαήμερο που ακολούθησε και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός είχε δημοσιοποιήσει στο περιβάλλον του, αλλά και σε άλλους αρχηγούς τη σκέψη του να μιλήσει δημόσια, όπως και έπραξε. Η μοναδική απάντηση που είχε φθάσει στο γραφείο του ήταν ένα έγγραφο από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, ο οποίος ως πρώην στρατιωτικός λογικά θα έπρεπε να κατανοήσει αυτά που ανέφερε ο Α/ΓΕΝ, ειδικά για την περίπτωση του εφάπαξ των στρατιωτικών. Στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου, ο Δ. Ελευσινιώτης επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε «η τυχόν υπουργική απόφαση, όπου θα καθορισθεί νέα τεχνική βάση υπολογισμού του εφάπαξ να μην περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση του εφάπαξ...». Δηλαδή, πλήρης ταύτιση με όσα έλεγε ο Α/ΓΕΝ στο δικό του έγγραφο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρωί του Σαββάτου κι ενώ η «R» ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει με πρώτο θέμα τη συνέντευξη του Α/ΓΕΝ -πληροφορία που είχε φθάσει στο ΥΕΘΑ- ξεκίνησε ένα απίστευτο... σαφάρι ώστε το χαρτί Ελευσινιώτη να αποσυρθεί. Όπως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσιεύουμε, το... σαφάρι δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένο!

Ερωτήματα

Ο σάλος που προκάλεσαν τα όσα είπε ο Α/ΓΕΝ Κ. Χρηστίδης στη συνέντευξή του στην «R» έφερε σε πλήρη αμηχανία την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γιατί για τα όσα περιγράφει στη συνέντευξή του ο αρχηγός σχετικά με το επίπεδο συντήρησης του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων ευθύνες φέρει όλο το πολιτικό σύστημα, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπίζει το θέμα ως ένα «αναγκαίο κακό». Από το 2006 μέχρι και σήμερα δεν έχει αποφασιστεί ούτε μία αγορά απαραίτητων ανταλλακτικών για τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κρίση -είναι κοινό μυστικό- έχει προκαλέσει πρόβλημα ακόμη και στην τροφοδοσία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων! Το εντυπωσιακό είναι ότι ούτε ένας πολιτικός ή όποιος άλλος σχολίασε τις απόψεις Χρηστίδη ή αμφισβήτησε την ουσία των λεγομένων του επικεντρώθηκε στο αν έπρεπε ή όχι να μιλήσει δημόσια. Ο Α/ΓΕΝ με τη συνέντευξή του στην «R» έβαλε τη σφραγίδα του σε όσα αξιωματικοί συζητούν καθημερινά με αγωνία στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων.

Ποια είναι αυτά; Θα τα μεταφέρουμε με τη μορφή ερωτημάτων αλλά και με τα όσα -σπάνια, είναι η αλήθεια- έχουν πει δημόσια ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί:

Είναι αλήθεια ότι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν πετούν πλέον ούτε το μίνιμουμ των μηνιαίων ωρών που προβλέπει το ΝΑΤΟ;
Είναι αλήθεια ότι τα ποσοστά διαθεσιμοτήτων στην Πολεμική Αεροπορία είναι τόσο χαμηλά που... δεν γράφονται;
Είναι αλήθεια ότι σε τρία υποβρύχια τύπου 209 οι μπαταρίες τους θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί κανείς δεν υπογράφει το κόστος των 2 εκατομμυρίων ευρώ; Είναι αληθές ότι τίθεται πλέον και θέμα ασφάλειας για τουλάχιστον ένα από τα τρία υποβρύχια;

Θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικότατες οικονομίες αν κάποια κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε πραγματική αναδιοργάνωση των Ε.Δ., με μαζικό κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων και μονάδων. Τουλάχιστον 450 στρατόπεδα μπορούν να κλείσουν άμεσα. Και το καθένα απ' αυτά κοστίζει από 600.000 έως 1.500.000 ευρώ τον χρόνο! Αντιθέτως σε λίγες ημέρες θα επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο στην... ακριτική Καλαμάτα!

(REAL NEWS 02/12/2012 – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Βάλτε φραγμό τώρα!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΟΣ και σχεδόν ισοπεδωτικός τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις από το 2010 επιβάλλουν αδιακρίτως συνεχείς περικοπές σε όλες τις δημόσιες δαπάνες δεν οδηγεί μόνο σε κοινωνικές αδικίες και οικονομικό αδιέξοδο. Δυστυχώς, υπονομεύει την ίδια την εθνική κυριαρχία. Όταν η πολιτεία επιτρέπει τη διαρκή υποβάθμιση του εξοπλισμού και τη σταδιακή καταρράκωση του ηθικού του στρατεύματος, ουσιαστικά αποδυναμώνει το αξιόμαχο της χώρας έναντι κάθε ξένης επιβουλής, με κίνδυνο να την καταστήσει τελικά ευάλωτη. Ας ελπίσουμε ότι η δραματική προειδοποίηση του αρχηγού ΓΕΝ, αλλά και οι πρόσφατες ιταμές προκλήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Μπερίσα, με τις αλυτρωτικές αναφορές στην Πρέβεζα, θα συνεφέρουν την πολιτική ηγεσία. Γιατί θα είναι πραγματικά κατώτερο των περιστάσεων και ιστορικά ασυγχώρητο αν οι κυβερνώντες, έχοντας παρασυρθεί από τα απαιτητικά κελεύσματα της τρόικας (που έφθασαν να συνιστούν κατάργηση της στρατιωτικής θητείας για εξοικονόμηση πόρων...) και παρερμηνεύοντας την εκ καθήκοντος στωική στάση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν βάλουν φραγμό σε αυτή την κατάπτωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ