Αρχική » , , » Το κλειστό κλαμπ των Ελλήνων SEALs

Το κλειστό κλαμπ των Ελλήνων SEALs


Η ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ...

Η εκπαίδευση τους φτάνει στα άκρα. Τους αποκαλούν «φονιάδες». Χτυπούν και εξαφανίζονται. Τα μαχαίρια, τα πιστόλια και τα εκρηκτικά είναι ο κύριος οπλισμός τους.

Οι Έλληνες SEALs, οι βατραχάνθρωποι που... εκπαιδεύτηκαν στο πιο σκληροτράχηλο σχολείο του κόσμου, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, πλάι πλάι με την ειδική ομάδα ανορθόδοξου πολέμου του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, που οργάνωσε την επιχείρηση «Τζερόνυμο» για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν, παραμένουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά και είναι έτοιμοι για όλα...

Περισσότεροι από δέκα εν ενεργεία αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι σήμερα μέλη του κλειστού κλαμπ των SEALs. Το καταλαβαίνεις από το διακριτικό που φορούν στο δεξιό τους στέρνο, τον θαλασσαετό που κρατά μια άγκυρα, ένα πιστόλι και μια τρίαινα. Ένδειξη ότι έφτυσαν... αίμα επί ένα ολόκληρο χρόνο για να αποκτήσουν το διακριτικό σήμα της ομάδας SEAL που τους κάνει ξεχωριστούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ίδιοι δεν το διαφημίζουν, αλλά το έχουν κρυφό καμάρι.

«ΦΟΝΙΑΔΕΣ»

Η εκπαίδευση τους φτάνει στα άκρα .Τους αποκαλούν «φονιάδες». Χτυπούν και εξαφανίζονται. Τα μαχαίρια, τα πιστόλια και τα εκρηκτικά είναι ο κύριος οπλισμός τους. Πραγματικοί αίλουροι, σκαρφαλώνουν στους τοίχους και τα δέντρα, πέφτουν από ελικόπτερα με σχοινιά και καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Αναλαμβάνουν δράση μόνο στα δύσκολα, εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Κάνουν σαμποτάζ και δολιοφθορές στις βάσεις του εχθρού. Εθελοντές στο θάνατο! Άλλωστε μόνο εθελοντικά μπορεί κανείς να φτάσει στο Fort Pierce λίγο έξω από τη Φλόριντα των ΗΠΑ και τα περάσει την πόρτα της Ομάδας SEAL. Δεν αρκεί μόνο να ξέρεις άριστο κολύμπι, να είσαι καλός μπουρλοτιέρης και να αφοπλίζεις τα εκρηκτικά. Να είσαι άριστος στο πιστολίδι και στις τεχνικές μάχης σώμα με σώμα και στις κακουχίες. Πρωτίστως πρέπει να διαθέτεις ψυχή!..

ΜΟΝΟ ΤΟ 20%

Μόλις το 20% των εθελοντών κατορθώνουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στο Fort Pierce, να ονομαστούν «υποβρύχιοι καταστροφείς» uderwater demolitioners και να αποτελέσουν μέλη της Naval Combat Demolition Unit (NCDU). Μέχρι σήμερα οι SEALs έχουν πάρει μέρος σε αποστολές στο Λίβανο κατά της PLO το 1982. Στη Γρανάδα το 1983. Στη πειρατεία στο πλοίο Ακίλε Λάουρε 1989. Στην εισβολή στον Παναμά το 1989. Στον πόλεμο του Κόλπου κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα της ερήμου» το 1990. Στη Σομαλία το 1992, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στο Μογκαντίσου το 1993 και σε πολλές άλλες.

(ΗΜΕΡΗΣΙΑ 07/05/2011 - ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ)
(Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ