Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΣΤΟΛΟΙ: Αποφεύγουν νέα μείωση 15% στους μισθούς τους


Την επιπλέον 10-15% μείωση στους μισθούς τους φαίνεται πως αποφεύγουν οι ένστολοι από τη διαφαινόμενη εξαίρεση τους από το ειδικό μισθολόγιο. Παρότι το υπουργείο Οικονομικών είχε καταρτίσει το ειδικό μισθολόγιο για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς με άγνωστο περιεχόμενο, δεν θα... το φέρει στη Βουλή, υπό το φόβο της διακομματικής «ανταρσίας».

Το «μίνι» υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση τεσσάρων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών από την εφαρμογή των αρχών του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Δεν θα επιβληθούν επιπλέον περικοπές στις αποδοχές των γιατρών, των δικαστικών λειτουργών, των ένστολων (στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας), καθώς και στους πανεπιστημιακούς. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και δεν είχαν ενταχθεί εξαρχής στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, ανήκουν περίπου 285.000 υπάλληλοι. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από τις ήδη εφαρμοσμένες μειώσεις των επιδομάτων και την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που αποδίδεται μόνο σε όσους έγγαμους έχουν τέκνα, έχουν χάσει ήδη περίπου 25% από τις αποδοχές τους.

Την ίδια ώρα, οι συνδικαλιστές ένστολοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, υποστράτηγο ε.α. Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του Ταμείου και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η διοίκηση του για την περιστολή των ελλειμμάτων του. Έχουν προωθηθεί μέτρα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων ο διακανονισμός της σταδιακής αποπληρωμής του χρέους του Ταμείου προς το Δημόσιο, η δημιουργία ανεξάρτητου λογαριασμού για το βοήθημα οικογενειακής και επαγγελματικής αυτοτέλειας των τέκνων, ανασύνθεση του Δ.Σ. του Ταμείου με δύο επιπλέον μέλη. Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, μέχρι το τέλος του 2012 θα παρουσιαστεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ώστε να μην χρειάζεται επιχορήγηση.

(ΒΡΑΔΥΝΗ 28/01/2012 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή προσβλητικά ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο ψευδώνυμο ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.