Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Και «πράσινα» παράθυρα στις μεταθέσεις


ΜΟΝΙΜΑ στελέχη δύο κατηγοριών, «πατρικίους» και «πληβείους» δημιουργεί το νέο, υποτίθεται «αδέκαστο», σύστημα μεταθέσεων με μόρια που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ισχύει εδώ και μερικές μέρες, καθώς αφήνει ένα τεράστιο παράθυρο εξαιρέσεων σε... ημετέρους!

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο... ΦΕΚ (τεύχος Β', 378/09-03-2011) για «Συγκρότηση και λειτουργία κατά Κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων, εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων, σχετικά με τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων δυνάμεων», σημειώνονται επί λέξει τα εξής: Οι μεταθέσεις στελεχών στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στα Στρατιωτικά Γραφεία του Πρωθυπουργού, του Υπουργού και των Αναπληρωτών ή Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, καθώς και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και στις διευθύνσεις ή Υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξαιρούνται του συστήματος των κριτηρίων».

Οι αδικίες

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, όταν ένας αξιωματικός ή άλλο στέλεχος τρώει ολόκληρο το «κουπί» σε μία μονάδα εκστρατείας των πρόσω, είτε στον Έβρο είτε στα νησιά, σε μία μοίρα μαχητικών ή σε ένα πολεμικό πλοίο, υπάγεται κανονικά στην κατηγορία των μορίων για να πάρει μετά οποιαδήποτε μετάθεση, την ίδια ώρα ο ομοιόβαθμος του και πιθανόν συμμαθητής του, ο οποίος είχε τον γνωστό «θείο» ή κομματικό παράγοντα και μετατέθηκε σε μία από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, μετά τα 2-3 (τουλάχιστον) ξεκούραστα χρονάκια που θα περάσει εκεί κοντά στο «δόντι» του, θα μπορεί να πάει ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΑ, όπου θέλει, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, για να συνεχίσει τις διακοπές και την απολαβή των επιπλέον... μπόνους του, έστω και περικομμένων λόγω Μνημονίου και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτό το εξόφθαλμο «παράθυρο» δημιουργεί στην πράξη στελέχη δύο κατηγοριών, προκαλεί μείζον θέμα ηθικής τάξης και υποσκάπτει το ηθικό των μόνιμων στελεχών όλων των Κλάδων σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία (οικονομική, κοινωνική, εθνική) για τη χώρα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 06/04/2011 - ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ)
(Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή προσβλητικά ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο ψευδώνυμο ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.